Kaj nas pojma nikoj u zdravstvoto nema od nisto! Zaebi dermatolozi kupi finasterid 1,25mg sekoj den, nizoral sampon mienje sekoj 2 den, pilfud 2ml 2x na den. Odma! Sledni cekori se avodart, ru58841, bimatoprost, seti, pge2 itn itn.,Кај нас дерматолозите воопшто не знаат за што се користи финастеридот
Во упатството за употреба на Пилфудот од 5% пишува да не се прска на бричена глава. По некоја логика кога главата се бричи доаѓа до тоа да кожата се иритира, па полесно навлегува Пилфудот (Миноксидилот) во организмот/циркулацијата. Ако главата се помине со машинка за шишање на нула на главата останува влакно со должина од 0,5 до 1,5 милиметри, но сепак кожата дожививува една променета нова состојба и е поизложена, па ми е страв да не почне нешто да лушти кожата, па да неможам да го користам Пилфудот.Зашто не би могло
Bez recepta ne. Ma da ja iam recepta za anti estrogen taka da zimav bez problem, sea so ru ne mi treba ni finasteride ni anti eИма нешто без рецепт да ми ги држи нивоата на естроген ниско додека земам фин?
Kaj tebe situacijata e diffuse thinning i kaj takvite slucai transplatacija e rizicna zatoa sto se sluva "shock loss" i pagjaat vlakna odokolu transplantiranata kosa plus vtor problem e sto ako ne go sopres opaganjeto prvo (dali so oralni ili topacni androgeni inhibitori/blokatori) tvojata kosa ke prodolzi da pagja i ke ti ostane kako treva gore na glavata i na niso nema da licis. Prvo resi go problemot pa posle krpi dupki.Сите зборувате за апчиња,шампони и разно разни продукти, но дали може некој да сподели искуство или совети за Трансплантација на коса? Гледам дека Систина се бави со ова... во Турција гледам цените почнуваат од 2000 евра па и поефтини има некој клиники... е сега имам прашања итн.. кај мене горе на скалпот ми е проретчена, но не целосно опадната.. така да малку ми треба шо се вели... ми опадна средно школо за кус период и од тогаш со години нема промена, нагло се проретчи горниот дел и толку... и се истенчи влакното на целата глава... ова со шампони и апчиња не ми се пробува неам трпение, сум пробувал со природни лекови бабини да речеме, доста ми е од такви работи... Ако има некој искуство да сподели или подетално да е запознаен со тој процес , благодарам.
Друже кај мене опаѓањето мислам дека е престанато.. веќе 7-8 години е така како што е.... нема промени, нагло ми се истенчи и проретчи и толку...Kaj tebe situacijata e diffuse thinning i kaj takvite slucai transplatacija e rizicna zatoa sto se sluva "shock loss" i pagjaat vlakna odokolu transplantiranata kosa plus vtor problem e sto ako ne go sopres opaganjeto prvo (dali so oralni ili topacni androgeni inhibitori/blokatori) tvojata kosa ke prodolzi da pagja i ke ti ostane kako treva gore na glavata i na niso nema da licis. Prvo resi go problemot pa posle krpi dupki.
Јас имам 22 години и приметувам изретчување на косата. Сепак не е толку алармантно како кај некои мои врсници.Еднo прaшaње дo мaжите нa кoи кoсaтa пoчнaлa дa им пaѓa нa приличнo млaдa вoзрaст (рaни 20ти): дaли имaте дoстa влaкнa пo телoтo, дaли нa рaнa вoзрaст ви пoчнaлa дa ви рaсте брaдa и дaли мoжете дa пoрaснете густa и пoврзaнa брaдa?
нешто поопширно?Не сум уште. Моментално скоро и го сопрев опаѓањето користам миноксидил 5 % , и пијам биотин 10.000 mcg , али нова не расте , само таа се одржува колку толку. Ќе почекам уште година ипол до две максимум , се правеле некои истражувања и требало при крајот на 2016 да презентират некој БУМ во таа индустрија , па ќе видам што како.
А и оти ја стрижам кратко добар облик на глава имам , некако ми се допаѓа како стои. Али дефинитивно ќе одам да пробам да видам што ќе биде.