Свадба на бившата девојка?

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Za mashkite: Dali bi otishle?
Za zenskite: Dali bi go pokanile bivshiot na vashata svadba?
Problemot e jasen. Go postaviv vaka zashto obratno e mnogu poretko skoro i da ne se deshava!
Sakav da chujam iskustvo od nekoj shto bil na takva svadba kako se osekal? Ako ima takov!
I sakav da chujam od devojkite koj bi bil motivot da go viknesh bivshiot na svadba?
Problemov nemashe da dobie tolkavo znachenje da ne mi se deshavashe po VTOR pat, prviot pat ,pred edno dve godini, ne otidov radi nekoja gordost, ili odbivnost kon noviot zet, ili pojma nemam neshto drugo! Bezrazlika shto so devojkata smetkite mi bea chisti, onaka se plashev da ne sluchajno mi se pojavi nekoe nepozelno chustvo vo momentot! A sega svadbata e utre a pokanata mi e vo dzeb? .......

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ако сум останала во пријателски односи со него,не гледам причина да не го поканам.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Е да бе... И да му ја порачаш песната “Скини прстен с десне руке.... ние он човек за тебе“ за убо да им почне бракот.
Сеир на страна. Нема шанса ни да поканам, ни да појдам. Едноставно глупо е.

Член од
6 јуни 2006
Мислења
280
Поени од реакции
5
Малце е скокотливо,ама зависи од многу работи пред се од тоа колку била сериозна таа врска.

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Prvata ne tolku ama ovaa uzasno mnogu! Dodusha lani vo noemvri zavrshi. Od togash ima nekoi 9 meseci!

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Prvata ne tolku ama ovaa uzasno mnogu! Dodusha lani vo noemvri zavrshi. Od togash ima nekoi 9 meseci!
Чиста женска чудна потреба да те гледа како ќе се снајдеш додека ја гледаш со нејзиниот иден сопруг. Непотребна и глупава работа, немој да одиш и сега.

Јасно дека не би поканила мој бивш на свадба со друг, а не би ни пошла доколку некој мене ме покани ...

N

NeMiRnA

Гостин
OMG!!!Glupost,nema logika vo ova.Zasto bi go pokanila na svadba mojot bivsi so koj sum raskinala pred 9 meseci?!Ko prvo mislam deka uste ne bi bila osvestena posle taa vrska,seuste ke nemam rascisteno so sebe dali sakam da bidam so drug,a pa ne da se mazam,ama dobro sega takva e situacijata.Kako i da e koja e zadovolstvoto da go gledas svojot bivsi koj sum go ljubela do pred nekoj mesec,sum go drzela za raka i sum mu vikala 'te sakam",na mojata svadba?!Verojatno nema da ocekuvam da se veseli zaedno so mene zaso se mazam jas!Nezamislivo...eden buket cveke ispraten so cestitka za sreken brak i dosta e...nema potreba od tebe tamu...
A toj da me pokani mene isto ne bi otisla,zasto znam kako taka ke me povredi,ke me potrese,zasto nekoja ke ima nesto sto bilo moe,znaejki gi negovite kvaliteti i nekvaliteti,no sepak mnogu vredno,a go nemam poveke od nekoja pricina(koga ne bi bil vreden,ne bi bila nikogas so nego),a ako bilo cisto prolazno nekogas,kratko i neznacajno,bi otisla na kratko,cisto radi seir:)

mALEFACTOr

..:[iluzionist]:..
Член од
30 април 2007
Мислења
512
Поени од реакции
24
Ме канат на свадба
на свадба голема
кај првата љубов
аман за аман, аман за аман

Ако сум останал пријател со девојката и ако сум поканет нема причина зашто не би бил.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Многу зависи пров од причината на раскинувањето, ако било едноставно што не сме си одговарале, односно ради други икс причини морало да ни се разидат животите, што значи нема некои одбивни чувства, или љубомора, или омраза, тогаш би отишол, НО, ако има таму и други што ги знам и што се запознаети со ситуацијата, со кои можам да си свртам лаф муабет, за да не седам таму ко утка.

Ако причината за раскинување поради изневерување, односно поради неискреност во врската, тогаш нема да идам, бидејќи немам намера да и дадам почит кога таа не ја почитувала мојата личност.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Bi otisla ako sum vo super odnosi so licnosta i ako nemam cuvstva kon nego, ako sme se razdelile na fin nacin:)

N

n/a

Гостин
Za mashkite: Dali bi otishle?
Za zenskite: Dali bi go pokanile bivshiot na vashata svadba?
Problemot e jasen. A sega svadbata e utre a pokanata mi e vo dzeb? .......
Svadbata...kako definitivna razdelba i zaguba na nesto sto si sakal...(sledejki gi nasite prilicno dogmaticni svakjanja vo Makedonija)se javuva vo najcrnite scenarija sto si gi pravis sam pred sebe odkoga si zagubil nekogo kogo si sakal...
Izvini prijatel...ama brzo ke ti kazam bez mnogu-mnogu okolni (zadolzitelni vo vakov slucaj) objasnuvanja!
Rascisti pred i so samiot sebe si!
Deka nesto e past...deka i da se vrati nikogas nema da bide isto...deka si izgubil ili dobil so samoto toa(seedno e koja od dvete...pomalku e i od dvete ako mene me prasas)...
Vo istiot moment ke znaes deka vakvite razmisluvanja se nevazni....:smir:
Gubis dragoceno vreme...posvetuvajki go na nesto sto vekje si go izgubil...na smetka na ona sto mozes da go dobies cas poskoro od koga ke gi poramnis racunite...
Kako znam?
Pa jas ne se rodiv ni pameten ni iskusen....:pos2:
Nekoj nekogas imase plan kako ke vleze na taa svadba...sto ke napravi...so kogo ke vleze...kakov manifest ke ostavi...kako ke izleze od celata `manifestacija` i duri (posto garant kolku i da pazat `bratushkite` nekoj ke uspee da svrti telefon u policija) i kako i po koj pat ke se izleze od toj grad...
Od denesna perspektiva...i od ovoj gleden agol...mi izgleda smeshno...
Uzaludno trosenje na vreme,energija i resursi...
Za nikakva cel...za podsmev i triumf na suetata na nekogo koj sto:
da ti povtoram:
TI VEKJE SI GO IZGUBIL
Znam deka prasanjeto ne ti e celosno(vaka delumno ispituvas kakvi bi bile reakciite na nezasegnatite lugje)...mislam deka ti go poznavam besot i bolkata...AMA:
pij edna dupla i mnogu ladna voda...
i veruvaj mi...hehehe...ima podobro za tebe!

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Чиста женска чудна потреба да те гледа како ќе се снајдеш додека ја гледаш со нејзиниот иден сопруг.
Не верувам дека секоја жена има таква потреба. Не би поканала некој за да го посматрам како ќе реагира додека сум јас со идниот сопруг. Мислам, зошто? Што се добива со тоа? Сигурно нема да се омажам за некој, а да го сакам бившиот кој би бил поканет на свадба.

Што знам, не можам на темава да пишам врз основа на размислувања бидејќи не сум мислела на оваа тема. Ниту па сум мажена за да кажам од искуство дали ми дошло на памет да поканам некој бивш дечко.
Ама во моментов ми дојде да пишам дека не би поканала, а не би отишла ни јас. Што знам, некако глупаво ми изгледа кога ќе замислам.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Не би, две мои бивши веќе се мажени, третата е на пат :)

За среќа од двете не добив покани... од третата незнам можеби... но сепак не би отишол... Онака безврска ми е...

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Не одам а нема ни да ги поканам ( за една ке подразмислам )

D

Delux

Гостин
И да несака ќе мора,зошто ми е комшивка
Тогаш ќе ја испеам песната„за добра стара времена“:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom