- Член од
- 28 декември 2015
- Мислења
- 4.015
- Поени од реакции
- 6.497
Ќе ја барам сеа книгата ради некаков пост на анонимен форум лол па уште и одредената страница пази. Се сеќавам дека типката сакаше да се изебат, а деталите не сум сигурен дали беа од таа книга или некоја слична, едно време читав све за психологија, цирка крај на миленумот.Скоро се што кажа за книгата го извитопери и го посоли со некој твој настран зачин.
Посебно болдираното, зар не ти е срам вакви глупи перверзии да измислуваш кои немаат врска со случајот на жената и самата книга.
Еве книгата е до мене, ај кажи на која страна пишува било што од глупостите што ги наброја...
Вака коа те читам ми се чини дека ти си бетер случај од Шарлин.
Неам јас мака, сосема сум нормален на радост на мојата поблиска и подалечна фамилија заедно со другари и другарки, колку и да се, никогаш досаден што е остварување број 1.
Она што ги дразни другите е што сум поклоник на рационално контролирана шпекулација. Ако е непобитен факт дека сакала да се ебе следи од тоа дека шансата дека ќе му го испуши била прилично висока. Зарем не?
Не можете да се воздржите од навреди и клевети нели? Којзнае зошто.
Просто е фасцинантно колку јузери го бранат сатанизмот, па ИРЛ не сум сретнал вакво нешто. На времето знаев двајца тројца ама ок беа, освен што носеа крстови наопаку на уши и медаљон околу врат со пентаграм.
Автоматски споено мислење:
Рече скоро се било неточно. Што од ова не е точно? Она со сексуалните ин флагранти може е лоша меморија ама ова погоре сум прилично сигурен дека е верно.Ако некој ја има читано книгата Луѓето на лагите од Скот Пек ќе има солидно разбирање за некои работи.
Како психијатар, овој човек имал поприлична пракса низ која минале илјадницни поединци.
Но every now and then на сцена се појавувале лица кои никако, ама баш никако, ниту со психоанализа, гешталт, медикаментозна терапија, електроконвулзивна терапија, инсулински шокови и остали методи во арсеналот на тогашната психоанализа - не успевале да го померат пациентот за сантиметар од неговата злоба.
Во такви и само во такви случаи, авторот се обраќал кон свештеници од Католичка вероисповест кои биле јасни : свештеник би се нафатил на егзорцизам и истерување на демоните пратени од лукавиот само доколку сите, ама баш сите световни обиди да се подобри состојбата на пациентот пропаднале.
Последно уредено: