Салати

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Обожавам салати од зеленчук и секојдневно конзумирам. Сакам скоро секаква пред се шопска али и обични кратсавички, домати, морковче, марула, зелка, цвекло ...

А иначе понекогаш правам една салата со моја рецепта :) си ставам шунка, свежи краставички (може и кисели но тие јас тие не ги сакам), печурки, 2 варени јајца, мајонез и павлаки. Многу е освежителна и убава :pipi:

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
Шопска салата, марула салата, зелка салата... ммм

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Овие шарениве ги сакам сите до една, особено ако имаат многу зелено во нив, сеедно што е. :) А оние чудана на база на мајонез или павлака... :tapp: Не можам да ги смислам. Преку лето особено.

candybabe

~ПЛАВУШКА~
Член од
16 јули 2008
Мислења
588
Поени од реакции
9
еее ова за мене исто така е САЛАТАААА...ммммм обожавам овошни салати

Ganimed

La Petite Seduction
Член од
18 јули 2008
Мислења
303
Поени од реакции
18
Морска салата
nekni bash praev edna lesna salata so morski shkampi, mi se dopaga i si ja praam stalno kao za ruchek recimo,

300 gr rakchinja(se varat malce vo solena voda i jas obavezno gi proprzuvam so malce sitno seckan kromid-epten malce i stavam dve lazici dehidrirani lebni troshki so crn biber dok se pri kraj...potoa, malce i sok od limon svez a pri kraj i obavezno bazilika malce)
150 grama niskomasna pavlaka

koa ke se oladi toa se se stava pavlakata ladna

bon apetit

epa toa:)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.820
Поени од реакции
11.445
Шопска - класика, стандард, feat. ракија е секогаш партали и ми е фејворит!
А си мезам и салати од типот на пилешка, телешка, урнебес, туна салата, француска, мимоза :pos: итн...
Btw заборавив и овошни салати !

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
шопска дефинитивно...али ме мрзи да ја праам...:)

Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
ТАРАТУР

Состојки

• 250 гр павлака или кисело млеко
  • 2-3 чешниња лук
  • 1 краставица
  • пола лажиче копар
  • малку сужено нане
  • сол
  • 2-3 лажици маслинов зејти
  • 2-3 лажици толчеви ореви

Краставицата ја рендаме на крупно ренде и ја цедиме(може и со раце).Ја мешаме со павлаката и ги додаваме сите состојки.Лукчето го толчиме и него го додаваме.На крај ги ставаме одозгора оревите.

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Najbolje salata e sopska pa toa posle od padlidzanot koga ke si go zamackas of lelel najubavo nesto:vozbud::vozbud::smir:

Член од
11 октомври 2008
Мислења
114
Поени од реакции
1
obozavam salati ama najcesto svezi a od onie drugite ja sakam edna rozeva sto e so cveklo majonez krastavicki telesko meso i neznam so ima drugo.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Шопска регуларно, потоа оние пилешка, француска, кинеска и која било друга од цел свет што е.

Член од
21 јуни 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
:nenene: pet sest piperki peceni, eden sitno seckan patlidzan,dve vareni jajca rendani,sitno izdrobeno sirenje , lukce i kopar se prelivaat so vrelo maslo i rakijata lizgaaaa

Kajgana Shop

На врв Bottom