Сателитска технологија (SkyStar, Sat TV, Sat Internet, итн.)

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
t3 i satelitski internet se sosema razlicno nesto...ne znam kolku si informiran ama vieke t3 e luzerska rabora...vo anglija imaat 24mbps vo skeoj dom besplatno. A vo francija....e ne mi se zbori deka ke pocnam da placam.

P.S. Francija e zemjata so najrazvien internet

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Извинита ама ја незнаев дека Т3 и сателитски биле различни......

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Во македонија не е возможно да се добие двонасочен сателитски интернет. Најубаво и најлесно е да си земеш сателитска картичка за компјутер Sky Star 2. За претплата треба да се распрашам бидејки не знам, тоа што знам е дека најубаво се зимаат илегални кодови од други форуми на интернет (сум пробал, работи). Друго не ти треба ништо. Само ризично е да опнеш толку пари за антена и картица (околу 80 евра е) а интернетот да ти зависи од други, затоа распрашај си се убаво за претплата. Download за разлика од АДСЛ ке ти биде многу многу подобро...додека за upload...ке ти треба минимум 56к што ке ти го расипува расположението.

Така да.....ваше е уште да одлучите

Член од
24 февруари 2005
Мислења
242
Поени од реакции
50
@Dimitarc, јас имам sky star 2, сум го нашол тој сателитот за симињање, со тие програмите од дискот што го даваат ми дава сигнал, но незнам од каде си нашол ти кододви. Можеш ли да пуштиш тука некој линк каде да побарам кодови или најдобро да пуштиш кодови да пробам?

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
кодовите се мењаат често за да можам да ти пуштам готови. Барај по форуми, ке ти дадам совет најбољи се руските форуми ама во моментов не може да ми текне ниту еден. Мене ми ги најдоа кодовите...админ сум...што да правам.

И уште нешто, треба да најдеш посебен програм за да ти функционираат кодовите. Постои после плугин што сам ке наоѓа кодови и ке си функционираш ама за тоа ти треба кадр ридер и минимум 16мб ВФ картица

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Гижо напиша:
http://on.net.mk/statija.asp?id=12034

ја прочита ли некој оваа вест?
Да Гижо, само не гледам никаква поврзаност со сателитски интернет. :wink:

Сателитскиот и Wi-Fi интернетот се сосема различни типови на интернет услуги.

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Wi-Fi e wireless и е бесплатен до нова година така???

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Acid напиша:
Да Гижо, само не гледам никаква поврзаност со сателитски интернет. :wink:

Сателитскиот и Wi-Fi интернетот се сосема различни типови на интернет услуги.
а што е разликата? појма немам ни од едниот ни од другиот :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Dimitarc напиша:
кодовите се мењаат често за да можам да ти пуштам готови. Барај по форуми, ке ти дадам совет најбољи се руските форуми ама во моментов не може да ми текне ниту еден. Мене ми ги најдоа кодовите...админ сум...што да правам.

И уште нешто, треба да најдеш посебен програм за да ти функционираат кодовите. Постои после плугин што сам ке наоѓа кодови и ке си функционираш ама за тоа ти треба кадр ридер и минимум 16мб ВФ картица
Дај помогни каде да бараме тоа кодовите. По кои форуми. Упати не малку. А иначе сто ке добиеме со тие кодови? Од каде ке знаеме на кој провајдер треба да се уклучиме. А тоа програмот сто го спомна и кард ридерот со 16мб ВФ (што значи тоа ВФ) можеш ли да подобјасниш малку сто е тоа.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
А може ли во Скај Стар 2 картичката да се поврзе антена од кабелска и да се гледаат програмите од кабелската телевизија

Член од
3 февруари 2006
Мислења
131
Поени од реакции
7
Mene me interesira nesto sto ne mozam da go svatam vo vrska so sky skar bidejki sakam da kupam. Sega da receme deka imam sky star, a za upload mi e potreben internet (bilo kakov). Dali na pimer ako sakam da downloadiram nesto od kajgana.com na primer smesni klipcinja itn dali brzinata ke bide onaa na internetot (kabelski vo ovaj slucaj bidejki takov koristam a baven mi e ) ili so brzina na sky star?
Ve molam odgovorete

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
zavisnik^ напиша:
Mene me interesira nesto sto ne mozam da go svatam vo vrska so sky skar bidejki sakam da kupam. Sega da receme deka imam sky star, a za upload mi e potreben internet (bilo kakov). Dali na pimer ako sakam da downloadiram nesto od kajgana.com na primer smesni klipcinja itn dali brzinata ke bide onaa na internetot (kabelski vo ovaj slucaj bidejki takov koristam a baven mi e ) ili so brzina na sky star?
Ve molam odgovorete
Pretpostavuvam deka kabelskiot ti e 512kbps. Znaci ti so 512kbps im prakas (upload-iras) na kajgana deka go sakas toa i toa klipce, i kajgana klipceto ti go praka (go download-iras) preku satelitskiot internet odnosno so negovata brzina. Ako ima brzina od 1mbps go download-iras so 1024/8=128kilobajti vo sekunda. A toa sto go prakas (da im kazes koj klip ili koj strana da ti ja otvori) e premnogu mala kolicina mozebi i pomala od 1KB taka da i so ISDN(64 kilobita per second(8KB)) bi idelo super a kabelski samo za upload i ne ti treba tolku brz osven koga prakas po e-mail nekoja golema slika ili pesna ili klip. Vo svetot obicno koristat dial-up posto e besplaten i e pokvaliteten od nasiot dial-up.

Kajgana Shop

На врв Bottom