Сателитска технологија (SkyStar, Sat TV, Sat Internet, итн.)

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
а никаква опција не постои во нашава мила и драга и најзакржлавена Република Македонија за двонасочен интернет?

и дали е вистина тоа што го чув дека владава е во преговори со некоја фирма која наводно ке донесела 10Мб интернет конекција (и плус кабелска телевизија) преку веке постоечките струјни водови?

и уште едно прашање: а може ли да се набави двонасочен сателитски интернет од некоја друга земја?

и за крај: што е Т1 . Т2 . и Т3?
(знам само дека се побрзи од нашите..едно време се мислев дека се сателитски ама кога видов еден пост овде ми стана јасно дека се различни..)

а ке ве молам одговорете ми..стварно имам желба да ставам нешо такво..

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Јас можам само да ти појаснам околу Т1, Т2 и Т3. Tоа се всушност ДСЛ конекции, ко нашиот "мил" АДСЛ. Разликата помеѓу Т1, Т2 и Т3 е само во брзината. Додека за Т1 се смета ДСЛ конекција од над 1.5мбпс брзина на симнување на податоци, Т3 е повеќе пати побрзо од тоа. (немам точни бројки)

А околу двонасочниот сателитски интернет, изводливо е сето тоа, ама мислам дека се плаќа астрономска сум месечно или пак доколку сакаш да платиш одеднаш и да ја имаш засекогаш линијата, пак се плаќа астрономска сумa. :) Кој нуди ваква понуда, немам информации.
Се надевам дека колку толку појасно ти е сега околу овие работи. За другото, ги оставам да коментираат тие кои се повеќе запознаени со тематикава.

Kajgana Shop

На врв Bottom