СДСМ: Немаме врска со Македонците

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Со ваков став како да си од татарстан а не Македонец. А незнам можеби си дел од нивната пропаганда.
Е види сеа таму пишува ,,За неа се бориме за неа умираме,,

Ја знаеш онаа комунистичката песна за време на втората светска војна?

Во борба во борба во боооорба
Македонски народе, народе
за света народна слобоодааа
со песни и радост се мре

Можеби постои тој збор во некој наш дијалект, можеби го употребувале старите. Мислам дека само тој збор тебе ти е пороблем

А ирците и англезите каков јазик зборат бе? А србите, босанците, хрватите, црногорци. доста више се губиш.
Со вакви работи вие комуњарите не упропастивте 18 години, оние 50 не ги ни рачунам.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.690
Поени од реакции
48.908
не објаснувај на некој што нејке да свати
Зашто Земчо ако е твојава теза точна на картата ги нема Софија Пловдив или Загора??
ај шетај

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
ова е за плачење,но комент.смрт или слобода друго чаре господ на помош

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Еве веќе цел ден се направи каде карам за Киротакис Глигоракис! За неговото предавство извршено...Еј до каде сме стигнале богати ееејјј...Бившиот претседател на државата ( за стариве дртала СИМБОЛ НА КОМУНИЗМОТ во Македонијава, и спасителот од војна во Македонија)..Да не бидам прегруб,( Господ да ми прости) но атентатот му беше БОЖЈА КАЗНА за предавството извршено кон својата држава(дури и со малку помина), заради неговата бесконечна глупост, или неукост...Да му е ********** ***** ******** тиииииит, цела ************************ да страда и пати ************************

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
За неа се бориме - makedonski
за неа умираме

За неја ние се борим'
За неја ние мрем'

a na bugarski kako ke bide:?

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Сеа луд се правиш?
Па нели само мре ти беше проблем?Така?
Го разјаснивме тој збор

Значи не збориме за писмотро идиоте. Може и на латиница да биде
Za nea se borime
za nea umirame

и ако идеш по таа логика кумановскиот дијалект кај ќе го ставиш. еве ти као лингвист објасни ми молим те.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Сеа луд се правиш?
Го разјаснивме тој збор

Za nea se borime
za nea umirame

и ако идеш по таа логика кумановскиот дијалект кај ќе го ставиш. еве ти као лингвист објасни ми молим те.
Saso da ne ja zgresi temata slucajno?Citiraj na kogo se odnesuva tvojov post, malku mi e nerazbirliv

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
Сеа луд се правиш?
Го разјаснивме тој збор

Za nea se borime
za nea umirame

both are same languange! eve sega ke ti dadam uste nekoi fakti za ova!

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
a be ti i ne se zaebavaj toa e pure bugarski, ijas sto ne znam mnogu bulgarski go razbiram toa!
Енхалон, по твоја логика албанскиот е англиски, бидејќи има исти букви. Или дански. Германски можеби?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
cekaj malce da se razberime.toa nemase da bide nikakov problem ako jazikot e na makedonski a se pisuva na bugarski.no tuka se dvete e napisano so bugarska azbuka i e na bugarski jazik??
a spored tvoe posledno objasnuvanje togas izleguva deka i makedonskiot jazik bil bugarski ili slicen na bugarski potoa za nekoe vreme evoluiral na makedonski?:toe:
Saso, sega vidov so e frkata tuka..enhalon mnogu dobro znae samo tuka e dojden da provocira..Dzabe mu objasnuvas, isto kako malo dete vo kola so tatko mu se ponasa..Tato shto e ona....:nesvest:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
За неа се бориме - makedonski
за неа умираме

За неја ние се борим'
За неја ние мрем'

a na bugarski kako ke bide:?
Na bugarski мрем' sepak e UMIRAME!

Makedonskiot jazik do 1945 ne bil oficijalen jazik
, ne bil standardiziran.

A zasto? Zatoa sto nemalo osnovni uslovi. Makedonija bila podelena, okupirana.
Posle nezavisnosta e oficijaliziran Makedonskiot literaturen jazik i se postaveni standardite.
Tie bukvi sto bile koristeni predhodno bile modificirani i toa e to.

Bugarite,Srbite kako i ostanatite slavofoni narodi go zemale pismoto- azbukata koja bila bazirana na Makedonskiot govor.

Kako sto sekoja zemja se osamostojuvala taka i si oficijalizirala jazik,pismo.

I ti samiot znaes deka Makedonskiot i Bugarskiot se dva razlicni jazici i toa so vooclivi razliki.

[FONT=&quot]Webster Dictionary 1967-69

Aj dosta ti e, iako znam deka bese provokacija, sepak da ne ti ostanam dolzen.
[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
You are the judge! Original Document from 1868 showing one and the same language Bulgarian or Macedonian?
Kuzman Shapkarev was a famous ethnologist, born on February 1 1834 in Ochrid. He was a close friend of Dimitar Miladinov and his son-in-law (married to his daughter Elisaveta). Below is what he thought on the Bulgarian and Macedonian Language.Even now, 130 years later, there is nothing to be added to it![/ATTACH]

Attachments

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Ќе пројадам лајна само околу насловот:
СДСМ нема врска со Македонците, СДСМ има и е во врска со Србите. И со мајмуните, затоа кутрите тие не евоулираат во луѓе!

Kajgana Shop

На врв Bottom