- Член од
- 27 јуни 2008
- Мислења
- 401
- Поени од реакции
- 5
Sekoja cest ne samo za Bolt nego i site drugi od JAMAJKA i maski i zenski lom napravija.
Беше тестиран и пред Пекинг, и сега пак.... резултатите кажаа дека е чист. Јас не сакам ни да помислам на хемикалија.Само да не испадне она како шо рече Picasso`, па да го глеаме повторно она шо и се случуваше на Мерион Џонс.
А ако стварно нема некоја хемикалија у типов, алал му вера!
Абе златен, никој не сакаме да го слушнеме тоа, али во денешницава СЕ е можно.Беше тестиран и пред Пекинг, и сега пак.... резултатите кажаа дека е чист. Јас не сакам ни да помислам на хемикалија.
Денеска и самиот Болт после трката беше во неверување. Човекот веќе е легенда... МИТ!
Исто така мило ми е и што Влашиќ победи, ма да не ми се допадна однесувањето од неа и германката :nenene:
Види, сите лапаат по нешто, ти доаѓа 100 метри да ги трчаш за помалку од 10 секунди, 10 метри за една секунда...Абе златен, никој не сакаме да го слушнеме тоа, али во денешницава СЕ е можно.
Истото неќевме да го слушнеме и за Мерион Џонс - па го слушнавме.
Само мора се да гледаме и да прифаќаме со резерва...
Мајкл Џонсон со последни сили го сруши рекордот на 200m од 19.66 на 19:32 секунди во далечната 1996 во Атланта.
И се беше ок, чист беше, не го фатија со допинг.
А Усаин Болт во Пекинг го сруши на 19.30, па една година потоа на 19.19 секунди.
За две години, два светски рекорда и тоа на границите на човечките можности.
Има сила, има вложено многу у него, само да нема лапнато нешто недозволено.
А бе секој спортист зема хемикалии. Болт сигурно не трча вака од мелкото од мајка му, но зема дозволени супстанци, и тренингот си го направил своето, во него има многу вложено. Ако не се лажам тренер му е човекот кој му бил тренер и на Мајкл Џонсон нели?Види, сите лапаат по нешто, ти доаѓа 100 метри да ги трчаш за помалку од 10 секунди, 10 метри за една секунда...
Мислам дека Болт зема нешто силно, што е дозволено или што не може да се фати на детектор...
Сепак човекот е Газела...