СП 2014 - ФИНАЛЕ | Германија - Аргентина | 13.07.2014 (21:00) Маракана -Рио де Жанеиро

• Креатор на темата Rigel Kent
  • Време на започнување

Кој ќе победи во финалето ?

• Вкупно гласачи
    183
  • Гласањето е завршено на .

Knoppix

El Patrón
Член од
16 април 2012
Мислења
723
Поени од реакции
1.908
На Меси да му се одземе капитенската трака зашто очигледно е дека воопшто незнае за што служи. Значи дрво невидено, целиот меч молчеше, ништо не правеше, никаква борбеност не покажа како што треба еден капитен поготово на една репрезентација да покаже. Нека се угледа на Тери, Пујол и да не ги набројувам како треба да се однесува еден капитен. Наградата ја доби зашто и натаму е фаворизиран од Фифа и УЕФА.
Спичкав иљадарка на Германија на кец, али не ми е криво, на крајот заслужено си тепаа. Највеќе ми е мило за Мирослав Клосе, ЛЕГЕНДА, едноставно човекот заслужи.

2002: 2 место
2006: 3 место
2010: 3 место
2014: ШАМПИОНИ

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
:pos::pos::pos:
Аргентина сигурно играла фудбал за токмаков, шампион станување само со победи од 1 разлика еднаш само се случи во 2010 и се надевам никогаш повеќе.
file.png

Германија ако не заслужи да освои, не знам кој заслужи....освен Колумбија и Чиле можеби, али тоа е тоа, според мене тие двете репрезентации на местото од Бразил и Аргентина ќе направеа перфектна четворка. За утакмицава конкретно, не знам што очекуваа Филе и сите Аргентинци, со бранење 120 минути не се добива утакмица, им излегоа ете неколку шанси, не ги искористија и капут.
Со кукавичлук и бранење не се добива обична утакмица, а не пак финале на светско.

Последно уредено:
Член од
17 август 2011
Мислења
10.395
Поени од реакции
18.548
Епа еве Меси утна денес 1 на 1 ситуација со Ноер. И сеа шо праиме? :вонзем:
Луѓе дај бе соземете се, никако Меси не ја заслужи наградава. Ниту беше индивидуално најдобар, ниту придонесе највеќе за својот тим, ако во обзир ги земеме другите репрезентации, не само Аргентина. Ноер даде многу повеќе за својот тим отколку Меси, Милер, кој иако не го сакам многу многу, даде повеќе отколку Меси, за Робен муабет да не правам.
Па не беше баш 1 на 1 ситуација,да речеш на Игуаин тоа ајде.Секако дека не ја заслужи,али не е некоја голема работа ко што го праите.Робен и Ноер беа боље според мене,али факт е дека меси ја однесе на грб аргентина до нокаут фазата.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Меси веќе година дена не знај кај тера ама како што гледам ретко на форумот тоа се спомнува..ни трча, ниту се бори,ниту покрива,па ниту му е гаље и кога дава голој не се радва како порано..па и некни кога се радваше за влезот во финалето се радваше како сосила...чуден чоек дефинитивно....

Инаку јас Меси и подолго време го критикувам и го замразив поради неговиот пристап на натпреварите и неговата незаинтересираност за секој ебан дуел...разбирам дека чоекот има даено над 300 гола во кариерата и има освоено многу титули ама искрено веќе година дена се понаша тотално непрофесионално, не во смисла демек шерифува туку во смисла како да не му е гаље воопшто и таква фаца денес имаше после поразот..

За наградата не е битно..сепак е битно кој е шампион и потполно заслужено е тоа Германија бидејќи како што напишаа погоре Аргентина со бранење и чекање сакаше да го добие натпреварот иако имаше подобри шанси...

Искрено Филе не знам што е проблемот со чоекот но тој и таа негова Аргентина нема ниту малку право да зборва против Германците и Германија...три пати со ред одпаѓаат од Германија и двете последни финалиња ги губат токму од Германија ..и како не ми е јасно има тој лице да пиши против нив?..како има лице да пиши за најуспешната фудбалска нација со најмногу постигнати голој на Светските првенства и најмногу забележани победи на СП..за која виртуозност и магија пиши чоекот?..дали е нормален?

Паласио не е слаб и просечен играч како што си мислите и како што гледавте..едноставно за Паласио проблемот е тоа што игра потполно на истата позиција како и Меси па затоа чоекот играше преслабо бидејќи не е ниту крило ,а ниту класичен напаѓач

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Меси веќе година дена не знај кај тера ама како што гледам ретко на форумот тоа се спомнува..ни трча, ниту се бори,ниту покрива,па ниту му е гаље и кога дава голој не се радва како порано..па и некни кога се радваше за влезот во финалето се радваше како сосила...чуден чоек дефинитивно....

Инаку јас Меси и подолго време го критикувам и го замразив поради неговиот пристап на натпреварите и неговата незаинтересираност за секој ебан дуел...разбирам дека чоекот има даено над 300 гола во кариерата и има освоено многу титули ама искрено веќе година дена се понаша тотално непрофесионално, не во смисла демек шерифува туку во смисла како да не му е гаље воопшто и таква фаца денес имаше после поразот..

За наградата не е битно..сепак е битно кој е шампион и потполно заслужено е тоа Германија бидејќи како што напишаа погоре Аргентина со бранење и чекање сакаше да го добие натпреварот иако имаше подобри шанси...

Искрено Филе не знам што е проблемот со чоекот но тој и таа негова Аргентина нема ниту малку право да зборва против Германците и Германија...три пати со ред одпаѓаат од Германија и двете последни финалиња ги губат токму од Германија ..и како не ми е јасно има тој лице да пиши против нив?..како има лице да пиши за најуспешната фудбалска нација со најмногу постигнати голој на Светските првенства и најмногу забележани победи на СП..за која виртуозност и магија пиши чоекот?..дали е нормален?

Паласио не е слаб и просечен играч како што си мислите и како што гледавте..едноставно за Паласио проблемот е тоа што игра потполно на истата позиција како и Меси па затоа чоекот играше преслабо бидејќи не е ниту крило ,а ниту класичен напаѓач

Требаше на Паласио да му ја дадат златната топка :icon_lol:

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Наградава ќе им биде изговор во Јануари да му ја дадат Златната топка :D

Демек ете Меси најјак играч на Свецко заслужи да биде и најбољи играч на свеетот :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Еј заборавив бе....екипа со натурализирани играчи освои светско ?

AJDE DA GI ZAEBAFAME I OFIE A ?
XKORDAN MUSTAFI GO OSVOJUVAL SVETCKOTO MOR HEY
PODOLSKI KLOSE KURWA SHAMPIONI BRE HEJ
BOATENG HUGA BUGA OSVOJUVAL OD AFRIKA BRE

Или не тоа важи само за Швајцарија и Грција (иако немаат овие натурализирани ali koj gi ebe hehe)

Член од
14 април 2012
Мислења
32.951
Поени од реакции
67.707
слабо англискиот ...

Член од
5 мај 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.440
Ау ма немој . :facepalm:

Меси се влечкал на терен а да не беше тој Аргентина немаше ни групи да помине , fuck logic .
Меси игра цели натпревари и само на еден натпревар беше поштеден 20 мин пред завршување на мечот . Меси ги дава клучните голови и асистенции а тоа не било доволно , пфф без коментар.

Германија заслужи со тоа го торпедира Бразил , а тоа што се мачеше со Франција и Алжир не е битно , а изигра и нерешено со Гана , ама кратка меморија имаш .:vozbud:
А добро, кој е поштеден на светсково? Па за да играш фудбал треба да гризеш по терен (не буквално :LOL:), а не да си го ладиш курот по тревата. Да нè треба на Меси скара да му прават во соблекувална за тоа што изиграл цел натпревар? Па сите врвни играчи играат цели натпревари. Дај не заебавај, цела сезона така се влечи по терен ко преку кур да му е фудбалот и сам го знаеш тоа. А за тоа дека е феноменален играч, никој тоа не го оспорува.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Маскерано не застана од трчање, Рохо исто, Забалета (Аргентинци само набројувам), па и Лавеци колку што беше на теренот... А Меси денес прошол километража колку што прошол Иге за едно полувреме. Кој му ја даде лентата при здрави и прави Маске и Заба нека се самозастрела.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.393
Поени од реакции
11.870
Абе лепотани,да не ве цитирам тие 2-3ца што викате дека наградата е заслужена.ЕДЕН ГОЛ НАМЕСТИ ПРОТИВ ШВАЈЦАРИЈА и толку. ЗНАЧИ ТОЛКУ ВО НОКАУТ ФАЗАТА.Требало да ја земи затоа што имале дадени 7-8 гола и тој учествувал во најголем дел однив, а зошто не кажете дека малце примиле и одбраната на аргентина ја донесе до финале ???? Маскерано да го избереја ќе беше воред , вака не е .АМа тоа е ,фифа одамна се глупира така да наградиве на кур не ги клавам кој сака нека ги земи.

Па уште некој пишал погоре дека нон стоп го чувале по 2-3ца играчи меси и се отворало простор многу,и? Тоа ти кажува дека златна топка треба да му се даде ? ФИФА = ШИТ[DOUBLEPOST=1405306237][/DOUBLEPOST]
Па и тие голови во групите што ги даде се 4 и не се мала работа, зашто така зборите? Да не беа тие 4 гола Аргентина немаше да се најде ни во 16те најдобри а камоли на 7 минути до крај да се бори за злато.
Ами и бензема даде во групите, и тој ако не даеше можи немаше да излезат.Поглупо мислење неможеше.родригез?

Последно уредено:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.329
Поени од реакции
46.950
Mesi ne izigra los natprevar u finalevo, realno zicerite na Palasio i Iguain si go napravija svoeto, klasicni ziceri pogotovo ona na Iguain a finale e, ne mozete da ocekuvate 10 takvi sansi od koi 6 na Mesi vo eden vakov natprevar, ednostavno tie igraci se pogodija vo toj daden moment i toa e toa.
DI Maria falese ko guzva na partizanska za cigan u Avgust, realno, a isto i Tevez u Pastore.
Sabela znam deka e vo mn losi odnosi so Tevez i zatoa ne go povika ama za Pastore ic ne mi e jasno pogotovo zasto sredinata im bese jad i beda so 0 kreativnost i faking Alvarez od Inter koj bese povikan ( do dusa tie Bilja Milja pa apla nemaa sto da baraat tuka ), baska ja iskoristi tretata zamena pred prodolzenie, mnogu los poteg, isto i ne naidov na objasnuvanje zasto e izvaden Laveci na poluvreme, za ova ne go kritikuvam zasto pretpostavuvam povreda vo prasanje e ama ako ne e ... :facepalm:

Kako i da e, Evropa > ostatokot od svetot, i toa sto ja licno go zakluciv od ova Svetsko e deka i Brazil a i Argentina dobro bi bilo da probaat so evropski treneri.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Денес Ноер ќе не мењал на работа така слушнав.

Честитки Германија!

Kajgana Shop

На врв Bottom