Салеп на скопска горештина!

Статус
Затворена за нови мислења.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Ќе дојдам и јас....
макар на 15 мин.
:)
Али тоа салеп,боза...
од дете не ми се бендисува.
Никогаш и не сум пробал.
Јеби га...
:toe:
`нервозни` асоцијации ми се мотаат по глава и за едното и за другото.

Али затоа многу сакам лимонада,и растурам по прашање на уништување слатки.
Поготово ориентални.:vozbud:
Имам совршено решение за тебе;

СЛАДОЛЕД!

:)

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
ок, и јас доаѓам иако само 1 иам пиено салеп до сега и сум заборавила каков му е вкусот:pos:...само, кажете кога да се чекаме пред споменикот на Скендербег, единствено до таму знам да стигнам во Стара Чаршија:pipi:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.266
Поени од реакции
84.364
Има неколку места кај што идам да пијам салеп, али најчесто у таа слаткарницата на влез во чаршија (Ригара or somethin') и у Палма.
Миљон посто сигурно - нема салеп сега. Кога и да отидам во рана пролет или у касна есен, ми викаат дека е касно/рано за салеп. У зима, нормално - има.
Сега у јуни, гарант нема у ниедна слаткарница.
А у тоа Харем/Султан, незнам. Не ми личи на кафич (место) кај шо има многу промет. Така да веруем, дека и салеп ако треба ќе ви напраи, тој таму.

Епа тоа е, јеби га. Една од придобивките на 2001. Да не знаат ништо, што е - каде е, во Турска Чаршија и да не знаат што е салеп.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
ок, и јас доаѓам иако само 1 иам пиено салеп до сега и сум заборавила каков му е вкусот:pos:...само, кажете кога да се чекаме пред споменикот на Скендербег, единствено до таму знам да стигнам во Стара Чаршија:pipi:
Исто и јас. Срамота.
Anyway, од Скендербег плоштадот, за 5-10 минути стигнуваме таму пешки, така да... 17:45 таму да бидете. =D

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
шит, не можам да дојдам.другарките ме договорија, а одамна ги немам видено и морам да идам:nesum: ќе дојдам некој нареден пат...а баш сакав да се потсетам каков е вкусот на салепот:pipi:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Ејјј салеп :vozbud: идам и ја има место така :uvo: значи останува петок во 18 00 пред Скендер бег?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.437
Да си го потврдам присуството. Значи забарката ми дозволи да јадам сладолед и да пијам салеп, па ќе се гледаме таму. (Фак не знам кај ми е бројаницата да си ја земам:pos:)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Е па значи збирно место : Споменикот на Скендербег.Во 17:45 да биде,за да стасаме до 6 таму.:)

Кој ќе доаѓа пред споменикот,нека каже,за да знаеме кого да чекаме.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Бидејќи Пико веќе долго покажува интерес да проба од салепот Скопски, а дека и Мистичен мисли дека бегам од моите должности, одлучивме дека овој Петок ќе биде судниот ден кога ќе се пијанчиме на Салеп (ако тоа е воопшто возможно).

Времето, бидејќи горештиниве корнат, предлагам да биде од 18:00 некаде, да може на сенка да се седне.
Tиња термин, кај петок, па уште во 6 попладне (ни ваму - ни таму), па уште и на салеп (на жештиниве да се онесвестиме).

Јеби га, долгот од кладбата сепак ќе мора во кафана да го раскусуриме, бирај термин од понеделник до петок, во нормално време (после 20 часот) :)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.437
Е па значи збирно место : Споменикот на Скендербег.Во 17:45 да биде,за да стасаме до 6 таму.:)

Due to my "superior abilities" of orientation, ќе чекам кај Скендербег

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Се поебаа плановите :( Нема да бидам во Скопје тогаш. Пријатен помин Кајганџии, следен пат ќе се потрудам да ви правам друштво. :smir:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314

И јас доаѓам, ама каде е споменикот?:kesa:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Spomenikot na Skenderbeg e pred stokovna Ilinden..... za tie sto ne znaat kaj e stokovnata mozebi znaat kaj e English ( Swan ) Pub, e spomenikot e karsi pubot, od sprotivnata strana na glavnata ulica, nema sansi da se utne. E za tie koi se epten skarani so orientacija mozebi znaat kaj se semaforite kaj kompleksot na fakulteti i sudska palata. E koga trgas od tie semafori nakaj mostot Goce Delcev ( ili nakaj glavnata posta ), od semaforite na stotina metri od desna strana se naoga spomenikot. Krajna solucija za tie sto se epten epten skarani so orientacija im e taxi. Ako ima nekoj uste po epten, neka se samoobesi, moja preporaka, kaj spomenikot na Skenderbeg :):):)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom