Салеп на скопска горештина!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Бидејќи Пико веќе долго покажува интерес да проба од салепот Скопски, а дека и Мистичен мисли дека бегам од моите должности, одлучивме дека овој Петок ќе биде судниот ден кога ќе се пијанчиме на Салеп (ако тоа е воопшто возможно).

Времето, бидејќи горештиниве корнат, предлагам да биде од 18:00 некаде, да може на сенка да се седне.

Охрид слаткарницата
Ригара слаткарницата

Ова се двете места кои ги препорачувам во Старата Чаршија. Само треба да проверам дали служат салеп сеуште, и да резервирам соодветно со бројката која евентуално ќе се пријави за салеп. После салепот, идемо даље, по договор.

Пријавувања на темава, или кој сака МСН, по ПП за повеќе детаљи.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
Дефинитивно доаѓам значи Петок 18 часот а.Таму сум ако може :)

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Чекај, за во Скопје е договорот? Ме буни ова Охрид слаткарницава...

Јас љубам салеп! :vozbud:
Најдобар салеп кој јас го имам пробано е во New Age, плус и амбиентот е фин, ако не ти испадне со овие слаткарнициве.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178

Најдобар салеп кој јас го имам пробано е во New Age, плус и амбиентот е фин, ако не ти испадне со овие слаткарнициве.

Стара Чаршија мури, ај ќе изменам, да ти биде јасно.

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737

Така се вика слаткарницата во скопската чаршија да не те буни збориме за во Скопје.Доаѓаш?

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Лезет е убоо, ал Стара чаршија е стара чаршија :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јас би дошла,ама не знам каде е.Ако има некој расположен да се чекаме прво негде,бидејќи ако тргнам сама,ќе се изгубам,ко што сум со ориентација скарана.:nesum:

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
Јас би дошла,ама не знам каде е.Ако има некој расположен да се чекаме прво негде,бидејќи ако тргнам сама,ќе се изгубам,ко што сум со ориентација скарана.:nesum:
Може да направиме да се чекаме кај Спрајдер продавницата за облека од таму е многу блиску до слаткарницата Охрид :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.484
Јас доаѓам ако дојде Штрумгевер :)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.861
Поени од реакции
50.276
Абе е шо е тоа салеп,алкохол е некој или ко чај е нешто.. :icon_neut

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Стопено олово со цимет, ти го служат во празни чаури од снајперски куршум.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.861
Поени од реакции
50.276
Не бе озбилно прашувам не знам.

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Ko топен сутлијаш е бе, со цимет. Не е алкохолен :) Ал е лезетски.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Nema da se izgubis, sega ke ti objasnam.
Trgas od plostad, preku Kameni, pokraj turskiot hotel i crkvata, po stokovnata most, vleguvas vo starata carsija, pa biras ili pravo ili vednas vrtis desno pred zlatarot i kraj Rio ( btw najdobra skara imaat ) i nekolku drugi kafici i posledniot i naj famous Oscar stigas bas pred spomenikot na ALBANSKIOT HEROJ Skenderbeg. E tuka levo vrtis 90 stepeni i produzuvas pravo, na 50 tina metri ima skali ( dve-tri ), pa pominuvas pokraj 8 mart i bas na krajot pred da stignes kaj deckine so nudat kolicki za prevoz , vrtis glava levo , i op slatakara Ohrid....... a ako posle stokovna Most prodolzis pravo ( a ne da svrtis desno ), otkako ke ja pomines slatkarat rigara, ne se kacues po ulicana za na Kale tuku produzues po glavniot pat, go ostavas Destan na desna strana pa posle 80-tina metri vrtis desno, ke ti se pojavi od desna strana dukan sto prodava krzno, do nego Turist ( isto taka odlicna skara ) , gi pominuvas niv ( se protnuvas pomegu masite ) pa otkoga ke ti izleze 8 Mart pred nos vrtis pak nalevo glavat i evo ti go pak , slatkarnica Ohrid....
a ustvari imas i nekolku drugi nacini kako da stignes, ama za toa naplakam
..... :)

p.s. a me biva a ne?

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Скендербег е од Норвешка, не лажи.

Мацо, ќе се договориме полесно, ако не успеа да се снајдеш со описов на Кварк.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom