Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
Нели ви е страв да пробате со вакви недотестирани хемии?
Mecka strav mene ne me strav :)

RU e vo Phase II od kompanijata koja momentalno go ima patentot. Znaci ja pomina Phase I koja pretezno e testiranje na bezbednosta. No ne e isklucena moznosta za nesakani efekti, zasega samo se znae deka nesakani efekti slicni na propecia nema. RU i da vleze vo krvta radi negovata nestabilnost aktiven e mn kratko. Do sega imam zabelezano samo eden korisnik koj se pozali za nesakani efekti slicni kako propecia koj traele mn kratko, no samiot kaza deka dnevno staval po pola gram so e prilicno mn

V

VeniVidiVici

Гостин
Нели ви е страв да пробате со вакви недотестирани хемии?
Хаха, ние сме сјебани веќе со 300 хемии па сеа за една ли ќе праиме муабет, така ли е Димитар? :)
Toa ти е брат, али да знаеш се е заради жените. :) Ај замисли ако на светов биле само мажи, кој би те гледал тебе колку коса имаш на глава и кој би се замарал со косопад. Али тоа ти е, ни со нив се може ни без нив. :)

katalonec5

Mes que un club
Член од
8 декември 2008
Мислења
1.020
Поени од реакции
121
Вака сеа, во последно време мојата се повеќе се проретчува односно опаѓа. Иако се уште не е во некоја си ептен критична ситуација, сакам да си го решам проблемот пред да дојде до тој момент на критичност и целосно опаѓање на косата. Што мислите кое би било најдобро решение за да престане да опаѓа косата? Ме советуваа за Рецепт, шампон и лосион, дали има некој го употребувал шампонов и лосионов и доколку го употребувал дали има позитивни ефекти?? Доколку има и подобри средства од ова, ве молам кажете ми, цената воопшто не е битна!

V

VeniVidiVici

Гостин
Вака сеа, во последно време мојата се повеќе се проретчува односно опаѓа. Иако се уште не е во некоја си ептен критична ситуација, сакам да си го решам проблемот пред да дојде до тој момент на критичност и целосно опаѓање на косата. Што мислите кое би било најдобро решение за да престане да опаѓа косата? Ме советуваа за Рецепт, шампон и лосион, дали има некој го употребувал шампонов и лосионов и доколку го употребувал дали има позитивни ефекти?? Доколку има и подобри средства од ова, ве молам кажете ми, цената воопшто не е битна!
Eпа ако цената не е битна, еве:

1.Propecia(Finasteride) - единствен докажан дхт блокер во светот(таблети) - 3500 денари месечно,

2.Rogaine(minoxidil) - единствен докажан вазодилазатор во светот(лосион) - 1200 денари месечно.

3.Revita(Ketoconazole,Caffeine...) - најдобриот шампон според многумина против првут и против дхт на скалпот - ценa - okolu 2500 денари месечно.

Ова е тоа. Големото ТРИО, и навистина е големо и според резултатите и според цената и според страничните ефекти кои можат да ти се појават :)

katalonec5

Mes que un club
Член од
8 декември 2008
Мислења
1.020
Поени од реакции
121

1.Propecia(Finasteride) - единствен докажан дхт блокер во светот(таблети) - 3500 денари месечно,

2.Rogaine(minoxidil) - единствен докажан вазодилазатор во светот(лосион) - 1200 денари месечно.

3.Revita(Ketoconazole,Caffeine...) - најдобриот шампон според многумина против првут и против дхт на скалпот - ценa - okolu 2500 денари месечно.

Ова е тоа. Големото ТРИО, и навистина е големо и според резултатите и според цената и според страничните ефекти кои можат да ти се појават :)

Фала ти многу:smir::smir::smir:

Се најдобро.....ПОЗДРАВ :smir:

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
Imaat vlijanie zenite vo vrska so ovoj problem :) Ama sepak dzabe denes edno prijatelce beshe na berber, da ja sredi flizurata i bradata iako ne mu se mn dolgi :) I na kraj berberot mu ja napravi dobro e malku e uljudi kako covek :D A so da recam ja so brada i prilicno dolga kosa sepak retki se zenite koj sakaat dolga kosa :D Ama taa e kako da im ja pogodish. Vo vrska so ovoj problem kaj mene e glupo bideji od koga znam za sebe sum so dolga kosa. Samo ednash ja skrativ normalno i tolku, taka da od dolga na kelav ke mi bide malku cudno :)

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
drugar pred nekolku godini napravi presaduvanje na kosa vo posebna klinika ali neuspesno i taa sto ja imase mu padna(tragikomedija)
jas go nemam (bar zasega) problemov ali i da go imav ne bi pipkal vakvi losioni ili tableti ima gadni nesakani efekti toa go priznavaat i proizvoditelite na tie preparati.

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
drugar pred nekolku godini napravi presaduvanje na kosa vo posebna klinika ali neuspesno i taa sto ja imase mu padna(tragikomedija)
jas go nemam (bar zasega) problemov ali i da go imav ne bi pipkal vakvi losioni ili tableti ima gadni nesakani efekti toa go priznavaat i proizvoditelite na tie preparati.
Sledniot pat neka go odbere doktorot. Ako go pravel toa vo MK ili na Balkanov ne sum iznenaden

Sekoja hemija ima kontra efekti nisto novo. Koj i da e lek ako ima seriozni posledici nema ni da bil na prodazba.

Veruj Merck e edna od vodeckite kompanii ako lekot predizvikuva seriozni i trajni nesakani efekti bi se davele do gusha so tuzbi. Mesto da profitiraat bi bile vo zagubi od samiot lek

V

VeniVidiVici

Гостин
Дај кажи ја клиниката или барем државата каде што бил на трансплантација, па да служи како WARNING, за сите корисници на форумот кои размислуваат за таа опција.

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
Za site koj sakat da probat saw palmetto bi gi preporucal produkite od slednava strana:

http://www.origenere.com

Origenere Hair ^ Skin Dietary Supplement
Vitamin A, B Vitamins, Folic Acid, Vitamin E, Iodine, Selenium, Zinc, Amino Acids, Cysteine and Methionine, Arginine, Fatty Acids, Calcium, Copper, Iron, Coenzyme Q10, Silica (horsetail extract), MSM (Methyl Sulfonyl Methane), Grape Seed Extract - (rich in Proanthocyanidins), Green Tea Extract, Saw Palmetto Extract, Flax Seed Extract

Mozam slobodno da kazam deka edno od podobrite. Ovoj proizvod e od Dr Armani (eden od najpoznaite doktori za transplatacija na kosa) definitivno ako imate kesharija vredi da se odlucite za nego. Isto interesno e i Origenere shamponot za retka kosa. Eden od retkite shamponi bez sodium lauryl sulfate. Isto i Revita ne sodrzi vo sebe SLS so ne e slucaj kaj 98% od shamponite. Sodium lauryl sulfate kaj luge so osetliva koza znae da deluva negativno vrz zdravjeto na skalpot

V

VeniVidiVici

Гостин
Za site koj sakat da probat saw palmetto bi gi preporucal produkite od slednava strana:

http://www.origenere.com

Origenere Hair ^ Skin Dietary Supplement
Vitamin A, B Vitamins, Folic Acid, Vitamin E, Iodine, Selenium, Zinc, Amino Acids, Cysteine and Methionine, Arginine, Fatty Acids, Calcium, Copper, Iron, Coenzyme Q10, Silica (horsetail extract), MSM (Methyl Sulfonyl Methane), Grape Seed Extract - (rich in Proanthocyanidins), Green Tea Extract, Saw Palmetto Extract, Flax Seed Extract

Mozam slobodno da kazam deka edno od podobrite. Ovoj proizvod e od Dr Armani (eden od najpoznaite doktori za transplatacija na kosa) definitivno ako imate kesharija vredi da se odlucite za nego. Isto interesno e i Origenere shamponot za retka kosa. Eden od retkite shamponi bez sodium lauryl sulfate. Isto i Revita ne sodrzi vo sebe SLS so ne e slucaj kaj 98% od shamponite. Sodium lauryl sulfate kaj luge so osetliva koza znae da deluva negativno vrz zdravjeto na skalpot

Одличен пост Димитар. Сигурен сум дека на Македонските форуми беше повеќе од потребно една ваква тема каде што секој ќе си најде соодветен третман според неговите потреби и можности. Да ја направиме темава уште подобра.

Член од
6 ноември 2009
Мислења
35
Поени од реакции
1
Еве студија за propecia на фронтален регион...

http://www.hairlosstalk.com/hair-loss-pdf/propecia-frontal-hair.pdf

In summary, this study in men with hair loss in the
anterior and/or mid areas of the scalp demonstrates
that fmasteride increases hair counts and results in
significant improvements in scalp hair noticeable to
the patient, investigator, and an expert panel of
dermatologists reviewing global photographs.

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261

А дали овие би дејствувале и доколку опаѓањето на косата е од мрсна кожа?Јас имам мрсна кожа и мислам дека тоа е она од што ми опаѓа косата а не на пример наследен фактор.Значи дали има нешто друго или пак нешто од ова што би ја сушело главата, бидејки претпоставувам дека на повеќето од вас ви е од наследен фактор опаѓањето:smir:

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
Brejking Njuz:
17 Nov 2009

Histogen’s HSC - Highly Anticipated Hair loss Treatment Due to Hit “Shelves” As Soon As 2013

http://www.thebaldtruth.com/articles/histogen’s-hsc-highly-anticipated-hair-loss-treatment-due-to-hit-“shelves”-as-soon-as-2013/

Histogen se ubedeni deka do 2013 nivniot proizvod ke izleze na pazarot vo Azija. Spored nivnite klinicki ispituvanja ako ova procedura bide realnost ke gi rastura segasnite tretmani vo efikasnost i sigurnost. Raduva faktot deka tretmanot go testiraa vrz luge dade zadovolitelen rezultat.

V

VeniVidiVici

Гостин
А дали овие би дејствувале и доколку опаѓањето на косата е од мрсна кожа?Јас имам мрсна кожа и мислам дека тоа е она од што ми опаѓа косата а не на пример наследен фактор.Значи дали има нешто друго или пак нешто од ова што би ја сушело главата, бидејки претпоставувам дека на повеќето од вас ви е од наследен фактор опаѓањето:smir:
Доколку сметаш дека твојот косопад е од мрсна кожа, тогаш веројатно причината за тоа е проглемо лачење на себум, кој што ја прави кожата на нашето тело и глава мрсна. Преголемо лачење на себум обично е предизвикано од хормонално пореметување на тироидната жлезда. За да бидеш сигурен отиди на ендокринолог и направи хормонален тест на тироидната жлезда. Ако некој резултат шкрипи тогаш обрати се на форумот повторно.

Kajgana Shop

На врв Bottom