СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
1ва работа да се смени селекторот...Оти Илче ко помошник да беше а oвој од Металург ко да беше селектор...
Ѓоргоноски, Миркуловски, Макаловски, и `талентот` Велко Маркоски не се играчи за репрезентација...Еве колку постигнавме со нив...
Па малер ни на Борко тубата не му одеше...Диви го ставија прекасно и то е то...Без лев бек шутер игравме бе!!!:nesum:
Абе ти слободно иди и лечи се, Илија Темелковски е таков г'з среќа човек што поради него влеговме и дојдовме до тука. Овие што ги наброја играчиве што мислиш дека не вредат? Не си нормален, Маркоски знае само одбрана да игра толку му фаќа црпката на него никој не му е крив исто како и Ѓорѓоноски. За Борко немаш право да збориш, по негова заслуга го поминавме баражот колку е квалитетен голман говори и фактот каде има играно и слично а Диви и за него нема коментар супер голма е и он. Тоа што немаше шутер можеше на друг начин да се надомести ама тоа е што е.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Зоте ај жити мајка престани да дрвиш на темава више еј, не е никој должен овде да те слуша тебе ка лупаш глупости. Ако ти се свиѓа Хрватска појќе иди таму живи и не замарај! Од такви ка тебе ни е државава ваква, души продадени!

1ва работа да се смени селекторот...Оти Илче ко помошник да беше а oвој од Металург ко да беше селектор...
Ѓоргоноски, Миркуловски, Макаловски, и `талентот` Велко Маркоски не се играчи за репрезентација...Еве колку постигнавме со нив...
Па малер ни на Борко тубата не му одеше...Диви го ставија прекасно и то е то...Без лев бек шутер игравме бе!!!:nesum:
Очигледно си за Вардар па ти смеќаваат овие од Металург. Ако не е Миркуловски за во репрезентација незнам кој е, а и за Велко Маркоски незнам...толку млад а очекувате од него како Кире да биде! А за Борко па, незнам уста што отворате...

Ајде денеска осеќам ќе се истуриме на Алжир за тоа од вчера, да се внесе самодоверба малку по несреќниот пораз вчера.

:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

K

KomitaMKD

Гостин
Зоте ај жити мајка престани да дрвиш на темава више еј, не е никој должен овде да те слуша тебе ка лупаш глупости. Ако ти се свиѓа Хрватска појќе иди таму живи и не замарај! Од такви ка тебе ни е државава ваква, души продадени!

Очигледно си за Вардар па ти смеќаваат овие од Металург. Ако не е Миркуловски за во репрезентација незнам кој е, а и за Велко Маркоски незнам...толку млад а очекувате од него како Кире да биде! А за Борко па, незнам уста што отворате...

Ајде денеска осеќам ќе се истуриме на Алжир за тоа од вчера, да се внесе самодоверба малку по несреќниот пораз вчера.

Каков несреќен пораз една смислена акција немаше.Сите голови на сила ги дадовме...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ајде ајде ништо не е готово, не треба одма да се критикуваат играчите.
Постои еден факт, тоа дека сами си ја изгубивме утакмицата после сите тие технички грешки. Денес со Алжир треба да се намалат тие технички грешки и да се вратиме со нова сила, во престојните натпревари.
Немојте да бидете песимисти никогаш ништо не се знае!

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Каков несреќен пораз една смислена акција немаше.Сите голови на сила ги дадовме...

A тие се растурија од играње? Мене за тоа ми е највише мака, не дека ние ја заслуживме победата, ама ни тие не ја заслужија. Па што арно направија тие цела утакмица освен контрите бе? НИШТО! Не победија на искуство тоа е факт, не дека беа појаки од нас...

K

KomitaMKD

Гостин
A тие се растурија од играње? Мене за тоа ми е највише мака, не дека ние ја заслуживме победата, ама ни тие не ја заслужија. Па што арно направија тие цела утакмица освен контрите бе? НИШТО! Не победија на искуство тоа е факт, не дека беа појаки од нас...
Далеку од тоа да беа појаки.катасрофа беа.Ама на тактички план не надмудрија.

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
daj ve molam kazete nesho interesno i daleku od vcerashniot poraz.
maka mi e i me boli dusata.
daj razveselete se malku . koga citam pesimisticki postovi me oneraspolozuvate.
gi gazime denes alzircive i site ponatamu, podrska nasite imaat od site vo hrvatska.
gooooooooooo

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Ти губиш? А јас? До вчера играв ракомет и кога ги гледам како балетани беа на терен уште оревокршачка фалече да ја изиграат.

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Луѓе што ви е ... ништо не е загубено , знам дека боли вчерашниот пораз ... НО ИДЕМЕ НАПРЕД... за жал по потешкиот пат .
Со победа денес над Алшир ќе се крене духот во тимот, и мислам дека групава е навистина смртна. Се покаѓа тоа вчера кога ГЕрманија и Русија одиграа нерешено. Има четири репрезентации со приближно ист квалитет. ( Туис , Македонија, Германија и Русија ) , малку отскокнува само ПОлска која се чини дека е појака од овие четири.
Можеме против Германија и Русија, Не се толку јаки ... Геманците имаат смена на генерација и можеме да ги победиме исто како и Русите...
Со победа денес се ќе тргне , сеуште имаме големи шанси за втор круг...
А и за Полска ќе видиме, имаат навистина добри бекови и добро десно крило .... Со нив ќе биде навистина тешко

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.474
Не сакам да ги критикувам играчите, како што почнаа некои одма по првиот пораз. Тие се што се и најдобри се што ги имаме во моментов. Овој не чинел, оној не чинел. Ко да имаме 100 квалитетни на располагање па на маки е селекторот кого да избере.

Според сите коефициенти пред мечот ова требаше да биде максимално равноправен натпревар, само некои му дадоа мала предност на Тунис, и испадна дека така и беше. Недостатокот на одреден калибар на играчи ние го компрензираме со борбеност и тоа е тоа, освен Алжир денес, никој друг нема да ти дозволи да му правиш што сакаш.

Мене ме загрижува само еден стар проблем што ни се влече, а тоа е психолошката неподготвеност, која резултира со неверојатни падови од 5-6 минути во кои противникот “не полни“. Вчера резултатот се движеше + - 2, се додека во еден момент направивме 3 разлика. И тогаш по се изгледа ги фати таква возбуда, што примивме 6 по ред! Во цел натпревар немаше такви серии, а за 5 минути 6 гола, и после ни ја одржуваа предноста до крај.

Силните репрезентации играат во исто темпо 60 минути, а ние имаме изгубено еден куп натпревари за само 5-6 минути мизерна игра кога ни прават предност. Потоа, не ти дозволуваат да се вратиш во игра.

И уште нешто од вчера: не растурија со играч помалку. По некое време кога ќе им исклучеше играч ме фаќаше страв. Гол не дадовме, а примавме по 2.

Но тоа е. Имавме противник кој не беше посилен од нас, ама одигра по зрело. Одиме денес да го добиеме Алжир, а понатаму да се обидеме да направиме некое изненадување. Имаме навивачи во број како никогаш досега кога сме играле надвор, и не треба да си заминат разочарани.

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Мислам дека сепак Тунис ние го потценивме на некој начин, не на самиот натпревар туку веднаш кога беа извлечени групите ... Ние Очекувавме две лесни победи против првите два противници. Но ТУнис е една многу изкусна репрезентација ... со добар тренер ( кој на крајот ми идеше да му влезам и да го влечам ко џогер по паркетот ... све српско да му ебам )

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

Па не ем слушај како што викаат смени канал ако нејќеш да слушаш :helou: А јас си имам право да си го кажам своето мислење и вие одма продадени души ова она. До кога ако некој не мисли како вас мора д абиде против макеоднија. јас ево ова го зборам за да се подобро и подигне победничкиот менталитет на повисоко ниво. Јас вчера сигурно бев повеќе изнервиран од тие мкд иселници што беа таму во сала и кои цело време се смееја. Но ти не можеш со твојот мозок да го разбереш моето пишување. За д ас еима некогаш успех мора да с еима и критики и тие да бидат мотивирачка сила за да се одигра што подобро а не ако некој критикува дека е против мкд. Ама и нем апотреба да докажувам јас што сум каков сум кога и во библијата убаво е напишано сите што работат тајно еден ден ќе се објави јавно. Па тогаш ќе видиме кој бил за мкд а кој само мавтал со мкд знаме а во мислите не го мислел тоа.

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
АЈДЕ МОМЦИ НАПРЕД !!! ИГРАЈТЕ ЗА НАВИВАЧИТЕ КОИ ДОШЛЕ ТАМУ ДА ВЕ СЛЕДАТ И ЗА СИТЕ НАС ... ВЧЕРА КОГА ГИ ГЛЕДАВ НАВИВАЧИТЕ ВО ТОЛКАВА БРОЈКА И СО ТОЛКУ МНОГУ РЕКВИЗИТИ СЕ ГОРДЕЕВ ШТО СУМ МАКЕДОНЕЦ !!!

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Па не ем слушај како што викаат смени канал ако нејќеш да слушаш :helou: А јас си имам право да си го кажам своето мислење и вие одма продадени души ова она. До кога ако некој не мисли како вас мора д абиде против макеоднија. јас ево ова го зборам за да се подобро и подигне победничкиот менталитет на повисоко ниво. Јас вчера сигурно бев повеќе изнервиран од тие мкд иселници што беа таму во сала и кои цело време се смееја. Но ти не можеш со твојот мозок да го разбереш моето пишување. За д ас еима некогаш успех мора да с еима и критики и тие да бидат мотивирачка сила за да се одигра што подобро а не ако некој критикува дека е против мкд. Ама и нем апотреба да докажувам јас што сум каков сум кога и во библијата убаво е напишано сите што работат тајно еден ден ќе се објави јавно. Па тогаш ќе видиме кој бил за мкд а кој само мавтал со мкд знаме а во мислите не го мислел тоа.

Аха, па чим си толку паметен да те пратиме на репрезентативциве психолог да им бидеш, зошто знаеш да го подигнеш победничкиот менталитет и да ги мотивираш. Се откри нов талент...И ај доста со оф топик, ако имаш нешто паметно да кажеш кажи ако не...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ја спојувам темава со онаа за генерална дискусија. Извинување до авторот, но и така таа тема е за дискусија, и да биде отворена оваа, сите ќе дискутираат во другата.

Споено. Продолжете.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom