Самоубиство

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
ако сум ептен бесна,барем до пред некое време,можеби правев планови,или размислував како би било да ме снема едноставно....али знам дека немам храброст да направам нешто повеќе,последниот пат..хмм беше од голема(можеби преголема) депресија,една 'раничка' имав,али далеку од самоубиство,можеби ќе беше сообраќајна незгода(на време изреагирав),или незгода при миење чаши(од таму дојде 'раничката' )...
да повторам,голема кукавица сум,можеби е поарно така,барем нема да правам глупости,не дека ова што го напишав не е....

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
Zaso bi se samoubila?
-Deckoto me ostavil? = KRETEN!
-Majka mi mi se iznavikala i sve na mene mi prefrluva? = Kje i mine :D
-Vo skolo me mrazat profesori? = Pa gospod kje im vrati!
- Nemam drugarki? = Mozda sega ne . ama od kaj znam deka utre nema da mi dojde nekoj na vratata? i cuk cuk .. a ja lezam u kada polna krv hhhhhh neeeeee

kje ziveam .. zatoa me roodila mama :D.. i za inaet na kletite koi bi sakale da me nema... epa oni kje se samoubijat od maka hahahahahah
ne seriozno.... samoubistvo vrsat samo slabite karakteri!!!
a ja sum siiiiiiilllllllllllnnnnnnaaaaaaaaaa :D

sve se slucuva poradi nekoja pricina... iii kako nastanal problemot taka i kje si go resis.. e sea ima nekoi malce podelikatni ali malku trud, volja i zelba i sve kje bide u red! :D

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
i uste nesto... ova mi e zivotno moto : NO MATTER WHAT HAPPENS IN UR LIFE .. ALL U NEED IS TO REMEMBER THEESE 3 WORDS:
L.I.F.E G.O.E.S O.N!!!

Член од
20 јуни 2005
Мислења
132
Поени од реакции
2
ако сум ептен бесна,барем до пред некое време,можеби правев планови,или размислував како би било да ме снема едноставно....али знам дека немам храброст да направам нешто повеќе,последниот пат..хмм беше од голема(можеби преголема) депресија,една 'раничка' имав,али далеку од самоубиство,можеби ќе беше сообраќајна незгода(на време изреагирав),или незгода при миење чаши(од таму дојде 'раничката' )...
да повторам,голема кукавица сум,можеби е поарно така,барем нема да правам глупости,не дека ова што го напишав не е....
Па јас баш мислам дека не си кукавица, треба да си кукавица за да се самоубиеш, а да си храбар за да продолжиш со животот и покрај сите моментални непогодности. И не сакам да те навредам ама стварно си напишала глупости те молам немој такви мисли во глава да имаш!

ПојзонГрл

Оne in a Million
Член од
22 јули 2007
Мислења
264
Поени од реакции
1
Ако ме изнервираат, размислувам :) И тоа често, како би го направила, како би било без мене итд.
Ама немам намера за тоа :)

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Сигурен сум дека секој од нас ако не намеравал барем помислил како би изгледало да направи такво нешто и како тоа би влијаело и какви последици би имало:)

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Сигурен сум дека секој од нас ако не намеравал барем помислил како би изгледало да направи такво нешто и како тоа би влијаело и какви последици би имало:)
Па сигурно би имало само лоши последици.Зошто да им правиш трауми на твоите најблиски,на роднините и пријателите.Според мене ни еден промблем не е нерешлив.За се ќе се најде решение,полесно или потешко.Самоубиството не решава се.Тоа го прават луѓе со послаби карактери.

*LiL Mermaid*

part of our world...
Член од
3 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
6
da ..imam razmisluvano,ali znam deka nikad nema toa da go napraam poso nema taka da gi resam problemite + ke gi kaznam premnogu moite doma:toe:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
511
Поени од реакции
228
Sekako ne go opravduvam samoubistvoto ama zarem sekoj ne pomislil ponekogas
Koga ke izgubis smisla za zivot samo toa ostanuva

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Во животот понекогаш постојат големи падови и проблеми но тоа не треба да значи дека треба толку лесно да се откажеме. Можеби самоубиството и не е баш кукавички потег зашто треба да имаш храброст да скокаш од зграда, да сечеш вени или пак да се труеш со апчиња и слично но сепак е најочајнички потег и нешто најниско што може да се направи. Па секој човек се соочува секојдневно со разни проблеми и не му е баш секогаш лесно и совршено нели?! Па ни животот не би бил интересен и би ни здосадил ако тоа совршенство трае вечно. Секој проблем може да се реши и ако се сака може да се поправат работите...самоубиството е на некој начин бегање од обврските и од проблемите. Па еден и единствен е животот, немаме милион животи...затоа треба максимално да се искористи.
Јас никогаш ама баш никогаш не сум помислувала на самоубиство. Можеби сум уште мала на некој начин и сериозните проблеми тек треба да ми дојдат ама сепак сум имала проблеми и дома и со љубов и со се ама никад не сум помислила дека не е вредно више да живеам и дека е најдобро е да се самоубијам. Не ги поштувам воопшто тие луѓе...што се толку очајни и патетични!!
П.С: После дожд секогаш изгрева сонце!!

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
пример мене: јас уште пред месец дена требаше да бидам мртов, ама еве сега уживам и сум среќен во резултатите од тие лоши работи што ми се случуваа и во врска со љубовта и на работа и дома и секаде!!!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Незнам зошто би се самоубил??? Животот каков таков е убав живеј го дури можиш... Посекако кога ке ти дојди времето ке одиш таму.

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Можда сум помислила како би било онака у моменти кога се ми се срушило врз грб и кога се ми дошло преку глава, али никогаш не би го направила тоа.... НИКОГАШ... Тоа би била најлоша казна за моите родители и пријатели (оние вистинските)....

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Spored mene samoubistvo e najglupavata i najneubavata rabota sto moze da si ja napravi eden. sto i da se desi jas mislam deka ne treba ni da se pomisli na samoubistvo. zatoa sto za kratko vreme moze da ni se nasmevne srekjata. So samoubistvo istovremeno ke im go unistam zivotot i na roditelite i na pobliskite.

Kajgana Shop

На врв Bottom