Не ми се погодија проф. по математика (ниту Попович ниту Сузе), германски (при здрав мозок ме здупи и не ми пиша 5 на крај и додека не пазеше на историја ме издаде кај Петранка), хемија (затоа што не успеав да извадам поише од 2 - професорите не беа заинтересирани да ти објаснат туку снаоѓај се како знаеш а на тие што им иде им иде и проболем си немаат, а да и грешка напраив што у прва и втора неќев да ги наоѓам тестовите по хемија, сакав поштено да си извадам оцена..
). Екатерина е друга приказна, ако си машко не се надевај на 5 колку и да ти е добар есејот пошо 95% од машките не и беа мирни на час. Ацо не ми попраи менаџмент иако одговарав и добив 5, очекував на совет да ми попраи за да пројдам одличен..и уште 100 вакви работи. Криво ми е што се трудев ама залудно беше. Со тој труд во Корчагин у друго школо пр. Карев ќе поминев многу полесно.. А класот ко клас си беше океј, смеење, заебанции и се останато
Ама коа ке се запишуваш на факултет нема да ти го гледаат класот туку оценките што ги имаш... Некој од гимназија во Кавадарци ќе помине со просек 5.00 у сите години без да пипне книга и тој на факултет ќе го примат полесно него ли мене. Каде е правдата?