Светско првенство во фудбал, 2010 година, Јужна Африка

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
САД
world_cup_girls_25.jpg

Бразил
world_cup_girls_27.jpg

Австралија
world_cup_girls_26.jpg

Гана
world_cup_girls_28.jpg

Чиле
world_cup_girls_29.jpg

Данска
world_cup_girls_30.jpg

Англија
world_cup_girls_31.jpg

Франција
world_cup_girls_32.jpg

Па, за кого навивате?!?!

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
На Швајцарија женската беше најдобра!

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Еве да не настанат недоразбирања околу тоа зошто го нема НЈС:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
God bless America!!!:vozbud:
п.с.дај бре тргај го овај педеров грчки,аман.

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Јас одсега за САД сум.:vozbud:

--- надополнето ---

Не бе подобри се Италија и Мексико.:):):)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Словенијааааа :vozbud:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Јас сум повеќе по латиноамериканските земји - Уругвај и Мексико.

И секако од европските - Србија. Класична балканка!

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Јас сум повеќе по латиноамериканските земји - Уругвај и Мексико.

И секако од европските - Србија. Класична балканка!
Словенкава ти е европска балканка :)

Него... и Нани си е*ал мајката а?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Крај и за Нани

Вистински малер ги бие фудбалските ѕвезди пред почетокот на Светското првенство во Јужна Африка. По откажувањата на Бекам, Балак, Фердинанд, Есјен, сериозните повреди на Дрогба и Робен, вчера стигна лоша вест и за португалската репрезентација. Еден од лидерите во средниот ред, Нани нема да учествува на Мундијалот откако се повредил на бизарен начин за време на тренингот во петокот при обид со ножички да постигне гол. Крилниот фудбалер лошо паднал на тревата и заработил повреда на рамото, меѓутоа отпатува во Јужна Африка со оптимизам дека ќе успее да ја залечи истата. Последните лекарски прегледи покажаа дека нема подобрување на ситуацијата и ќе мора да паузира подолго време.

"По извршените лекарски прегледи востановено е сериозна повреда на Нани што ќе го оддалечи од Светското првенство. Оваа непријатна вест доаѓа во лош момент, меѓутоа мораме да собереме сили и да одиграме без него", стои во соопштението на Фудбалската федерација.

23-годишниот фудбалер на Манчестер Јунајтед досега постигна седум гола во 36 настапи за Португалија и беше нивни најдобар стрелец во квалификациите со четири гола. Исто така беше во составот на последните две пријателски средби против Зеленортските Острови и Камерун при што на вториот натпревар се запиша во листата на стрелците.

Селекторот Карлос Квеироз го повика крилото на Бенфика Рубен Аморим како негов заменик. 25-годишниот фудбалер ги помина сите категории на Бенфика, а шест сезони играше во Белененсес пред да се врати на Естади да Луж во 2008, а оваа сезона му помогна на клубот да ја освои шампионската титула.

"Штета што изгубивме голем фудбалер, можеби најважниот во средниот ред. Но тоа е фудбалот, а ние како тренери мора да се справуваме со вакви ситуации. Го повикав Аморим бидејќи тренираше со нас и добро ги познава играчите. Иако не е во тренажен процес неколку недели, тој ќе биде подготвен навреме за големиот предизвик. Мислам дека Аморим е засега најдоброто решение на неговата позиција, која може да ја пополни и Симао. Тоа ќе го одлучам за време на Мундијалот. Имам решение за играта на Португалија и без Нани, се надевам дека неговото отсуство не би требало многу да се почувствува", изјави селекторот Квеироз.

Португалија на Светското првенство ќе игра во тешка група, против репрезентациите на Бразил, Брегот на Слоновата Коска и Северна Кореја. Првиот меч го игра против БСК на 15 јуни во Порт Елизабет

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.714
Поени од реакции
43.739
На Спорт Денес пишува дека и Иниеста се повредил, ама ништо сериозно излеа :)

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
За тие што се интересираа за коментирањето на Јанко.
ИМАШ СЛИКА – ГАСИ ТОН
(ако некој се обиде да ме замара колку го хејтал, однапред да ве известам, I really don't give a fuck ><)

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Тој што ја води емисијата што ја даваат навечер најдобро е да коментира не е лош..денеска ќе даваат ли некој од стариве финалиња?

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.742
Поени од реакции
6.461
Вечерва би требало Италија - Франција 2006 бидјеки вчера имаше некој концерт на Вип,Мобимак,Оне на МТВ!!

Н

'Никола'

Гостин
Тој што ја води емисијата што ја даваат навечер најдобро е да коментира не е лош..денеска ќе даваат ли некој од стариве финалиња?
Не, Златко Калински е најдобар коментатор од МТВ. Не можам да си замислам Светско без неговите легендарни коментари.:)
Сериозно, иако понекогаш знае да замине во поетските води, има легендарен глас и со голема желба и внесеност ги коментрира натпреварите.

Kajgana Shop

На врв Bottom