и јас знам за неколку што се имаат упукано додека го листеле оружјето али сите тие беа прилично неискусни да не речам прв пат гледаат у живо оружје.Пола од самоубиствава не ми делуваат на самоубиства,кој се самоубива со автоматска пушка и си пука рафал во гради?За после да искрвари..
Или за случајот сеа,колкава е веројатноста при чистење баш во срце да се погоди..ја имам слушано за нога или глава да се погодиш ама срце
Генералот Панде Петрески од 2001 го водеше нападот у Арачиново е тој човек што мистерии крие , и он умира како да гледам шпанса серија ти се случувањата во ФУромијаи јас знам за неколку што се имаат упукано додека го листеле оружјето али сите тие беа прилично неискусни да не речам прв пат гледаат у живо оружје.
а за вака искусен човек несум слушнал до сеа ама ете слушнав
очигледно е дека знаел нешто што не треба или пак не прифатил некаква си соработка со нив
инаку незнам колку сте упознаени со тоа што им се деси на луѓето што беа до Киро Глигоров кога му направија атентат...
еве јас што сум начул...
сите се самоубија или мистериозно починаа од некоја си болест
иначе тој што го извадил Киро од колата и што го префрла у друга послем експлозијата послем некое време се самоубива односно се фрла под воз.
ми имаат кажано демек им се јавил на неговите и им рекол дека мора да исчезне зашто нешто се случува а претходно го викале да оди на некои си прегледи у болница нез таму што да му провереле, без да има некаква си причина за тоа. ваљда не му се спремало нешто добро.
и послем некое време го пронашле мртов до пруга демек се фрлил под воз бла бла бла..
а сите машиновозачи што биле тмау и некои си експерти потврдиле дека кога воз ке удри човек нема шанси така да го фрли.
очигледно некои се плашеле да не му кажал нешто Глигоров на него додека го вадел од кола.
да не заборавиме и на оној што се удави у кофа вода
и баш ради вакви кога ке слушнам за самоубиство на тв не ми е за верување многу многу.
True this.Никој не испаднал на крај со државата, ако сакаат да те скинат тоа сигурно ќе биде во стил пукање со десна рака во лева слепоочница или сообраќајна несреќа си паднал во провалија. Ако ептен ги изнервираш ќе се удавиш во кофа вода.
Премногу неодговорени прашања, премногу фамилии затворени само од причина што нешто си видел што не треба. Многу млади ги убија, особено е исчистен теренот од сите оние кои уште пред да се проговори за Танушевци беа во болници со прострелни рани, гипс или терапии. Среќа сите знаеме по некој па вакви вести ни се како добро утро. Може човеков и сам да се испукал не викам не, али премногу прашања неодговорени.
Ова е точно. Уствари не само за него туку и за сите други политичари и воени официри кои во 2001-ва знаеја ако не се барем поголем дел од тоа што се случува, каде се случува, кој дава наредби и кога ќе заврши.Генералот Панде Петрески од 2001 го водеше нападот у Арачиново е тој човек што мистерии крие , и он умира како да гледам шпанса серија ти се случувањата во ФУромија
Јебеш му матер, сега јадат гомна дека “ патриоти “ на времето праќале на голи оток. Дедо Јосиф ги праќал на Сибир во Гулаг со шанса да се превоспитаат,дедо Тито ги праќал на Голи Оток и во двата случаеви ако си го прибрале умот и кажеле што треба да се каже си се враќале назад.Никој не испаднал на крај со државата, ако сакаат да те скинат тоа сигурно ќе биде во стил пукање со десна рака во лева слепоочница или сообраќајна несреќа си паднал во провалија. Ако ептен ги изнервираш ќе се удавиш во кофа вода.
Премногу неодговорени прашања, премногу фамилии затворени само од причина што нешто си видел што не треба. Многу млади ги убија, особено е исчистен теренот од сите оние кои уште пред да се проговори за Танушевци беа во болници со прострелни рани, гипс или терапии. Среќа сите знаеме по некој па вакви вести ни се како добро утро. Може човеков и сам да се испукал не викам не, али премногу прашања неодговорени.
Епа ај дај го планот за акција.Не е баш така лесно.Убава работа се овие јавните форуми. Ќе си ги извади народот бесот, фрустрациите и сомнежите, кучињата ќе си лајат, караванот ќе си помине.
И после бескорисни биле форумите. Каде и како инаку би се канализирала немоќта?
И сите што беа во разузнавачката служба тогаш, еден жив не остана...инаку незнам колку сте упознаени со тоа што им се деси на луѓето што беа до Киро Глигоров кога му направија атентат...
.
Најголемата грешка на Македонскиот народ, што навреме не се решивме од најголемото зло на 21 век„Ако отидеа на Бит-пазар, ќе дојдеше до граѓанска војна! Масата беше разјарена. Почна сериозно да се дискутира да се употреби Армијата да ги затвори мостовите на Вардар спрема Бит-пазар. Јас не го дозволив тоа. Армијата не е за тоа, ниту е оспособена ниту има таква намена. Целата состојба можеше лесно да излезе надвор од контрола“, вели Петровски.