Салеп на скопска горештина!

• Креатор на темата Креатор на темата rymz
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Бидејќи Пико веќе долго покажува интерес да проба од салепот Скопски, а дека и Мистичен мисли дека бегам од моите должности, одлучивме дека овој Петок ќе биде судниот ден кога ќе се пијанчиме на Салеп (ако тоа е воопшто возможно).

Времето, бидејќи горештиниве корнат, предлагам да биде од 18:00 некаде, да може на сенка да се седне.

Охрид слаткарницата
Ригара слаткарницата

Ова се двете места кои ги препорачувам во Старата Чаршија. Само треба да проверам дали служат салеп сеуште, и да резервирам соодветно со бројката која евентуално ќе се пријави за салеп. После салепот, идемо даље, по договор.

Пријавувања на темава, или кој сака МСН, по ПП за повеќе детаљи.

Дефинитивно доаѓам значи Петок 18 часот а.Таму сум ако може :)

Чекај, за во Скопје е договорот? Ме буни ова Охрид слаткарницава...

Јас љубам салеп! :vozbud:
Најдобар салеп кој јас го имам пробано е во New Age, плус и амбиентот е фин, ако не ти испадне со овие слаткарнициве.

Најдобар салеп кој јас го имам пробано е во New Age, плус и амбиентот е фин, ако не ти испадне со овие слаткарнициве.

Стара Чаршија мури, ај ќе изменам, да ти биде јасно.

Така се вика слаткарницата во скопската чаршија да не те буни збориме за во Скопје.Доаѓаш?

Лезет е убоо, ал Стара чаршија е стара чаршија :)

Јас би дошла,ама не знам каде е.Ако има некој расположен да се чекаме прво негде,бидејќи ако тргнам сама,ќе се изгубам,ко што сум со ориентација скарана.:nesum:

Јас би дошла,ама не знам каде е.Ако има некој расположен да се чекаме прво негде,бидејќи ако тргнам сама,ќе се изгубам,ко што сум со ориентација скарана.:nesum:

Може да направиме да се чекаме кај Спрајдер продавницата за облека од таму е многу блиску до слаткарницата Охрид :)

Абе е шо е тоа салеп,алкохол е некој или ко чај е нешто.. :icon_neut

Стопено олово со цимет, ти го служат во празни чаури од снајперски куршум.

Не бе озбилно прашувам не знам.

Ko топен сутлијаш е бе, со цимет. Не е алкохолен :) Ал е лезетски.

Nema da se izgubis, sega ke ti objasnam.
Trgas od plostad, preku Kameni, pokraj turskiot hotel i crkvata, po stokovnata most, vleguvas vo starata carsija, pa biras ili pravo ili vednas vrtis desno pred zlatarot i kraj Rio ( btw najdobra skara imaat ) i nekolku drugi kafici i posledniot i naj famous Oscar stigas bas pred spomenikot na ALBANSKIOT HEROJ Skenderbeg. E tuka levo vrtis 90 stepeni i produzuvas pravo, na 50 tina metri ima skali ( dve-tri ), pa pominuvas pokraj 8 mart i bas na krajot pred da stignes kaj deckine so nudat kolicki za prevoz , vrtis glava levo , i op slatakara Ohrid....... a ako posle stokovna Most prodolzis pravo ( a ne da svrtis desno ), otkako ke ja pomines slatkarat rigara, ne se kacues po ulicana za na Kale tuku produzues po glavniot pat, go ostavas Destan na desna strana pa posle 80-tina metri vrtis desno, ke ti se pojavi od desna strana dukan sto prodava krzno, do nego Turist ( isto taka odlicna skara ) , gi pominuvas niv ( se protnuvas pomegu masite ) pa otkoga ke ti izleze 8 Mart pred nos vrtis pak nalevo glavat i evo ti go pak , slatkarnica Ohrid....
a ustvari imas i nekolku drugi nacini kako da stignes, ama za toa naplakam
..... :)

p.s. a me biva a ne?

Скендербег е од Норвешка, не лажи.

Мацо, ќе се договориме полесно, ако не успеа да се снајдеш со описов на Кварк.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom