Самоубиство во Агенцијата за разузнавање

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.445
Поени од реакции
11.365
Пола од самоубиствава не ми делуваат на самоубиства,кој се самоубива со автоматска пушка и си пука рафал во гради?За после да искрвари..
Или за случајот сеа,колкава е веројатноста при чистење баш во срце да се погоди..ја имам слушано за нога или глава да се погодиш ама срце:tapp:
и јас знам за неколку што се имаат упукано додека го листеле оружјето али сите тие беа прилично неискусни да не речам прв пат гледаат у живо оружје.
а за вака искусен човек несум слушнал до сеа ама ете слушнав :)
очигледно е дека знаел нешто што не треба или пак не прифатил некаква си соработка со нив :)

инаку незнам колку сте упознаени со тоа што им се деси на луѓето што беа до Киро Глигоров кога му направија атентат...
еве јас што сум начул...
сите се самоубија или мистериозно починаа од некоја си болест :tapp:
иначе тој што го извадил Киро од колата и што го префрла у друга послем експлозијата послем некое време се самоубива односно се фрла под воз.
ми имаат кажано демек им се јавил на неговите и им рекол дека мора да исчезне зашто нешто се случува а претходно го викале да оди на некои си прегледи у болница нез таму што да му провереле, без да има некаква си причина за тоа. ваљда не му се спремало нешто добро.
и послем некое време го пронашле мртов до пруга демек се фрлил под воз бла бла бла..
а сите машиновозачи што биле тмау и некои си експерти потврдиле дека кога воз ке удри човек нема шанси така да го фрли.
очигледно некои се плашеле да не му кажал нешто Глигоров на него додека го вадел од кола.

да не заборавиме и на оној што се удави у кофа вода :cuc:
и баш ради вакви кога ке слушнам за самоубиство на тв не ми е за верување многу многу.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
и јас знам за неколку што се имаат упукано додека го листеле оружјето али сите тие беа прилично неискусни да не речам прв пат гледаат у живо оружје.
а за вака искусен човек несум слушнал до сеа ама ете слушнав :)
очигледно е дека знаел нешто што не треба или пак не прифатил некаква си соработка со нив :)

инаку незнам колку сте упознаени со тоа што им се деси на луѓето што беа до Киро Глигоров кога му направија атентат...
еве јас што сум начул...
сите се самоубија или мистериозно починаа од некоја си болест :tapp:
иначе тој што го извадил Киро од колата и што го префрла у друга послем експлозијата послем некое време се самоубива односно се фрла под воз.
ми имаат кажано демек им се јавил на неговите и им рекол дека мора да исчезне зашто нешто се случува а претходно го викале да оди на некои си прегледи у болница нез таму што да му провереле, без да има некаква си причина за тоа. ваљда не му се спремало нешто добро.
и послем некое време го пронашле мртов до пруга демек се фрлил под воз бла бла бла..
а сите машиновозачи што биле тмау и некои си експерти потврдиле дека кога воз ке удри човек нема шанси така да го фрли.
очигледно некои се плашеле да не му кажал нешто Глигоров на него додека го вадел од кола.

да не заборавиме и на оној што се удави у кофа вода :cuc:
и баш ради вакви кога ке слушнам за самоубиство на тв не ми е за верување многу многу.
Генералот Панде Петрески од 2001 го водеше нападот у Арачиново е тој човек што мистерии крие , и он умира како да гледам шпанса серија ти се случувањата во ФУромија

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Никој не испаднал на крај со државата, ако сакаат да те скинат тоа сигурно ќе биде во стил пукање со десна рака во лева слепоочница или сообраќајна несреќа си паднал во провалија. Ако ептен ги изнервираш ќе се удавиш во кофа вода.
Премногу неодговорени прашања, премногу фамилии затворени само од причина што нешто си видел што не треба. Многу млади ги убија, особено е исчистен теренот од сите оние кои уште пред да се проговори за Танушевци беа во болници со прострелни рани, гипс или терапии. Среќа сите знаеме по некој па вакви вести ни се како добро утро. Може човеков и сам да се испукал не викам не, али премногу прашања неодговорени.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Никој не испаднал на крај со државата, ако сакаат да те скинат тоа сигурно ќе биде во стил пукање со десна рака во лева слепоочница или сообраќајна несреќа си паднал во провалија. Ако ептен ги изнервираш ќе се удавиш во кофа вода.
Премногу неодговорени прашања, премногу фамилии затворени само од причина што нешто си видел што не треба. Многу млади ги убија, особено е исчистен теренот од сите оние кои уште пред да се проговори за Танушевци беа во болници со прострелни рани, гипс или терапии. Среќа сите знаеме по некој па вакви вести ни се како добро утро. Може човеков и сам да се испукал не викам не, али премногу прашања неодговорени.
True this.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Иновативни се со самоубиствава бе нема шо.....

Член од
17 август 2011
Мислења
10.268
Поени од реакции
18.240
Ако се наљути Сашо може и да ги збуни,ми изглеа ко да е помоќен од сите овие кучиња што лаат само..Али сашо нема друга работа за македонија ќе се замара коа може на кешот да се фокусира:)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Генералот Панде Петрески од 2001 го водеше нападот у Арачиново е тој човек што мистерии крие , и он умира како да гледам шпанса серија ти се случувањата во ФУромија
Ова е точно. Уствари не само за него туку и за сите други политичари и воени официри кои во 2001-ва знаеја ако не се барем поголем дел од тоа што се случува, каде се случува, кој дава наредби и кога ќе заврши.

Еве дел од тоа што Генералот Панде Петревски го има изјавено за Арачиново:

Генералот на македонската Армија Панде Петровски, кој командуваше со операцијата во Арачиново, во фељтонот на „Утрински весник“ говори за драматичните настани на прекинот на операцијата, собирањето на револтираните македонски граѓани пред парламентот и евакуацијата на претседателот Борис Трајковски.
„Во јавноста преку медиумите се ширеше пропаганда дека во Арачиново има над 4 илјади терористи, но имаше само околу 200-220. Јас бев против да се интервенира во Арачиново. Тоа не беше никаков проблем и можевме да го заземеме. Тоа го тврдам како професионалец“.
Првиот ден кога почнала операцијата, безбедносните сили навлегле до новата џамија на Арачиново и почнале со дејствата против бунтовниците. Полека се стеснувал кругот, а третиот ден безбедносните сили веќе биле навлезени во две третини во Арачиново, вели Петровски.
„Но, на состаноците што ги држевме во самиот почеток беше чудно што претседателот Трајковски неколку пати нагласи дека за Арачиново „ни се дадени само два дена“. Во почетокот не можев да го сфатам тоа, кој тоа ни дал два дена? И затоа реагирав како војник. Реков, јас не брзам во Арачиново, два дена, три, десет, петнаесет дена, не ми е важно, тоа не ми прави проблеми од аспект на некаква стратегија“, му рекол генералот на претседателот Трајковски.
Но, Трајковски му одговорил дека таква препорака добил од генералниот секретар на НАТО, Џорџ Робертсон.
На 25 јуни околу 12,45 часот му се јавил Трајковски и му рекол: „Генерале, во 13 часот да ја прекинете операцијата“. Петровски одговорил дека не може во 13 часот туку во 13,30, бидејќи единиците се во дејство.
Трајковски му рекол на генералот во 14 часот да дојде во хотелот „Белви“.
Одејќи кон хотелот „Белви“, на Петровски му се јавил генерал Звонко Стојановски, командантот на военото воздухопловство, и го известил дека неговите пилоти забележале бели чаршафи на куќите во Арачиново и дека на радарите се фатени шест ловци-бомбардери од Италија на курс кон Македонија. Генералот му рекол да се приземјат хеликоптерите.
„Кога дојдов во хотелот ’Белви‘, имав што да видам. Сите дипломатски претставници од запад и воено-дипломатски претставници беа присутни. Се изненадив што се случува. Влегов во салата и таму ги сретнав Бучковски и Бошкоски. Го прашувам министерот Бучковски: што е ова? Ми вели: ќе чуеш! И тогаш, не се сеќавам дали Никола Димитров или Стево Пендаровски, ме запозна со едно човече и ми рече дека тоа е господинот Питер Фејт, личен претставник на генералниот секретар на НАТО“, раскажува Петровски.
Во „Белви“ беа присутни сите, вели Петровски. „До мене седеа Љубе Бошкоски, Бучковски и Питер Фејт. Побараа да направам план за извлекување на терористите од Арачиново“, вели Петровски.
Планот предвидувал бунтовниците да бидат извлечени од Арачиново и да бидат одведени кон Косово.
Тогаш Љубе Бошкоски скокнал: „Не можат да бидат извлечени неказнети“!
Генералот Петровски го смирил со зборовите: „Чекај да го сослушаме, нека каже, па потоа и ние ќе си кажеме“.
И така и било. Во 16 часот влегол НАТО со четири автобуси од Тетово и седум автобуси од НАТО со обезбедување и плус седум борбени „хамери“ и седум санитетски „хамери“.
„Како професионалец, потоа сфатив дека нашата Армија е понижена. Излезе дека за два дена не можеме да го преземеме Арачиново, па требаше да влезе НАТО и да седнеме на маса. Сфатив дека тоа било планирано уште од 14 јуни, кога претседателот Трајковски испратил писмо до генералниот секретар на НАТО, Робертсон“, вели денес Петровски.
Но, по влегувањето во Арачиново настанале проблеми. Никола Димитров, тогашен советник на претседателот Трајковски, му рекол на Петровски: „Господине генерале, се јавува Питер Фејт и вели дека бунтовниците не сакаат да се извлекуваат со автобуси на НАТО, туку сакаат од Никуштак со свои камиони и трактори да се извлечат“.
„Ако е така, нека се повлече НАТО, јас ја продолжувам операцијата! Пренеси му така на Питер Фејт“, гневно одговорил Петровски.
Димитров му ја пренел реакцијата на Фејт. По пет минути влегол повторно кај генералот и смеејќи се му рекол: „Господине генерале, ја прифатија одлуката да се извлекуваат со автобусите на НАТО“. Петровски му рекол на Димитров: „Треба да знаеш, тоа е однапред планирано, кај нив (НАТО н.з.) нема шега“.
Кога јавноста сфати што се случува во Арачиново, почнало собирањето пред парламентот. Кога се вратил Петровски истата вечер во Генералштабот, му се јавил Златко Кецковски, шеф на обезбедувањето на претседателот Трајковски.
Му рекол: „Генерале, на претседателот му се заканува опасност да биде убиен, ајде да го засолниме“. Петровски предложил да го евакуираат претседателот Трајковски во касарната „Илинден“.
Трајковски таму пристигнал со телохранителот Кецковски и со уште еден телохранител, сите собрани во едно возило.
„Претседателот беше многу вознемирен, бидејќи веќе на телевизија се пренесуваше што се случува пред парламентот“, раскажува Петровски. Масата револтирани граѓани почнала да навлегува во парламентот. „Му реков на претседателот дека морам да го известам министерот Бучковски каде сум. Го прашав претседателот дали знае премиерот дека е тој овде со нас“, раскажува Петровски.
Но, Трајковски му одговорил: „Никој не знае каде сум, освен јас и ти“.
Петровски го известил претседателот дека му кажал на министерот Бучковски каде се наоѓаат и дека Бучковски веднаш тргнал на пат кон касарната „Илинден“.
Во меѓувреме, на Петровски му се јавил и премиерот Љупчо Георгиевски. Тој прашал: „Каде е претседателот?“ Петровски му рекол на Трајковски дека мора да го извести и Георгиевски каде се наоѓаат. „Со мене е“, му рекол тој на Георгиевски. „Каде сте?“, прашал Георгиевски. „Во касарната ’Илинден‘“, одговорил Петровски. „Доаѓам и јас“, рекол Георгиевски.
По кратко време дошол и Црвенковски и собирот заличел на мини државен врв.
Од касарната „Илинден“ следеле на телевизија с` што се случувало пред парламентот. Премиерот Георгиевски рекол: „Барај го Љубе Бошкоски“. Петровски го барал министерот за внатрешни работи Бошкоски, но тој не бил достапен на неговиот мобилен телефон. Се фатил за телефон и самиот Георгиевски. И тој се обидел да му телефонира на Бошкоски, но попусто. „Јас знаев каде беше и со кого беше Бошкоски“, тврди денес генералот Панде Петровски. Генералот на шега му рекол на Георгиевски: „Зошто не ја рушат Владата, туку парламентот?“
Потоа Петровски му телефонирал на полицискиот генерал Ристо Галевски. Му рекол: „Немој да дозволиш некој да тргне преку Вардар“.
„Ако отидеа на Бит-пазар, ќе дојдеше до граѓанска војна! Масата беше разјарена. Почна сериозно да се дискутира да се употреби Армијата да ги затвори мостовите на Вардар спрема Бит-пазар. Јас не го дозволив тоа. Армијата не е за тоа, ниту е оспособена ниту има таква намена. Целата состојба можеше лесно да излезе надвор од контрола“, вели Петровски.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Јебеш му матер, сега јадат гомна дека “ патриоти “ на времето праќале на голи оток. Дедо Јосиф ги праќал на Сибир во Гулаг со шанса да се превоспитаат,дедо Тито ги праќал на Голи Оток и во двата случаеви ако си го прибрале умот и кажеле што треба да се каже си се враќале назад.
Овие сега ги употрребуваат методите на гестапо, случајни само убиства пукање на оружје при чистење ( испробав неколку агли и позиции од кој што би можел некој да се упуца во срце случајно,никако не оди освен ако намерно не го напестиш така пиштолот,аголот на цевката никако не може да се намести случајно освен намерно не го поставиш пиштолот така ) ликвидација на секој што знае малку повеќе од тоа што треба да знае.

Ф

ФилипМакедон

Гостин
Нели во старт ни се сервира информацијата дека двајца Албанци биле во канцеларија,толку повеќе верувам дека некој од нашите го сториле ова...со таквата информација некој сака да ни стимулира дека ако се посомневаме во приказната за самоубиство,да се посомневаме во Албанците...многу итро.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
ова ме потсеќа како на амерички филмови - кога некој ќе те открие , го убиваат и на крај го местат да изгледа како самоубиство ....

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Убава работа се овие јавните форуми. Ќе си ги извади народот бесот, фрустрациите и сомнежите, кучињата ќе си лајат, караванот ќе си помине.

И после бескорисни биле форумите. Каде и како инаку би се канализирала немоќта?

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Убава работа се овие јавните форуми. Ќе си ги извади народот бесот, фрустрациите и сомнежите, кучињата ќе си лајат, караванот ќе си помине.

И после бескорисни биле форумите. Каде и како инаку би се канализирала немоќта?
Епа ај дај го планот за акција.Не е баш така лесно.

.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.956
Поени од реакции
73.791
.
И сите што беа во разузнавачката служба тогаш, еден жив не остана...
И кај мене во населба имаше слична приказна, сите знаат дека жената е извадена од дома и убиена, ама џабе кога според тие што го направиле убиството, истото е самоубиство :)
--- надополнето: 16 септември 2012 во 12:17 ---
„Ако отидеа на Бит-пазар, ќе дојдеше до граѓанска војна! Масата беше разјарена. Почна сериозно да се дискутира да се употреби Армијата да ги затвори мостовите на Вардар спрема Бит-пазар. Јас не го дозволив тоа. Армијата не е за тоа, ниту е оспособена ниту има таква намена. Целата состојба можеше лесно да излезе надвор од контрола“, вели Петровски.
Најголемата грешка на Македонскиот народ, што навреме не се решивме од најголемото зло на 21 век :unsure:
Во таква ситуација, ни Америка, ни Нато ни никој неможеа да реагираат.

Kajgana Shop

На врв Bottom