С
сашенко
Гостин
Епа јас ти кажав дека не верувам дека на некој туку-така му се одживеало ама има луѓе на кои навистина не им се живее ДА.Мило ми е што се најде еден поинтелигентен, фала му на Бога не ги дал сите со 3 трошки во главата![]()
Да, токму тоа ми беше зборот. Некој едноставно нема воља за живот. Е сега од која причина би живеел ако не му се живее ?
Можеби нема проблеми, ама сепак не му е убав животот, не му се свиѓа и тн.
Е па сега кога нешто не сакаме зошто да го правиме со сила ? Зошто ?
Кога ке шетам низ Скопјево и ке видам некој пијаница се оптегнал на клупа со шишето ракија до него си мислам -Дали овој човек освен тоа како да најде пари за уште едно шише ракија му доаѓа и некоја друга мисла во главата.Зошто тој живее?
Или некој наркоман кој и кога би фатил златна рипка и не 3 туку 5 желби да има он за сите би ги оскористил за дрога.Е ова ме стави во мисла малце....наркоман да има три желби од златна рипка...хм..кои се шансите да неговата свест да проработи во тој момент и да побара да се откаже од дрогата и да има нормален живот и работа? Кога би имал свест би се откажал на време?ЗАШТО НЕ СЕ САМОУБИЈАТ ТИЕ?
Ама на наркоманот му е слатка дрогата и тоа му е доволна мотивација за да продолжи да се бори за да дојде до тоа макар уште еднаш.А и тој пијаницата што го гледам стално еве и ова шише откако го испил пак станал ке проси и ке бара начин како да најде уште едно шише за денес.Тие очигчедно имале проблеми во животот па дошле до тоа.И кога ке помислам дека некој кој го живее животот толку мизерно и кој нема некоја голема причина зашто утре да се разбуди кога ништо не го чека и кога ке присетам дека во македонија имаше пред некое време на телевизија семество со 9 деца кои живеат во "шупа" и кои едвај наоѓаат за леб да си купат а родителите се невработени и неможат да најдат работа.Што ги држи нив во живот? Тие се бореа и најдоа луѓе кои им помогнаа колку толку.Ама тие луѓе не губат надеж.И ке се борат, и ке живеат.Кукавиците се самоубиваат.Така да единствено тоа можам да ти го кажам.Ако на некого не му се живее тогаш не го запознал светов сеуште.Нека му даде уште една шанса и нека проба нешто што претходно никогаш не ми помислил на тоа.Нека најде нешто што е за него.За секого има по нешто на светов.Кога бог ни го направи беше само природата и ние.Од тогаш многууууу години поминаа и ние го креиравме според нас.Кога некој сака да се самоубие треб да помисли дека имало и ке има уште многу луѓе кои сакале да се самоубијат ама се премиуслиле и не го направиле тоа и нашле нешто подобро за нив.Нека ги побара тие луѓе god bless internet и нека се распраша можеби и него ке му се допадне нешто од тоа што тие го избрале наместо смртта.