СРАМНО: Офицери на АРМ се поклонија на споменикот на УЧК

Статус
Затворена за нови мислења.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
И после не ми се чудете кога викам дека ми е страм што сум дел од оваа Македонија и што викам дека најголем непријател не ни е Грција, Бугарија, Србија, Албанија или некоај друга земја, туку најкрива ни е самата држава во која живееме, која доволно не не цени како народ и не понижува повеќе од која и да е странска држава.

S

Sagan

Гостин
Државна воена делегација на чело со министер се поклонува пред споменик на терористите кои во 2001 киднапираа, колеа, силуваа, разнесуваа работници со експлозив, убиваа војници од заседа и сквернавеа тела на убиени бранители. Никогаш у овој ебан живот не сум бил понавреден и поразочаран од оваа квази-држава, која очигледно веќе си го продала газот. Кај ќе ви иде душата, одродени копилиња?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Vecerva ima svecen rucek i priem gore na muzejot na sovremena umetnost site se tamu potpisnici na ramkovnot dogovor od ucki d nasite segasni sto sedat vo vladata ..
Да е таа среќа да изгорат сите заедно во музејот.Каква радост ќе е...

M

Moon Child

Гостин
Добро прави Грција што не не признава ни за мрсули, затоа што не заслужуваме. Ова е муабетот од темата за Илинден. Јас на овие луѓе што живеат овде несакам да им честитам ништо, да беше ова во некоја друга нормална држава и демократија досега глави ќе летаа. Истиве овие што се поклонуваат, се поклонија пред некој ден и пред загинатите на Карпалак, со што директно им згазија на честа и достоинството.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ништо не ни е крива нашата држава. Грција ја поскапе струјата кај нас, бензинот ни го поскапе Бугарија, парното цело време го поскапува Србија а Албанија е крива за 30 посто невработени веќе 16 години. Не сме си најголем непријател на самите себе, никако...Размислете малце до каде ваќа ќе тераме...

M

.:makedonec:.

Гостин
Vecerva ima svecen rucek i priem gore na muzejot na sovremena umetnost site se tamu potpisnici na ramkovnot dogovor od ucki do nasite segasni sto sedat vo vladata ..
Епа кај се сега бомбашите самоубици ... тука требаат да се рокнат,горе кај музејот а не по тоа пазарите у Авганистан , ...Барем за тие што се таму нема никој да жали ... едните се убици,психопати и кољачи а другите предавници на македонскиот народ !!!:mad:

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Обично не отварам вакви статии и теми пошто ме враќаат у суровата реалност во која живеам и станувам многу даун како и во моментов....
не ми се живее тука повеќе....дефинитивно.

М

Мартин`

Гостин
Се згрозив од видеово, поарно да не прочитав у пм.. ех Македонци што дочекавме во сопствената држава :facepalm:

А

Анноун

Гостин
Цел ден грешно го читам насловот на темава и не ја отварам , и сега најдов , по полноќ пред спиење БИСТРО да ја прочитам и да ја отворам :facepalm:

ШТО ПРАВИТЕ БЕ ?!!!!!?

Не бе , не може ова да е вистина еј . :tapp:

Барем едно нешто има позитивно , ме измотивира видеово да земам побрзо да го завршам факултетов и да се мавнам од тука . И онака некој Шчипоња ќе ми е главен и ќе "работи" за 3 пати поголема плата од мене ако останам тука .
Повеќе од јасно е на кај ќе се движи државава . Нема спас :facepalm:

V

Vollstandig

Гостин
Очигледно некој го радуваат коментарите “Каде живеам, што ќе правам во оваа држава, и ќе заминам што начекам шанса“. Од видеото и описот може да се забележи дека оние што оставаат долготрајно цвеќе, се поточно албанци. Се слуша на видеото како шќиповаат и од описот е повеќе од јасно оти биле албанци.Што сме криви ние, кога ете дадени им се чинови на високи функционери? Како што рече oon:

Денешниот состав на Армијата на Македонија:facepalm:
Љутви
Адеми
Бесники
Мустафа
Бајрами
Сејфула
Илири
Беџети
Ракети
Бомбети
Пиштољети
Конфети
Орљети
Бљебљетиии................

Нормално што очекувавте? А иначе следниве парламентарни избори дефинитивно НЕМА ДА ГЛАСАМ, едноставно ќе БОЈКОТИРАМ..

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
леле бе ова не е можно да е вистина, ај кажете дека е лага :tapp: да и се плукам на оваа скапана држава.
на грујота сега му е страв да рече нешто и овие на глава ни се качија. до кога бе вака ќе трпиме?? до кога ќе трпиме навреди, тепачки во автобуси и по улици? до кога ќе попуштаме?
ми дошле да живеат во МАкедонија, а бараат да си зборуваат албански да ви еб*ам Албанците.
зар овие заслужуваат некој да им се поклони бе :facepalm: одете глупаци прости........
се изнервирав в крај од темава, подобро нека се заклучи и нека се избраше да не ја гледам.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Цел ден грешно го читам насловот на темава и не ја отварам , и сега најдов , по полноќ пред спиење БИСТРО да ја прочитам и да ја отворам :facepalm:

ШТО ПРАВИТЕ БЕ ?!!!!!?

Не бе , не може ова да е вистина еј . :tapp:

Барем едно нешто има позитивно , ме измотивира видеово да земам побрзо да го завршам факултетов и да се мавнам од тука . И онака некој Шчипоња ќе ми е главен и ќе "работи" за 3 пати поголема плата од мене ако останам тука .
Повеќе од јасно е на кај ќе се движи државава . Нема спас :facepalm:
Тоа не е воопшто најдоброто решение, но како што поминува времето изгледа на се повеќе луѓе им се гледа како такво. Ако утре сите Македонци си заминеме од Македонија тогаш нема потреба повеќе таа држава да постои. Нема Македонци во неа и нема зошто да се вика Македонија. Ќе се спои со Западниот наш сосед и ќе се вика Албанија. Треба Македонскиов народ малце да се свести што прави и на каде оди државава со нашите "мили" сограѓани. Премногу права им дадовме и ни се серат на глава, и ќе продолжат тоа да го прават се додека не кажеме доста беше!

А што се однесува до гестот што го направиле Шчопињава, намерно го направиле тоа за нашите бранители во гроб да се пребрнуваат и да неможат мирно да почиваат. Демек како ќе ни мачкаат очи, еве поминаа 11 години веќе живееме заедно и мирно и си се поклонуваме по гробови едни на други....:facepalm:

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
Очигледно некој го радуваат коментарите “Каде живеам, што ќе правам во оваа држава, и ќе заминам што начекам шанса“. Од видеото и описот може да се забележи дека оние што оставаат долготрајно цвеќе, се поточно албанци. Се слуша на видеото како шќиповаат и од описот е повеќе од јасно оти биле албанци.Што сме криви ние, кога ете дадени им се чинови на високи функционери? Како што рече oon:
Ние сме криви... затоа што ние ги гласаме тие кои му прогледуваат низ прсти 20 години, и тие кои му дадоа функција! И не е важно дали се Албанци, Македонци, Роми, Турци... важно е што носат униформа и чинови на АРМ. Униформа која покојните пред 11 години ја гледаа преку нишан!

M

Moon Child

Гостин
Доста бе, веќе со тоа ние сме криви! Знаеме дека сме, и што ако знаеме? Сме пробале да смениме нешто? Седиме како пички и немо гледаме додека си играат курташак со нашата и иднината на уште 3 генерации после нас. Вака кога ќе се случи нешто сите скокаат и пцујат, после кога ќе дојдат избори магично се се заборава. Не ми е јасно како може народот да се кара за тоа кој повеќе украл?! Како бе, кој повеќе украл? А смее ли некој да украде? Од нас крадат бе, од мене и од тебе, истите тие сите за рака 20 и кусур години! Ми краде од лебот што би требало да биде за моето дете! Зошто да го правдам оној кој помалку украл, кога и тој украл? Оваа тактика им е испробана и ми се прди од неа, сега наеднаш прават 10 000 глупи потези, потоа кога ќе дојде некој државен празник ќе се истурат зборови ко алтани, ќе му се наметне на народот патриотска пропаганда, ќе се радува тогаш и на се ќе заборави и се така, во круг не ебаваат и ние си ќутиме. Доста ми е од медиокритет веќе, ми се сере од се, и многу ми беше убаво додека не гледав вести и ставив се на игнор. Дајте барем кога не планираме ништо да превземеме и кога на избори пак како попчиња ќе излеземе барем да не се отвараат вакви теми, оти не секој сака да знае што се случува во државава. После се што се случи во последниов месец, после ова, после поскапувањата на се што може за да се соголи народот, да бевме нормална држава немаше да најавуваме мирни протести, туку ќе запалевме се. Ама не сме нормална држава, ние сме изместени надвор од сите граници и ова ќе биде така се додека поединци си гледаат за сопствениот задник.

Еве ни ја реалноста. Ние сме животното што се чуди пред кланицата, а кланицата е релативна ствар, зависи кој како гласал.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom