- Член од
- 5 април 2011
- Мислења
- 8
- Поени од реакции
- 7
Паметно би било ама не можам не сум од Ск. а иначе нема потреба за староегипетска архитектура повеќе ми дозволија да променам сега имам општо за архитектура... Дај кажете некој пример како изгледаат приемните...????
На психо тестот имаше задачи од некој ваков тип:
I Тест:
Колку има нули, а колку има ѕвезди?
ооооо О:__
**оо**
****** *:__
(Ист принцип беше али со црни и бели квадратчиња. Воопшто не е збунувачки. Треба само да знаеш да броиш до 27 . 24 прашања беа во овај тест.)
II Тест:
Која форма е идентична со оваа ^-^?
a: ^-*
b: _^^
c: ^_^
d: ^-^
e: <->
(Вакви беа 60 прашања. Изгледа просто и лесно ама кога имаш само 2 мин за решавање, верувај, не е така )
III Тест:Пронајди го натрапникот?
a. b. c. d. e.
( 0 X C )
(Е овде можиш малку да се збуниш. Треба да најдиш нето шо е заедничко за четири, а за петото не е. Како во примеров, под a,b,d и e сите знаци се зодадени од една линија, а под c.(X) од две линии итн. 10 мислам дека беа вакви.)
IV Тест:
Дополнија низата?
1, 3, 5, ?, 9
a. b. c. d. e.
6 7 8 0 !
(Само не беа толку едноставни зошто наместо со бројки беа со некој си сликчина, знаци. Али ист е принципот. Ни лесно ни тешко. 8 беа вакви.)
V Тест:
Празниот простор подели го на 4 еднакви делови?
-----------------------------
| | | | | | | | |
------ -------
| | | |
------ -------
| | | | | | | | |
-------------------------------
(Незнам дали доволно можам да ја објаснам вака али мене ми беше најлесна оваа. Така да...немај гајле. 16 задачи беа вакви.)
Е сеа не беа 5 теста туку 3. Два од овие ги имаше на демо тестот, ама не ми текнува кој па затоа ги напишав сите.
И сеа ти пак види дали ќе одиш на спремање за ова
За Вториот дел од приемните (цртачки дел) неможам да објаснам овде. Со цртање е
Во глобала нацртна геометрија е, али попрост е од психотестот.
Поздрав и среќно!
--- надополнето: 18 декември 2011 во 00:36 ---
Дали за приемниот е доволно да се посетуваат часовите што ги организира факултетот или треба дополнително да се оди и на други подготовки? јас сум 4 година и за матура одбрав англиски екстерен а математика интерен..се надевам не згрешив..имам уште едно прашање..дали е вистина дека професорите биле за никаде?Тешко се доаѓало до потпис и слично..ако може мислење..бидејќи се двоумам меѓу архитектура и градежен но да бидам искрена архитектура повеќе ме влече...Дали сте задоволни од факултетот во глобала(дали со учење може да се постигнат солидни резултати)
Со учење неможе да се постигнат солидни резултати затоа што 90% е работа и амбиција!
Ако си „бубалица“ нема да ти помогни. Напротив, ќе ти наштети!