СМС порака со содржина: „Добитник сте на 2 милиони долари!“

SpiderWeb

ја заменува титулата под името во вашите мислења.
Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
Денес околу 10h сабајле,ми стаса порака со следнава содржина:

Број нема,туку директно како име го пишува CGRANT.

Поракава ми стигна на број од Т-Мобиле.....а јас искрено нигде го немам оставено овој број....така да пропаѓаат у вода сите обиди за анализи од каде е најден бројот.

Го проверив мејлов што е даден у поракава,го нема нигде,исто и имињата ги нема....така да дефинитивно е SCAM....и затоа ја отворив темава за да не загази некој од вас!
Истото го добив и јас околу 10 часот... и се знае... delete! :)

Knoppix

El Patrón
Член од
16 април 2012
Мислења
723
Поени од реакции
1.908
И јас добив сабајле дека сум добитник на 1.000.000$ и отидов во T-Mobile си ги земав парите вкупно 820.000$ со ддв и сега гледам некое Ламбурџини по интернет.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
На мајка ми и се има случено слично нешто минатата година. И стигна СМС порака од број дефиниран како Nokia и во пораката пишуваше дека при наградна игра во која учествувале неколку милиони корисници на Nokia телефони таа била среќниот добитник и освоиле 10 милиони Британски Фунти.

Фино лепо си ги контактирав Финците и им ја пратив СМС пораката. За неколку часа ми пратија одговор дека тоа е или некоја шега или некој се обидува да изнуди лични податоци и слично. Ми рекоа во иднина да ги игнорирам ваквите пораки и доколку имам сличен проблем да ги контактирам а тие ќе преземеле мерки за да се открие кој и зошто го прави тоа. Не дознав ништо повеќе ниту пак стигнала некоја слична ваква порака.

Игнорирајте вакви срања!

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Мене па во месец дена двапати ми се случува да ми ѕвони некој број од Србија +381...
Дали иам добиено нешто и каде да ја подигнам наградата!?

Член од
28 јуни 2011
Мислења
414
Поени од реакции
163
Мене ми има стигнато околу 4 милиони долари е наградата и моментално се под камата

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Мене па во месец дена двапати ми се случува да ми ѕвони некој број од Србија +381...
Дали иам добиено нешто и каде да ја подигнам наградата!?
Добро чим е од Србија....ако ти звонеле од Косово,може да ти се јават за бубрегот.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Сум добила и јас ваков сличен смс, ама моето беше демек добив автомобил!
Ми се случувало од нигде никаде, да ми праќаат рандом пораки - броеви од британија, србија и турција...
Нормално одма помислував на scam...

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Мене еднаш ми стигна порака од девојка ми. Пишуваше: мислам дека не треба веќе да се гледаме.

V

Vollstandig

Гостин
Добро,само јас сум малер да добијам “Велосипед со 18 брзини“?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Денес околу 10h сабајле,ми стаса порака со следнава содржина:

Број нема,туку директно како име го пишува CGRANT.

Поракава ми стигна на број од Т-Мобиле.....а јас искрено нигде го немам оставено овој број....така да пропаѓаат у вода сите обиди за анализи од каде е најден бројот.

Го проверив мејлов што е даден у поракава,го нема нигде,исто и имињата ги нема....така да дефинитивно е SCAM....и затоа ја отворив темава за да не загази некој од вас!
Ај со среќа па да частиш..по 2-3 пива,што е тоа за тебе милионер..:icon_lol:

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Ај со среќа па да частиш..по 2-3 пива,што е тоа за тебе милионер..:icon_lol:
Макар што можеби само за атер на leandra ,да дадам 1.500.000 на владата....колку да и се оддолжиме на државата.:)

Член од
10 декември 2011
Мислења
170
Поени од реакции
19
Да се приклучам и јас во врска со "Добитник сте на награда од X.000.000 Милиони" пред неколку години на брат ми му стигна порака добитник сте на награда од X.000.000 и во пораката пишуваше дека своите лични податоци треба да ги испрати на адреса наведена во пораката, се распраша татко ми и некој негов колега му пратиле исто таква порака за награда тој ги оставил своите лични податоци (Име, Презиме, Адреса итн.) и потоа дома му стигале писма во кои пишувало дека треба да плати за некои книги кои тие му ги испратиле, а тој уствари не добил ни лист хартија, му стигале такви писма 2-3 месеци и незнам понатака..
Моја препорака: или игнорирајте ги тие пораки или дајте ја адресата на комшијата кој ве нервира па видете што ќе му се деси :pos:

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Да се приклучам и јас во врска со "Добитник сте на награда од X.000.000 Милиони" пред неколку години на брат ми му стигна порака добитник сте на награда од X.000.000 и во пораката пишуваше дека своите лични податоци треба да ги испрати на адреса наведена во пораката, се распраша татко ми и некој негов колега му пратиле исто таква порака за награда тој ги оставил своите лични податоци (Име, Презиме, Адреса итн.) и потоа дома му стигале писма во кои пишувало дека треба да плати за некои книги кои тие му ги испратиле, а тој уствари не добил ни лист хартија, му стигале такви писма 2-3 месеци и незнам понатака..
Моја препорака: или игнорирајте ги тие пораки или дајте ја адресата на комшијата кој ве нервира па видете што ќе му се деси :pos:
Можда е смешно, ама одма помислив на сцената како со снајпер го убиваат комшијата, и после шо ќе прајш?

Kajgana Shop

На врв Bottom