Go upotrebuvav vo forma na lonsion. Sam po sebe Tricominot nemoze da stori nisto no kako dodatok znae da ja zgolemi efikasnosta na Propecia/Minoxidil. Znaci osven so se grizese za zdravjeto na scalpot mislam deka pomogna nekoj terminal vlakna da ja dobijat posakuvanata boja i dolzina. Tricominot pomina na testovi na FDA i na kraj se dokaza deka moze da predizvika rast kako Minoxidil 2%. Za zal komercianiot proizvod koj sodrzi istiot peptide kako vo testovite no vo mn pomala kolicina so ne e dovolno za rast. Ima mn tvrdenja za copper peptide nekoj vikaat deka longterm znae moze da bide pokorisen i od Minoxidil. Znaci od minox na pocetok ke imam nov rast so e e slucaj kaj Tricomin no posle nekolku godini so Tricomin bi zacuval poveke kosa.Па мислам дека Minoxidil во липосомал(неалкохолен раствор) ти е одлична идеја. Еве ова е супер препорака за оние кои имаат проблем со сува коса и иритација на кожата од Rogaine или Pilfud, затоа што проблемот кај овие производи претежно доаѓа од алкохолот (освен оние што се алергични на minoxidil).
A Tricomin колку што знам јас е со активна состоjka Copper peptides. Kaжи ми како го употребуваше, во форма на шампон или лосион? Имаше ли некаков резултат третманот со Tricomin?
A Tricomin колку што знам јас е со активна состоjka Copper peptides. Kaжи ми како го употребуваше, во форма на шампон или лосион? Имаше ли некаков резултат третманот со Tricomin?
Prvo koristam rekonazol posle fitoval. Denes probav vaka go izmeshav rekonazolot so maslinovo maslo ja izmiv kosata, nanesov fitoval i povtorno ja izmiv.Како ги мешаш фитовал и реконазол , едно миење со едниот, второ миење со другиот или?
Пошто гледам дека ова премногу ти пречи, убедлино најефикасната терапија против косопад е терапијата со Finasteride(Propecia). Јас ја користам подолго од 1 година и резултатите се повеќе од импресивни за мене, ми го измени животот. Propecia носи и одредени странични ефекти кај некои луѓе и затоа ти советувам добро да се информираш и да се консултираш со СТРАНСКИ доктор пред да започнеш со Propecia, зашто 90% од лекарите во Македонија немаат ни слушнато за finasteride(работат на комунистички принцип - дијагноза:-Што ти е?Zdravo.
Jas sum nov clen i jas kako i site na ovaa tema ima problemi so opaganjeto na kosata. imam 26 god. Imav dobra kosa do pred 4 godini koga pocna da mi se proretcuva. Vo meguvreme pred 3 godini pocnav da koristam minohidil 2% ( go najdov slucajno vo edna apteka ) i od togas do pred 8 meseci kosata mi bese dobra, duri i mnogu podobra i pogusta od pred 3 godini. Pred 10 meseci se vrabotiv i prestanav da koristam minoxidil ( do togas neznaev deka treba postojano da se koristi i toa sto go napustiv mi bese golema greska. ) Za 5, 6 meseci od koga prestanav da koristam minoxidil kosata strasno mi opadna, za samo 5, 6 meseci se izgubiv. Od pred 3 meseci pocnav da koristam minoxidill 5 %, no sega za sega seuste bez nekakvi rezultati ( go koristam ednas dnevno ). Se nadevam ke bide podobro za nareden period. Bev i kaj Dr Vais no ne mi pomognaa nisto tie preparati, i iskreno i jas pocustvuvav deka na site maski pacienti istoto im go zborat. Od nervoza deka ja gubam kosata pocnaa i nekoi vlakna da mi sedat na strana sto uste poveke me nervira, bidejki sega nemam samo problem so gustinata sega me macat i edite vlakna na strana sto se pojavija. Dokolku imate nekoe podobro resenie od minoxidil ili nesto paralelno za koristenje ve molam pisete.
Pozdrav
Јас прашав во Моја Аптека и немаат. Пробај во Зегин, ако нема, тука ти е интернетот секогаш.А прашавте ли во некоја аптека дали има масло од ној?
Ako mislis za Emu Oil tesko kaj nas. Imam probano samo mn mrsen go pravi scalpot:А прашавте ли во некоја аптека дали има масло од ној?
Вени... денеска зедов реконазол ама ВО УПАТСТВОТО НЕ ПИШУВА ПО КОЛКУ ПАТИ Е ДОЗВОЛЕНА УПОТРЕБАТА ( ЗА ШАМПОН ЗБОРУВАМЕ), си го користел па како оди те молам?????Да навистина ја суши а и ketoconazole не ми е некоја главна надеж во косопадот зашто користам и Rogaine и Propecia и Saw Palmetto па така да 1 или 2% од кетоконазолот мислам дека и нема да направи голема разлика, сепак за Ревита сите викаат дека дава одличен изглед на косата и козметички ја прави побујна и погуста, наспроти Реконазол кој навистина ја суши, барем кај мене.
Димитар, какви третмани употребуваш ти во моментот? Пред некоја недела кажа дека размилуваш за Propecia повторно. Што направи?
Јас немам кредитна картичка бидејки сум малолетен и неможам да нарачувам од нет. Како се користи ова димитар? Јас мислам да земам Emu Oil и да го ставам 1 час пред миење, па после сета мрснотија ке ја измиам, читав многу добри резултати дава, а и со saw palmeto вајда е уште подобро. Ти помогна?Ako mislis za Emu Oil tesko kaj nas. Imam probano samo mn mrsen go pravi scalpot:
Ova go imam probano plus ima vo nego saw palmetto
http://store.reverseskinaging.com/ProductDetails.asp?ProductCode=81H
Tesko da kazam kakvi se rezultatite bidejki go kupiv pred godina dena a uste do pola ne e potrosheno. Redovno treba da go koristam za da dadam vpecatok. Ako imas problematicen scalp mislam deka ke ti pomogne za rast tesko da ocekuvash od nego takvo nesto. Negativna rabota e so stvarno kozmeticki e katastrofa. Ja isto go meshav so Jojoba oil nekolku kapki emu oil, nekolku kapki cedarwood oil i maslo od ruzmarin. Obicno go nanesuvav 2-3h pred da ja mijam kosataЈас немам кредитна картичка бидејки сум малолетен и неможам да нарачувам од нет. Како се користи ова димитар? Јас мислам да земам Emu Oil и да го ставам 1 час пред миење, па после сета мрснотија ке ја измиам, читав многу добри резултати дава, а и со saw palmeto вајда е уште подобро. Ти помогна?
Да, употребував котоконазол од Реконазол и можам да ти кажам дека најдобро е да го употребуваш 2 пати во неделата максимум. Јас г окористев по 3 до4 и ми ја сушеше косата. За првут не постои подобар шампон на пазарот, а и може да има некое влијание како дхт инхибитор на скалпот и са спречи опаѓање на косата. Во секој случај најдобро функционира во комбинација со Миноксидил.Вени... денеска зедов реконазол ама ВО УПАТСТВОТО НЕ ПИШУВА ПО КОЛКУ ПАТИ Е ДОЗВОЛЕНА УПОТРЕБАТА ( ЗА ШАМПОН ЗБОРУВАМЕ), си го користел па како оди те молам?????
Ова ми изгледа некако скамерски производ. Да ставаш Saw Palmetto на глава ти е исто и како Propecia апчињата на глава да си ги мачкам. Не е докажано дека Saw Palmetto е ефикасен против дхт ниту кога се прима орално, а не па да се мачка на глава.Ako mislis za Emu Oil tesko kaj nas. Imam probano samo mn mrsen go pravi scalpot:
Ova go imam probano plus ima vo nego saw palmetto
http://store.reverseskinaging.com/ProductDetails.asp?ProductCode=81H
OceaN, сочувствувам со тебе и навистина го мислам тоа. Можам само да претпоставам колку е непријатно косата да ти опаѓа на толку млади години. Ајде кажи ми дали твојата ќелавост се формира во насока типична за мажите?( појава на мали залистоци, проретлување а горниот дела на главата или на темето) Кажи ми за состојбата на твојата коса во позадината на главата, под темето.Каква ти е косата во тој дел? Дали е погуста таму или е опадната по целата глава ? Навистина сакам да ти помогнам. ПоздравЈас немам кредитна картичка бидејки сум малолетен.
Skinbiology ti e vodena od Dr.Pickart covekot koj gi izmislil copper peptides i ima 20 godishno israzuvacko iskustvo. Od koga go prodade patentot na Tricomin na druga firma, ima posebna linija na copper peptidi (folligen) i najnoviot proizvod hair signals iako ne sum negov fan.Ова ми изгледа некако скамерски производ. Да ставаш Saw Palmetto на глава ти е исто и како Propecia апчињата на глава да си ги мачкам. Не е докажано дека Saw Palmetto е ефикасен против дхт ниту кога се прима орално, а не па да се мачка на глава.
Не препорачуам ваква работа.
За Emu Oil најдобрите резултати кај нас во мрежата ги пријавуваат корисниците кои го употребуваат чист и нерафиниран. Pure Emu Oil.
Побарајте го на интернет од амазон или ebay.
Поздрав.
Да, да, во право си. Не си играјте поготово со флуридил. Силен анти дхт инхибитор кој од вашиот полов орган ќе направи мртво тело.Колку што јас знам делува на простатата и ја смалува до форма на исчезнување, па така да мокрењето станува невозможно. ЕД(еректилна дисфункција) - загарантирана со неговата употреба. ЕКСТРЕМНО ОПАСНО!!!Skinbiology ti e vodena od Dr.Pickart covekot koj gi izmislil copper peptides i ima 20 godishno israzuvacko iskustvo. Od koga go prodade patentot na Tricomin na druga firma, ima posebna linija na copper peptidi (folligen) i najnoviot proizvod hair signals iako ne sum negov fan.
Postoi i topical finasteride kade so malku korisnici imaat zabelezano pozitivno rezultati. Za saw palmetto ke se vozdrzam. Oti da ne mozat anti andogenite da se nanesuvaat na scalpot, taka moze samo da se izbegnat nesakanite efekti.
Mn doktori isto koristat i topical spirolatone nekoj duri i fluridil. Ovie dva ako gi konzumiras oralno ke ti ja vratat kosata so sigurnost ama bi bil vo najmala raka transeksualec, propecia e gola voda za niv vo vrska so negativnite efekti. Topical spirolatone nekoj go koristat i imaat minimalni rezultati bez nikakva sistemska asorbcija.
Да, употребував котоконазол од Реконазол и можам да ти кажам дека најдобро е да го употребуваш 2 пати во неделата максимум. Јас г окористев по 3 до4 и ми ја сушеше косата. За првут не постои подобар шампон на пазарот, а и може да има некое влијание како дхт инхибитор на скалпот и са спречи опаѓање на косата. Во секој случај најдобро функционира во комбинација со Миноксидил.
Ти посакувам се најдобро и успех со третманите.
Навистина сакам да ти помогнам. Поздрав
Да, употребував котоконазол од Реконазол и можам да ти кажам дека најдобро е да го употребуваш 2 пати во неделата максимум. Јас г окористев по 3 до4 и ми ја сушеше косата. За првут не постои подобар шампон на пазарот, а и може да има некое влијание како дхт инхибитор на скалпот и са спречи опаѓање на косата. Во секој случај најдобро функционира во комбинација со Миноксидил.
Ти посакувам се најдобро и успех со третманите.
благодарам Вени..