Сатанизам

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.027
Поени од реакции
6.504
Скоро се што кажа за книгата го извитопери и го посоли со некој твој настран зачин.

Посебно болдираното, зар не ти е срам вакви глупи перверзии да измислуваш кои немаат врска со случајот на жената и самата книга.
Еве книгата е до мене, ај кажи на која страна пишува било што од глупостите што ги наброја...

Вака коа те читам ми се чини дека ти си бетер случај од Шарлин.
Ќе ја барам сеа книгата ради некаков пост на анонимен форум лол па уште и одредената страница пази. Се сеќавам дека типката сакаше да се изебат, а деталите не сум сигурен дали беа од таа книга или некоја слична, едно време читав све за психологија, цирка крај на миленумот.
Неам јас мака, сосема сум нормален на радост на мојата поблиска и подалечна фамилија заедно со другари и другарки, колку и да се, никогаш досаден што е остварување број 1. :)
Она што ги дразни другите е што сум поклоник на рационално контролирана шпекулација. Ако е непобитен факт дека сакала да се ебе следи од тоа дека шансата дека ќе му го испуши била прилично висока. Зарем не?
Не можете да се воздржите од навреди и клевети нели? Којзнае зошто.
Просто е фасцинантно колку јузери го бранат сатанизмот, па ИРЛ не сум сретнал вакво нешто. На времето знаев двајца тројца ама ок беа, освен што носеа крстови наопаку на уши и медаљон околу врат со пентаграм.
Автоматски споено мислење:

Ако некој ја има читано книгата Луѓето на лагите од Скот Пек ќе има солидно разбирање за некои работи.
Како психијатар, овој човек имал поприлична пракса низ која минале илјадницни поединци.
Но every now and then на сцена се појавувале лица кои никако, ама баш никако, ниту со психоанализа, гешталт, медикаментозна терапија, електроконвулзивна терапија, инсулински шокови и остали методи во арсеналот на тогашната психоанализа - не успевале да го померат пациентот за сантиметар од неговата злоба.
Во такви и само во такви случаи, авторот се обраќал кон свештеници од Католичка вероисповест кои биле јасни : свештеник би се нафатил на егзорцизам и истерување на демоните пратени од лукавиот само доколку сите, ама баш сите световни обиди да се подобри состојбата на пациентот пропаднале.
Рече скоро се било неточно. Што од ова не е точно? Она со сексуалните ин флагранти може е лоша меморија ама ова погоре сум прилично сигурен дека е верно.

Последно уредено:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Ќе ја барам сеа книгата ради некаков пост на анонимен форум лол па уште и одредената страница пази. Се сеќавам дека типката сакаше да се изебат, а деталите не сум сигурен дали беа од таа книга или некоја слична, едно време читав све за психологија, цирка крај на миленумот.
Неам јас мака, сосема сум нормален на радост на мојата поблиска и подалечна фамилија заедно со другари и другарки, колку и да се, никогаш досаден што е остварување број 1. :)
Она што ги дразни другите е што сум поклоник на рационално контролирана шпекулација. Ако е непобитен факт дека сакала да се ебе следи од тоа дека шансата дека ќе му го испуши била прилично висока. Зарем не?
Не можете да се воздржите од навреди и клевети нели? Којзнае зошто.
Просто е фасцинантно колку јузери го бранат сатанизмот, па ИРЛ не сум сретнал вакво нешто. На времето знаев двајца тројца ама ок беа, освен што носеа крстови наопаку на уши и медаљон околу врат со пентаграм.

Рече скоро се било неточно. Што од ова не е точно? Она со сексуалните ин флагранти може е лоша меморија ама ова погоре сум прилично сигурен дека е верно.
Вистината е сосема поразлична од твојата перверзна фикција. Ако си сигурен дека тоа што го пиша е наведено во книгата, лесно може за минутка да го најдеш онлајн во некој пдф формат од книгата. Ќе пребараш во search за Шарлин, ќе го прочиташ епилогот ... но нема да го направиш тоа, оти знаеш дека срањата што ги напиша ги нема никаде во книгата, него се во твојот ум.

Шарлин му се пуштала на Скот, но без ниеден детал од тие што ги наведе толку прецизно како напамет да си го научил целото поглавје.

Ај тоа, него ништо точно не напиша за исходот.

Твојот цитат е овој
"На крај морало да се пристапи кон егзорцизам при што Пек ја измамил дека ќе ја ебе у чмар доколку таа се согласи да ја пеат попови (нормално не и кажал дека тоа е егзорцизам) па така поповите и еден бискуп после пола ден маки успеале до некаде да ја ослободат од демоните кои ја кинеле на парчиња."

Да те прашам искрено, кој ѓавол те тераше да нашишеш ваква измислена бљувотина.

Целиот случај со Шарлин е всушност пациент со кој немало никаков напредок и покрај годините сеанси. Тој самиот, на крај од нејзината приказна вели дека после најуспешната сеанса - она му рекла дека тоа е последната и несака веќе да и биде пациент и не ја видел од тогаш повеќе, иако се надевал дека ќе се врати. Во превод она си играла со него... и според Скот, нејзиниот пример е најтажен оти нема никаква смисла и се сомнева дека Шарлин е опседната... и тоа не го сватил на времето оти бил помлад и таа фрустрација го натерала да напише поглавје за неа во книгата.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.532
Вистината е сосема поразлична од твојата перверзна фикција. Ако си сигурен дека тоа што го пиша е наведено во книгата, лесно може за минутка да го најдеш онлајн во некој пдф формат од книгата. Ќе пребараш во search за Шарлин, ќе го прочиташ епилогот ... но нема да го направиш тоа, оти знаеш дека срањата што ги напиша ги нема никаде во книгата, него се во твојот ум.

Шарлин му се пуштала на Скот, но без ниеден детал од тие што ги наведе толку прецизно како напамет да си го научил целото поглавје.

Твојот цитат е овој
"На крај морало да се пристапи кон егзорцизам при што Пек ја измамил дека ќе ја ебе у чмар доколку таа се согласи да ја пеат попови (нормално не и кажал дека тоа е егзорцизам) па така поповите и еден бискуп после пола ден маки успеале до некаде да ја ослободат од демоните кои ја кинеле на парчиња."

Целиот случај со Шарлин е всушност пациент со кој немало никаков напредок и покрај годините сеанси. Тој самиот, на крај од нејзината приказна вели дека после најуспешната сеанса - она му рекла дека тоа е последната и несака веќе да и биде пациент и не ја видел од тогаш повеќе, иако се надевал дека ќе се врати. Во превод она си играла со него... и според Скот, нејзиниот пример е најтажен оти нема никаква смисла и се сомнева дека Шарлин е опседната... и тоа не го сватил на времето оти бил помлад и таа фрустрација го натерала да напише поглавје за неа во книгата.
На крај ќе испадне дека ликови како @callejón de la muerte преку нивниот пристап кон одредена тема, користејќи се со демагогии, полувистини и лаги, во случајов сатанизам, повеќе му одат во прилог на тужниот (на моменти, ете, за жал, се испоставува дека можел да биде и опасен) т.н. сатанизам отколку што му штетат откако ќе бидат провалени, баш вака како ти што му направи клизача на господинов трололо.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.027
Поени од реакции
6.504

Твојот цитат е овој

Кои пдф срч бе, глеам петсто години си на форум и уште мислиш дека некој ќе бара пдф книга и ќе анализира книга за еден пост на форум? лол. Може Хунзите им треба минута за тоа, мене ќе ми земе 15-20 минути а тоа е големо не. Ете ќе го земам твоето мислење како релевантно да кажеме, можно е да се погреши. Главно е дека Шарлин сакала да му го пуши и цица пошто тоа што сакала да се секса со него го подразбира тоа. Не мора све да биде напишано, нешто е индиција.
Поентата на книгата беше постоењето на злото илустрирано преку лица кои се зли, може да иам нешто измешано пошто ја читав во 20.век, вероватно пред да се родиш уште па така нешто се заборава нешто ќе се измеша но во секој случај сомнежот дека е опседната е доволен.

Но она што е важно кај авторот е тоа што не упатува кон заклучок дека злото постои како ентитет, како појава, како сила во светот и универзумот.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
Но она што е важно кај авторот е тоа што не упатува кон заклучок дека злото постои како ентитет, како појава, како сила во светот и универзумот.
И тоа го дозволил кој? Господ? :coffee: И ако Господ опфаќа сфе (а можеби и не, не знам во што веруваш и знаеш, бидејќи претежно се сеќаваш на нештата), тој е и зло и добар? И се тегави со ѓаолот за душите на луѓето, така? :) Имаше таква сказна во Библијата? Човекот да е плен?
Се сеќаваш? Дали се сеќаваш дека си христијанин и зошто? Хм?

И ќе дојдеме до дуализам, како што го има кај македонските народни приказни, кои патем се богомилски сказни :)

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.027
Поени од реакции
6.504
На крај ќе испадне дека ликови како @callejón de la muerte преку нивниот пристап кон одредена тема, користејќи се со демагогии, полувистини и лаги, во случајов сатанизам, повеќе му одат во прилог на тужниот (на моменти, ете, за жал, се испоставува дека можел да биде и опасен) т.н. сатанизам отколку што му штетат откако ќе бидат провалени, баш вака како ти што му направи клизача на господинов трололо.
За разлика од лицата кои релативизираат убивање, масакри, кастрации, силувања, ритуални злостори и што све не. Дечките се заиграле. Интересно во секој случај. Се додека не ги касне комарец, тогаш не се важи.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Иронично и смешно е, што во суштина он лаже за книга со наслов "Луѓето на лагата".

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
За разлика од лицата кои релативизираат убивање, масакри, кастрации, силувања, ритуални злостори и што све не. Дечките се заиграле. Интересно во секој случај. Се додека не ги касне комарец, тогаш не се важи.
Не може за секое злодело да велиш сатанисти море нинџа :)

Никој не опрадвува зло, но да се покажува со прст кон едно учење бидејќи тебе не ти се допаѓа јер си христијанин е апсолутно зло ОД ТВОЈА СТРАНА и раѓа зло...
За тоа ти имаат замерка сите...
Прекини да си христијанин до толку!

„Се сеќавам читав некаде дека во Задар...“ - ај прибери се, доста „докажуваше“, само си го покажа христијанскиот дух кој што го влечкаш тука и сатанизираш секој и сешто јер тебе не ти се допаѓа заради X причини...
Барем да беше писмен и да знаеше за нештата, да може човек да сврзе муабет и да има дискусија - но тебе ти се доволно „реномирани“ весници, српски кои се прохристијански :)

Глупости...

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.027
Поени од реакции
6.504
Не може за секое злодело да велиш сатанисти море нинџа :)

Никој не опрадвува зло, но да се покажува со прст кон едно учење бидејќи тебе не ти се допаѓа јер си христијанин е апсолутно зло ОД ТВОЈА СТРАНА и раѓа зло...
За тоа ти имаат замерка сите...
Прекини да си христијанин до толку!

„Се сеќавам читав некаде дека во Задар...“ - ај прибери се, доста „докажуваше“, само си го покажа христијанскиот дух кој што го влечкаш тука и сатанизираш секој и сешто јер тебе не ти се допаѓа заради X причини...
Барем да беше писмен и да знаеше за нештата, да може човек да сврзе муабет и да има дискусија - но тебе ти се доволно „реномирани“ весници, српски кои се прохристијански :)

Глупости...
Знаеме дека ти сметаат Христијаните, тоа не е тајна. Таа омраза и гнев просто излегуваат од твоте писанија. Ти најде да кажуваш кој е писмен, член на маргинално сектиче кое.......ај да не почнувам, нек ти е простено. :)
Сите настани се фино линковани, ако треба можам да наведувам и повеќе од еден извор од пореномирани весници и портали. Српски, хрватским бразилски, руски, македонски, италијански...светот е полн со сатанистички злодела. Никој не вели дека сите злостори биле извршени од сатанисти но еден процент тоа се. А бидејќи темава е за сатанизам тука спаѓа и теистичкиот сатанизам односно лица кои веруваат во Луцифер како во нивен Бог.
Ете има дисусија. Дали е можно да се направи грешка? Да, можно е. Но во морето на информации и временскиот период од тогаш може да се погреши, ништо особено.
Јас велам дека поправки се добредојдени, ете може таа типката не сакала орален туку само вагинален секс со терапевтот, кој ќе ја знае, била луда ко струја.

Тоа е што Македонци не го разбираат. Ако некој каже нешто погрешно веднаш имаме навреди и омаловажување, од што следи дека луѓе по никоја цена не сакаат да признаат грешка пошто ќе бидат вреѓани и исмевани и после 33 години сте таму каде што сте.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.532
Тие што релативизираат заслужуваат подеднаква казна како и оние што извршуваат убиства, масакри, кастрации, силувања и што све не, подеднаква.
Ако се прашувам јас, исто така треба да се казнат и оние што релативизираат монструозни (не)дела повикувајќи се на теолошко - филозовски доктрини како судбини, гревови и карми што воопшто не ги разбираат (па дури и навиваат, завземаат страни), туку само им ја затнуваат муцката и им го прават сонот помирен дури невин народ, а посебно деца - посебно деца, континуирано страдаат ширум светот и векот...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
Не ми сметаат... тоа е проклета лага на христијаните кога не можат да се снајдат и ги извадиш од колосек бидејќи се научени само тие да осудуваат секој и сешто во нивното незнаење... и незаинтересираност за другите... ми смета нивното сатанизирање и прикажување на се што не е православие дека е сатанизам. И кога ги критикуваш или зборуваш за нивната религија која ти не знаеш ниту каква ти е религијата, се сеќаваш на неа, си читал некаде за христијанството, се лутите бидејќи не си ја познавате религијата... сфе ви е празници и адети...
И со тоа се дрзнувате да заморувате други и да проповедате дека другите се зло...

Јас истото го правам кон тебе, како христијанин за да видите како изгледа тоа, и тоа ве лути - не сте научени некој да ве критикува или да ви каже дека не е така... и затоа се обидуваа низ годините да зборуваат како и Телема е сатанизам и хиндуизам и сите источни учења... прекинете со тоа лажење и повторување на свештенството! Не е така!

Не бре сине, не е грешка - ти си зло тука и шириш омраза и лаги дека секој убиец е сатанист... дека не може да биде христијанин, не може православен христијанин да си убие сфе по дома, тоа мора да е сатанист и да изведувал ритуали, според твојата болна идеја за другите!

Намали ти реков... не си ја разбираш својата вера, не пак другите учења... оди сонувај Христоси и биди мирен во духот, бидјеќи и мислата ќе ти се суди! Мисли малку шо се напнуваш...

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.027
Поени од реакции
6.504
Тие што релативизираат заслужуваат подеднаква казна како и оние што извршуваат убиства, масакри, кастрации, силувања и што све не, подеднаква.
Ако се прашувам јас, исто така треба да се казнат и оние што релативизираат монструозни (не)дела повикувајќи се на теолошко - филозовски доктрини како судбини, гревови и карми што воопшто не ги разбираат (па дури и навиваат, завземаат страни), туку само им ја затнуваат муцката и им го прават сонот помирен дури невин народ, а посебно деца - посебно деца, континуирано страдаат ширум светот и векот...
Па тоа е во ред, секој треба да тргне од сопствената група, ниту една група не е безгрешна.
Но во случајов темата е за сатанизам кој постои и чии членови се такви какви што се. Тоа што малцинство сатанисти извршуваат страшни злочини поставува дилема околу тоа дали тие луѓе се родени како убици а.к.а. психопати или стануваат такви подоцна под дејство на други причини. (nurture). Што само по себе е фасцинантно.
Има теми за секакви конфесии па таму може да се постира и за зулуми од страна на христијани,муслимани,евреј,хиндуисти,зороастријанци,пагани...

• Ми се допаѓа
Reactions: 831

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
Има теми за секакви конфесии па таму може да се постира и за зулуми од страна на христијани,муслимани,евреј,хиндуисти,зороастријанци,пагани...
Сето тоа се изолирани случаи.... или не?
Треба да се знае учењето што и од каде потекнува... и дали се изолирани случаи или самото верување и пракса наведува на тоа?

Споделување вести од весници и прераскажување е бедно... тоа не докажува дека сатанизмот учи да се убиваат луѓе... ако од 100к луѓе 10 убивале и се фатени и лежат затвор, сатанизмот е крив или...?

Или кај муслиманите што некои џихад разбираат дека треба да се оди во света војна, тие се сатанисти, под дејство на шејтанот или заради исламот се такви?

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.027
Поени од реакции
6.504
Не ми сметаат... тоа е проклета лага на христијаните кога не можат да се снајдат и ги извадиш од колосек бидејќи се научени само тие да осудуваат секој и сешто во нивното незнаење... и незаинтересираност за другите... ми смета нивното сатанизирање и прикажување на се што не е православие дека е сатанизам. И кога ги критикуваш или зборуваш за нивната религија која ти не знаеш ниту каква ти е религијата, се сеќаваш на неа, си читал некаде за христијанството, се лутите бидејќи не си ја познавате религијата... сфе ви е празници и адети...
И со тоа се дрзнувате да заморувате други и да проповедате дека другите се зло...

Јас истото го правам кон тебе, како христијанин за да видите како изгледа тоа, и тоа ве лути - не сте научени некој да ве критикува или да ви каже дека не е така... и затоа се обидуваа низ годините да зборуваат како и Телема е сатанизам и хиндуизам и сите источни учења... прекинете со тоа лажење и повторување на свештенството! Не е така!

Не бре сине, не е грешка - ти си зло тука и шириш омраза и лаги дека секој убиец е сатанист... дека не може да биде христијанин, не може православен христијанин да си убие сфе по дома, тоа мора да е сатанист и да изведувал ритуали, според твојата болна идеја за другите!

Намали ти реков... не си ја разбираш својата вера, не пак другите учења... оди сонувај Христоси и биди мирен во духот, бидјеќи и мислата ќе ти се суди! Мисли малку шо се напнуваш...
Лошо прикриени навреди, ќе се правам дека не сум прочитал. Јас сум бил зло што на тема за сатанизам сум наведувал дела на сатанисти, пази мајката. Не сум ја познавал религијата ццц нит ме знае ни познава ама ете знаел дека сум немал абер од христијанство. Како тоа?
Слободно можеш да критикуваш христијанство во темиве, ги има многу. Ние неколку Христијани на форумов ќе се обидеме да разјасниме по нешто па така ете и дебата. Пошто читнав 30-35 страни од темава имам утисак дека порано подфорумов бил многу поактивен.
Двоен аршин. Тука не смееме да критикуваме теолошки сатанисти а за Христијани или Муслимани ко те пита...

Што е тоа бе да сум одел и сонувал христоси лол its a bit unhinged :) Апелирам да се избегнат навреди, ние сме цивилизирани луѓе пред се.

Сето тоа се изолирани случаи.... или не?
Треба да се знае учењето што и од каде потекнува... и дали се изолирани случаи или самото верување и пракса наведува на тоа?

Споделување вести од весници и прераскажување е бедно... тоа не докажува дека сатанизмот учи да се убиваат луѓе... ако од 100к луѓе 10 убивале и се фатени и лежат затвор, сатанизмот е крив или...?

Или кај муслиманите што некои џихад разбираат дека треба да се оди во света војна, тие се сатанисти, под дејство на шејтанот или заради исламот се такви?
Море Хептаграм не научи и не научи форумска комуникација. Не може бре да изнапишеш десет прашања и да очекуваш дека некој ќе седне и одговара. И ако ги одговори ќе му акнеш во реплика уште 15 други, не оди тоа така, не е можно да се постигне, треба човек да е по цели денови на форум па дали и тогаш.

Проблемот е во зулум пер капита. Иако е тешко да се знае колку сатанисти постојат на свет, се претпоставува дека ги нема премногу па така е многу веројатно да тие се далеку на прво место по број на зулуми пер капита. Христијани има 2+ милијарди, муслимани 1,7 милијарди, Хинди 1,1+ милијарди така да ако се земе пер капита нема многу проблеми. Колку муслимани се спремаат за џихад? 0,00001% или помалку.

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
Лошо прикриени навреди, ќе се правам дека не сум прочитал. Јас сум бил зло што на тема за сатанизам сум наведувал дела на сатанисти, пази мајката. Не сум ја познавал религијата ццц нит ме знае ни познава ама ете знаел дека сум немал абер од христијанство. Како тоа?
Слободно можеш да критикуваш христијанство во темиве, ги има многу. Ние неколку Христијани на форумов ќе се обидеме да разјасниме по нешто па така ете и дебата. Пошто читнав 30-35 страни од темава имам утисак дека порано подфорумов бил многу поактивен.
Двоен аршин. Тука не смееме да критикуваме теолошки сатанисти а за Христијани или Муслимани ко те пита...

Што е тоа бе да сум одел и сонувал христоси лол its a bit unhinged :) Апелирам да се избегнат навреди, ние сме цивилизирани луѓе пред се.
Не, ти не даваш доказ дека се сатанисти и во која смисла убијците ги ставаш во кошот сатанисти. Копираш или прераскажуваш од весници...

Јас упорно ти велам дај зборувај за сатанзимот како учење од каде што е за да можеме да знаеме дали вакви убијци доаѓаат од учењето на сатанизмот или се изолирани случаи, како што има христијани убијци... сигурно христијанството не ги направило убијци нели...

И ти истото се прашуваш, но не зборуваш за сатанизмот, ти наоѓаш вести и си градиш сказна, ете и те фатија како споменуваш книга мислејќи дека тука сите сме неписмени и си градиш фантазија... измислуваш гнасотии... како така? Со кој ум тоа го правиш? :)

Така нема ништо да направиме во однос на сатанизмот за кој како што реков е дел од старите религии... го има во исламот, го има кај христијаните, кај евреите исто... и тоа е нивна измислица за да има смисла сето нивно учење, бидејќи без сатаната која е потребата од било што во тие религии што се проповеда?
Ете кажи ми ти што ќе ти е Христос ако нема Сатана? Што ќе ти е спасител ако не е измислен и додаден ѓаволот за да нели те искушува?
Од друга страна кој му дава право на сатаната да те искушува тебе? Тој што те искушува тој и треба да те наградува и казнува, а не еден искушува друг наградува и казнува... има така дупки нели во старите учења?

Сатанистите што се? Зарем не веруваат во господ? За да веруваш во сатана како битие или ентитет, мора да веруваш и во господ во било која форма... христијанинот или муслиманот верува во богот, но верува и дека постои сатана и шејтан.
Истото важи и за сатанистите, но нив им е преку фалусот од коленичење, лажна скромност, проповедање едно, правење друго... и револтот го покажуваат со тоа што нема да се христијани... :)
Што велиш ти, голема работа - немало да се христијани... да се живи и здрави, другото ќе си дојде само :coffee:

Kajgana Shop

На врв Bottom