Болиглава
A cold fact
- Член од
- 16 јуни 2007
- Мислења
- 4.701
- Поени од реакции
- 2.353
Гимназија. Уште си мал, така да амбициите и желбите шо ги имаш сега се доста променлива работа.јас завршив 8 одд ме сакам архитектура а за ликовно ич не ме бидува без ликовно може ли да се биде добар архитект.И не знам дали да одам гимназија па потоа факлутет архитектура или средно стручно
и јас сега завршив осмо и планирам да се запишам фармација.уписите се утре и мислам дека ќе биде тоа.Ама на факултет планирам и имам мнгоу голема желба да се запишам на архитектура без разлика сите што зборуваат дека е тешко или дека нема да ми биде поврзано со средното баш ми е гајле решена сум и мислам дека нема да ми се промени мислењето.Ова сега што ќе го учам во средно ќе ми биде како резерва со тоа што ќе го учам после ќе можам да работам.Знам дека нема никаква поврзаност ама средново со факултето ама....сепак ми оди математика особено геометрија,добро цртам,имам желба и мислам дека е доволно како што разбрав и од претходните коментари има математика само една година, физика има сите години или...? останатите предмети како што видов од интернет се цртање,има нешто информатика,историја на архитектура....
За болдираново. Со средно фармацевтско ќе работаш ко семкар/ка или некоја слична професија. Или пак можда ќе се снајш шо знам.
Зборов ми е, ако веќе си запишала средно фармација, со среќа, запиши и таков факултет. Многу малку допирни точки имаат двава факултета шо ги наведе. Друго. доброто цртање е еден мал дел од потребните вештини. Математика имаш една година, дисциплини на физиката имаш мислам 4 години. Историја на архитектура од втора година, до крај.
Само за упис на факултет не брзај олку со одлуката, запамти го постов и со памет в гла. Поголем/а ќе си тогаш.