Сатанизам

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Поимот Сатанизам се употребува и злоупотребува од секого, секаде и секогаш! И тој герилецот од либерија што трчал гол, и масакрирал луѓе изјавил дека сатаната по мобилен му наредил да прави тоа! Што не го прави сатанист! Проблемот е што многу псевдосатанисти се декларираат како сатанисти, единствено за да се здобијат со имиџот на "лоши момчиња"
:vozbud:
Да но по некое време госпо му се јавил на мобилен и му рекол да престане со играње фудбал со човечки глави и да стане протестански поп...

Проблем како и во секоја религија...наводно “списите“ се ок ама никој не ги толкува/исполнува како што треба...

Туку ај евреите 3200, христијаните 2000 а муслиманите 1400 години се вадат на истиот изговор...не е срамота сатанизмот како млада религија да се води по постапките на постарите браќа...:)

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Има една работа у изреката на Исус.
Ако некој те удри по едниот образ ти сврти го и другиот.
Многу е просто а тоа е за да не станеш како него.
Како би уништил ти некого како што ви е у заповедите а да не станеш ист како тој што си го уништил

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Само прочитајте го мојот пост на претходната страна :) Се надевам ќе помрдни некоја виуга :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Да но по некое време госпо му се јавил на мобилен и му рекол да престане со играње фудбал со човечки глави и да стане протестански поп...

Проблем како и во секоја религија...наводно “списите“ се ок ама никој не ги толкува/исполнува како што треба...

Туку ај евреите 3200, христијаните 2000 а муслиманите 1400 години се вадат на истиот изговор...не е срамота сатанизмот како млада религија да се води по постапките на постарите браќа...:)

--- надополнето ---

А како ќе му забраниш некому да се декларира како сатанист? Нема тука срамота, ако некој тврди дека е сатанист а нема основни познавања од сатанизмот, срамот паѓа на негова глава, а не на религијата со која се перчи!

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.532
Затоа секоја чест на БУДИЗМОТ! Закон религија која ти овозможува крај краева и да веруваш во Исус, Алах или било што, што ти го нарекуваш Бог. Тоа е начин на живот како да дојдеш до Бог, кој нема човечка форма и се доживува, а не гледа, чита, и сл.
Поштуем...еве убав муабет.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Не знам колку ќе ми го прочитате постов ама ајде ...да се обидам.

Дечки уствари што се замарате со вакви работи?!

Што се замарате со догми?!

И тие 11-те правила се чиста измислица. Има докази за тоа колку да сакате.
Се интересирав многу за окултизмот пред неколку години (4-5) и прочитав што имаше да се прочита и сфатив дека исто како и верувањето во Бога се е врз база на догма, т.е. bullshit.

Сте прочитале bullshit литература од LaVey...голема работа. Се тоа се луѓе кои немале попаметна работа да се занимаваат, па седнале да го тупат за нешта за кои нема логична (па и догматична) потреба да се дава човечка димензија.

Ете и да е вистина. Реално да постојат тие два света. Како свесно човечко суштество, склоно кон логични заклучувања, неможеш да ги оспориш нештата само затоа што не си ги видел, така што атеизмот не е најдобро прибежиште. Луѓето сме right smack in the middle. Според догмата, Луцифер бил љубоморен на човекот бидејќи ја добивал љубовта од Бога, ... е сега се поставуваат милион прашања. Зошто луѓето да го сакаме Луцифер, ова она...па зошто да го сакаме Бога, кој не оставил на милост и немилост на Луцифер оти Адам и Ева го прекршиле заветот...

Мислам дали гледате дека се вртиме во круг со детали исцрпени од роман за деца?!

Треба еднаш да се сфати. РЕЛИГИЈАТА НЕ СМЕЕ ДА ИМА ПРАВИЛА НА ЖИВОТ! Религијата поставува одредени вредности, животни вредности, за почит, љубов и сл., но не „Не какајте овде“, „Не ја клецајте неа“, „Не јади мрсно во петок“ и сл. глупости.

Затоа секоја чест на БУДИЗМОТ! Закон религија која ти овозможува крај краева и да веруваш во Исус, Алах или било што, што ти го нарекуваш Бог. Тоа е начин на живот како да дојдеш до Бог, кој нема човечка форма и се доживува, а не гледа, чита, и сл.
Totalno si vo pravo......ama koga nekoj ke kaze nekomu - zivej kako sakas, samo ne povreduvaj nikogo :

1. Te gledaat kako da si go izgubil pametot

2. Odma mislat na najlosite raboti sto covek moze da gi napravi

Ne se svesni deka e toa golema odgovornost

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Има една работа у изреката на Исус.
Ако некој те удри по едниот образ ти сврти го и другиот.
Многу е просто а тоа е за да не станеш како него.
Како би уништил ти некого како што ви е у заповедите а да не станеш ист како тој што си го уништил
Прошетај утре низ град, и удри им шлаканици по образ на неколку луѓе што ќе ги сретнеш, па види колку држи вода тоа!

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Totalno si vo pravo......ama koga nekoj ke kaze nekomu - zivej kako sakas, samo ne povreduvaj nikogo :
А кој е тој што кажал така?

--- надополнето ---

Прошетај утре низ град, и удри им шлаканици по образ на неколку луѓе што ќе ги сретнеш, па види колку држи вода тоа!
хахахахахах не е ни чудо што веруеш у крвопијци.
Па ти си бил бе .... ај ке ме банираат

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
ajdeeeee, kaj otide ti! Ne gi stavaj site okultisti vo edna korpa. 99% od niv ne veruvaat vo vasiot Satana, a kamo li da mu se poklonuvaat. Bi ti rekla i mnogu poveke, ama aj dete si uste - moze pokasno u zivot ke uvidis drugi raboti.
Ти паше сериозна ли си ? значи јас од умов вагам мои претпоставки...(сето то е прочитано и преработено) скриеното езотерично заначење и она што е мистично во обредот и самата негова манифестација велам дека е чисто сатанско без разлика дали дотичните кои учествувале во тоа се свесни или не за она што го прават...
некои и со цел животен век не научиле ништо јас со моите 20 знам и тоа одповеке доволно , за да не ме привлекува некаков симболизам... како што реков вас не ви се допага суштината во она што верувате, вас ви се допага манифестацијата на појавите и обедите, мистичноста и езотеријата а тоа е одповеке доволно да знам дека сте површни. :smir:
П.с Не се филмам до толку тоа се секти за уфилмани фаци кои сеуште се бараат во животот мене ми е доволна вистината:back:

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Мислиш дека Буда не дал начин-техника за да го видиш Бог?
Си се заебал.

--- надополнето ---

primer ja na tebe ti kazam - a be Igor, zivej kako sakas i znaes - samo nemoj da povredis nekogo ili nesto.....zar ima razlika koj go kazal toa? Fintata e sto lezi u toa
Ок , ја друго си помислив.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
хехеех
ко ќе те зашлапаат :)
Одмазда .. значи сите сатанисти :)

па и некој Поп да го треснеш сумљам дека ќе ти го сврти другиот образ :)
но сепак да не ги земаме тие работи буквално ...

материјализмот го уништи светот, го уништува човекот ... емоциите умираат ...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А кој е тој што кажал така?

--- надополнето ---

хахахахахах не е ни чудо што веруеш у крвопијци.
Па ти си бил бе .... ај ке ме банираат
Еве јас ќе довршам место тебе - реалист! Промовираш вртење на другиот образ, а ми се нафрли дека сум бил ѓубре и дека требало да ги заштитуваш другите од мене! Промовираш искреност а изнесуваш невистини дека сме жртвувале луѓе! Валидноста на било која идеологија се делата пријателче а не зборовите, зборовите се само фасада! Ако беше исправна, реална и спроводлива во пракса христијанската, исламската и на нив сличните догми, ќе ги гледавме нивните дела во секојдневието!
Без разлика колку е привлечна и убава некоја теорија, ако неможе да се спроведе на дело едноставно е погрешна!
Од мене толку за денеска! Се читаме утре!
Добра ноќ!

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
хехеех
ко ќе те зашлапаат :)
Одмазда .. значи сите сатанисти :)

па и некој Поп да го треснеш сумљам дека ќе ти го сврти другиот образ :)
но сепак да не ги земаме тие работи буквално ...

материјализмот го уништи светот, го уништува човекот ... емоциите умираат ...
Јас другар ретко у што верувам , ама скоро и да сум сигурен дека иде денот кога се ке си дојде на место.

--- надополнето ---

Еве јас ќе довршам место тебе - реалист! Промовираш вртење на другиот образ, а ми се нафрли дека сум бил ѓубре и дека требало да ги заштитуваш другите од мене! Промовираш искреност а изнесуваш невистини дека сме жртвувале луѓе! Валидноста на било која идеологија се делата пријателче а не зборовите, зборовите се само фасада! Ако беше исправна, реална и спроводлива во пракса христијанската, исламската и на нив сличните догми, ќе ги гледавме нивните дела во секојдневието!
Без разлика колку е привлечна и убава некоја теорија, ако неможе да се спроведе на дело едноставно е погрешна!
Од мене толку за денеска! Се читаме утре!
Добра ноќ!
Бркај работа и Бог нека ти е на помош

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Budizmot e ateisticko ucenje vo svojata osnova.
Isto e i so laveyskiot satanizam. Imate informacii na church of satan.
eve nesto malku...
Anton LaVey, founder of the Church of Satan: "You cannot love everyone; it is ridiculous to think you can. If you love everyone and everything you lose your natural powers of selection and wind up being a pretty poor judge of character and quality. If anything is used too freely it loses its true meaning. Therefore, the Satanist believes you should love strongly and completely those who deserve your love, but never turn the other cheek to your enemy!"
They do not worship a living deity. Members are Agnostics or Atheists.
"Satanism respects and exalts life. Children and animals are the purest expressions of that life force, and as such are held sacred and precious..." 1
"Satan...represents love, kindness and respect to those who deserve it."

Kajgana Shop

На врв Bottom