СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА - предлог име на Љубчо Георгиевски

Статус
Затворена за нови мислења.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Абе не ви текнува дека ако Грција прифати име кое содржи Македонија, де факто прифаќа дека сме Македонија?
А дека ќе не примат у НАТО и ЕУ под уставно име не се надевајте.
Башка шо е полошо БЈРМ или Северна Македонија?
Со Бивша југо-република се негира постоење на било каква нација или држава македонска пред 1945, а со Северна Македонија ќе се покаже дека сме дел од таа географска Македонија на која јужниот дел е на Грција, источниот на Бугарија,а северниот на Македонија. Македонија поделена со балканските војни.
Ќе се сетете дека имаше и две Германии кои се обединија во една, па откај знаеме може и ние ќе се обединеме во една Македонија.
Види, не знам какви се твоите чувства и не ме ни интересира особено, ама ако не прекрстуваат, мене ми е сеедно како ќе бидеме, може да сме Скопје, ФИРОМ, Срање, Северна Македонија, веќе сме си го продале газот.
Ваквите размислувања „што е помалку лошо од двете зла“ кои секогаш знае да ги исплука македончето кога најмалку се потребни, прават да сакам да повратам се што имам јадено вчера и денес.
 
Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Едно денес, друго утре...
Треба да знаеш дека политиката е вештина на превење компромиси, а се ова е политика.
 

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
141
Компромиси само од нас?

Де, од километар се гледа дека го браниш Љубчо.
 
N

n/a

Гостин
Компромиси само од нас?

Де, од километар се гледа дека го браниш Љубчо.
A be jas neznam dali da go podberam so teski zborovi...
ili da go zalam.

Ne samo sto go brani na krv...
nego i ne e svesen sto toj istiot Ljubco `kuva` i i misli na Makedonija.
I se zaedno koga ke soberes...
ne mi e jasno na takvi osobi dali treba uopste da im se vrakja komentar,ili dodeka da naucat da gledaat barem na ednoto oko da im se odzeme pravoto da komentiraat.
Toa mi e dilemata.:toe:
 
Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
Pa dobro be, neli e on vasiot vojvoda, vasiot idol, vasiot svetec i angel, vasiot star lider na partijata, vasiot premier?

Kako mozevte da se krstite togas vo nego, a sega go plukate?

Dali primetuvate kolku ste polticki naivni, kako ne mozete da procitate covek i kolku lesno moze da ve vodat kako ovci vo bezdna?

So toa sto bil vas lider i sto masovno ste go glasale, so toa sto ima seuste sledbenici i simpatizeri zad sebe, koi javno se krijat, so toa sto go napravivte multimilioner i ne go oteravte vo zatvor radi krazbi i proneveri, seuste moze da pisuva po vesnicite i polticki da tezi.

Bilo kako bilo, covekot ima golemo cuvstvo za politickata sostojba na Balkanot i Makedonija, drugo e rabotata sto toj od sekogas bese na bugarskata strana i za Bugarija.

Vo sekoj slucaj, uste ednas, covekot mnogu dobro ja razbral sostojbata za razlika od mnogu vas, a toa e deka Grcija e regionalna sila so golemo vlijanie na svetsko nivo i deka vo NATO i EU, taa ima golemo vlijanie i sila, deka USA ustvari "ne prizna" pod ustvnoto ime samo za da go unisti refendumot protiv albanizacijata i federalizacijata na RMakedonija, deka prasanjeto za sudbinata na Makedonija, ne lezi tolku vo imeto, kolku vo albanskiot faktor v RMakedonija t.e. na prvo mesto vo toa, deka ako sme tolku zapnale za NATO i EU, deka ke mora da popustime za imeto, no deka toa nema da ni ja osigura idninata na drzavata, a osobeno sudbinata na makedonskiot narod....

Ajde sega site vo glas

njato, njato, eu, eu
 

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Ја давам предлог Љубчо да го преименуваме во КУРМИП УШИ!!!!
 

10101

@*I am Nuts!*#
Член од
27 ноември 2007
Мислења
349
Поени од реакции
0
Еве ви ...

ЉУБЧО ГЕОРГИЕВСКИ ПРЕДЛАГА
„Да прифатиме Северна Македонија“

Поранешниот македонски премиер Љубчо Георгиевски, во колумна објавена во неделникот „Фокус“, предлага Македонија да го земе името „Северна Македонија“. - Години по ред ги слушаме истите тези дека името е проблем на Грција (а ние се викаме БЈРМ), дека нема да преговараме за името затоа што тоа е света работа (а 15 години преговараме). Ако се точни информациите дека Грците биле подготвени да прифатат име „Северна Македонија“, договорот би значел дека Македонија го задржува уставното име во билатералните договори, а промената на името би се однесувала само при општење со меѓународните организации тоа име да е „Северна Македонија“. Лично сметам дека ова е најповолната можност што досега ја имаме добиено - оценува Георгиевски. Тој го посочува поранешното државно раководство од Киро Глигоров, Бранко Црвенковски, Стојан Андов, Стево Црвенковски и Љубомир Фрчкоски, како и македонските медиуми, за промената на името во БЈРМ, за кое вели дека ќе ни остане и во следните 15 години. Според Георгиевски, одлуката за преименување на аеродромот во Скопје во „Александар Велики“ била „неверојатно глупава“ и им овозможила на Грците да обвинат дека први сме ја прекршиле привремената спогодба за името. Георгиевски оценува дека Македонците бегале од својата етничка припадност, од Миладинови, Прличев, Крчовски, Делчев и Груев, поради што било прифатено културното наследство на античка Македонија, што сега претставува проблем за Грција. Според поранешниот премиер, влезот во НАТО не зависи од спорот за името или од реформите што ги прави Македонија, туку од политичка одлука „директно поврзана со националната кауза на голема Албанија“.
 
N

n/a

Гостин
Еве ви ...

ЉУБЧО ГЕОРГИЕВСКИ ПРЕДЛАГА
„Да прифатиме Северна Македонија“

Поранешниот македонски премиер Љубчо Георгиевски:Лично сметам дека ова е најповолната можност што досега ја имаме добиено - оценува Георгиевски.
1. Георгиевски оценува дека Македонците бегале од својата етничка припадност, од Миладинови, Прличев, Крчовски, Делчев и Груев, 2.поради што било прифатено културното наследство на античка Македонија, што сега претставува проблем за Грција. “.
Kolku da se skoncentrirate na trojanskite konji sto ljubcho gi `progural` vo istiot toj tekst.
Ljubco vika:
Site nasi revolucioneri i prerodbenici se bugari.
Ljubco vika antickite makedonci se grci.
 

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Aу загрев кутриот. В крај ми е жал бе, в крај.
Дај нека исчезни, ја валка земјата на која гази.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom