СУГС Јосип Броз -Тито

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Новава професорка по историја не е лоша,сепак само што излегла од факултет.
Туку да ве прашам дали некој одбрал проектна активност мир и толеранција?
Ако има некој нека пише што треба да има во проектот(зашто на само 1 час сум бил)
Ми требаат само насоки :smir:

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Новава професорка по историја не е лоша,сепак само што излегла од факултет.
Туку да ве прашам дали некој одбрал проектна активност мир и толеранција?
Ако има некој нека пише што треба да има во проектот(зашто на само 1 час сум бил)
Ми требаат само насоки :smir:
Зошто новата професорка по историја ни персира?!

Иначе, прва година си и имаш избрано Мир и Толеранција, или втора и стрелаштво?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Не ти предавала Трајчевска психологија да видиш што е персирање, имаш и г-це пред твоето име и презиме :D

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068

Мир и Толеранција имам одбрано и прва година сум иначе незнам зашто волку персира малце ми е незгодно нонстоп да ми се обраќа со вие.
Ни вика:вие ќе правите проект
Ја и викам:јас и овој до мене??
и она ми вика:не само вие
ама нема везе ќе се навикне

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Мир и Толеранција имам одбрано и прва година сум иначе незнам зашто волку персира малце ми е незгодно нонстоп да ми се обраќа со вие.
Ни вика:вие ќе правите проект
Ја и викам:јас и овој до мене??
и она ми вика:не само вие
ама нема везе ќе се навикне
И јас имав во прва година Мир и Толеранција.
За проект избрав тема, Пораст на стапката на малолетнички деликветни во последните пет години. Можеш што сакаш да избереш, за што ќе најдеш материјал, а да биде поврзано со криминал, деликвенција, итн. Проектот треба да биде составен од хипотеза, разработување на темата и сопствен заклучок, и сето тоа треба да биде од 5 до 10 страни, вклучувајќи насловна страна која содржи твое име, на професорор, дата, место, наслов на училиштето и насловот на темата, со најголеми букви. Проредот треба да биде од 1.5 до 2, а разработувањето на темата да биде поделено со поднаслови. Треба да додадеш и содржина (на почетокот) и од каде си користел литература (на крајот).

Ако ти треба било каква помош, слободно кажи.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
И јас имав во прва година Мир и Толеранција.
За проект избрав тема, Пораст на стапката на малолетнички деликветни во последните пет години. Можеш што сакаш да избереш, за што ќе најдеш материјал, а да биде поврзано со криминал, деликвенција, итн. Проектот треба да биде составен од хипотеза, разработување на темата и сопствен заклучок, и сето тоа треба да биде од 5 до 10 страни, вклучувајќи насловна страна која содржи твое име, на професорор, дата, место, наслов на училиштето и насловот на темата, со најголеми букви. Проредот треба да биде од 1.5 до 2, а разработувањето на темата да биде поделено со поднаслови. Треба да додадеш и содржина (на почетокот) и од каде си користел литература (на крајот).

Ако ти треба било каква помош, слободно кажи.
Фала за помошта ќе пробам сега да направам.Иначе за тема ми е одбрано Толеранцијата меѓу етничките заедници.
Сеа мислам првин во воведот да пишам дека во мак.живеат многу етнички заедници и дека тие сите треба имаат еднакви права итн...
После во разработката мислам да пишам дека сеуште не е се како што треба и дека сите заедници имаат предрасуди спрема другите
И за крај мислам да пишам дека со текот на времето ќе се подобри ситуацијата и дека ќе се навикнеме на соживот.
Дали вака би било добро
П.С.Незнам дали би требало да го спомнам тој рамковен договор???

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Фала за помошта ќе пробам сега да направам.Иначе за тема ми е одбрано Толеранцијата меѓу етничките заедници.
Сеа мислам првин во воведот да пишам дека во мак.живеат многу етнички заедници и дека тие сите треба имаат еднакви права итн...

После во разработката мислам да пишам дека сеуште не е се како што треба и дека сите заедници имаат предрасуди спрема другите
И за крај мислам да пишам дека со текот на времето ќе се подобри ситуацијата и дека ќе се навикнеме на соживот.
Дали вака би било добро
П.С.Незнам дали би требало да го спомнам тој рамковен договор???
Во воведот даваш хипотеза, а не констатација.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Незнам што да пишам како хипотеза оваа тема ми е целосна и стварно незнам што би предпоставувал.
Можеби вака
прво да пишам дека за 5-10 години ќе се навикнеме на соживот но дотогаш сите ќе чувствуваме предрасуди.
во разработката би пишал дека со неколку нови закони и со тек на време ќе се привикнеме.Направивме мала анкета во која докажавме дека 80 % од учениците во школото немаат проблем со македонците и 80% немаат проблем со турците во школото.
И за на крај дека иако е многу тешко сепак ние (младите) ќе се потрудиме да не дискриминираме врз основа на вера,или народност.
Би било ли ова добро,ако не корегирајте ме

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Ја иам тема нешто во врска со хулиганизмот на фудбалските натпревари.
Не е проблем за пишување туку проблемот е мрзата.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Ех јас да ја имав таа тема ама штета друга група ни ја зема
Иначе кирца колку пати си бил на час кај такис???

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Ех јас да ја имав таа тема ама штета друга група ни ја зема
Иначе кирца колку пати си бил на час кај такис???
Сум бил на отрилика 3-4 часови и плус иам 5 часа што бев на ден на дрвото.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Aurora Borealis фала на помошта околу проектната активност,вчера му ја предадов на Такис ја прифати и сеа ти рачунај дека имаш милка чоколадо поклон:toe:

П

Паган-др

Гостин
Оваа историја новата, ептен ми е бедно кога ќе раскажува нешто за камено време и "беа". Ко она да била таму :icon_bigg

А да, шо ми беше поентата да влезам во темата.

Сите матуранти и матурантки вечер да си поминат најубаво и да не се праат ептен Гоце Арнаудов. :)

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Малце ја забаталивме темава па викам ај ја да пишам нешто.
Матуранти честито матура се надевам дека повеќето ќе ја положите
Истотака сакав да прашам дали некој знае до кога треба да се вратат книгите

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Малце ја забаталивме темава па викам ај ја да пишам нешто.
Матуранти честито матура се надевам дека повеќето ќе ја положите
Истотака сакав да прашам дали некој знае до кога треба да се вратат книгите
За нас е рокот демек до утре и 16ти, за вас не знам :) Фала многу, мој совет за вас - не бирајте математика :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom