Само за вегетаријанци (вегетеријански рецепти)

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
hm..pa jadam samo tuna od konzerva ama cat-pat!Aj nekoi recepti za dobro prigotvena riba no so pomalku kalorii

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Рибата не е никогаш калорична се дури не ја напумпаш со масло. Е тогаш тури и пепелот - на ништо не личи. Мене ако е прашваш - лосос на скара ми е најубава риба. Не мора да е многу зачинета а и не е воопшто мрсна. Туна од конзерва и јас јадам понекогаш ама гледам да одбегнувам. Иначе, имав јас проблем зашто кај нас дома ретко се готвеше риба па требаше да ги превоспитувам моите:)

Marata

kinky
Член од
9 мај 2006
Мислења
473
Поени од реакции
3
Acid напиша:
Зошто се одлучи на ваков живот? Има 3 опции:
a) жал за кутрите животинчиња
б) од здравствени причини
в) за да бидеш „посебна”

Навистина не ми е јасно. Велиш дека не си го сторила поради здравствени причини, туку поради „превенција”. Каква превенција и од што? Башка, имај на ум дека и не е здраво да живееш само од „трева”, поготово не од 15 години.

(Не ти се допаѓа месото можеби?)
Па најверојатно зашто едноставно не ми се допаѓа(ше) месото, а со тек на време ги прифатв и другиве причини да останам вегетаријанка.
На превенција од болести мислев и на проблеми кои би можело да ми ги створи месото подоцна во животот, како што некој погоре спомна холестероли н шит.

ViRuS

ПрОвОкАтОр
Член од
20 август 2005
Мислења
2.048
Поени од реакции
21
Абе дајте кажете некоја рецепта нешо за Вегетаријанци зашо мене сеа ми се пријаде а BTW јас сум вегетаријанец сеа веќе 3 години (заклучно со 1 Мај) и се чуствувам :je: :je: :je: :kajg:

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Абе имам една нова книга, со француски вегетарјански рецепти, али ме мрзи сеа да преведувам. Ај кога ќе сум послободна:)
Ај вие нешто кажете. Али да е лесно, не сум некој виртуоз во кујната:)))

ViRuS

ПрОвОкАтОр
Член од
20 август 2005
Мислења
2.048
Поени од реакции
21
Еве една добра рецепта што самиот ја имам правено едно 100 пати и секој шо ја пробал вика дека е прекрасна

Marata

kinky
Член од
9 мај 2006
Мислења
473
Поени од реакции
3
Virus напиша:
Еве една добра рецепта што самиот ја имам правено едно 100 пати и секој шо ја пробал вика дека е прекрасна

Е баш ќе ја пробам и ќе ти кажам импресии:icon_lol:. Сега ми даде причина да готвам!:je:

еци^^^

Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
abe virus ova e najkaloricnata recepta so dosega ja imam videno...daj kazi neso pomalku kaloricno?:?

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Не знам дали сте пробале, али ова е првата рецепта што воопшто сум ја направила сама - обични макарони со домати, павлака и магдонос!

Им се допадна на сите што пробаа.
Многу е проста и лесна ама е одлична.

Marata

kinky
Член од
9 мај 2006
Мислења
473
Поени од реакции
3
И кај ги ставаш доматите павлаката и магдоносот? Ги печеш заедно со макароните?

ViRuS

ПрОвОкАтОр
Член од
20 август 2005
Мислења
2.048
Поени од реакции
21
павлаката ќе ти се растопи ако направиш така :star:

еци^^^

Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
dajte nekoj sajt so vegetarjanski recepti!

+BaltaZaR+

The DeviL Ÿф±
Член од
7 јуни 2006
Мислења
72
Поени од реакции
1
Хехе Тревопасни луѓе а? :pos::pos::pos:

еци^^^

Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
+BaltaZaR+ напиша:
Хехе Тревопасни луѓе а? :pos::pos::pos:

Ova moze da go kaze samo nekoj so organiceni vrednosti i ograniceni poznavanja na svetot.....

btw,samo sto zavrsiv so eden proekt za vegetarjanstvoto.www.vegnow.org..ima interesni raboticki ovdeka,ne samo za nekoj koj e vegetarjanec,tuku i za edukacija na nekoi kako onoj nad mene!
Zapoznajte go vaseto meso!

ViRuS

ПрОвОкАтОр
Член од
20 август 2005
Мислења
2.048
Поени од реакции
21
Не се сеќавам ако беше страницата на META иначе знам дека кој ќе ја погледне после неколку часа размислува и станува веган! Незнам зашо!?! :raz: :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom