А не ми е јасно како ја спасувал Норвешка од исламизација кога многу од луѓето што ги уби и од повредените беа норвежани или убивал што ќе му дојде на нишан...?
Невините деца се случаен избор на еден екстремист кој сакал да сврти внимание на проблемот ,кој според него и неговите истомисленици , ја уништува неговата родина.А не ми е јасно како ја спасувал Норвешка од исламизација кога многу од луѓето што ги уби и од повредените беа норвежани или убивал што ќе му дојде на нишан...?
Ne, od Holandija bese toj.Хммм... кога сме кај Норвешка...
Не беа норвежани оние будалите натовски кои возеа по автопатот Скопје - Велес во обратна насока, предизвикаа сообраќајка во која загина министер ли беше, заменик министер ли беше, па ги осудија на три (или шест) месеци општокорисна работа?
Зошто го направија тоа?Јас лично не верувам дека биле толку глупави и наивни за да не предвидат дека токму на ова дереџе ќе дојдат,во сопствената земја да станат заложници на брадосани мајмуни и нинџи кои со својата нетолеранција кон се што е немуслиманско и своите мегаломански апетити за некакви си права(градење по една џамија за секого,попладневно клањање пред Ајфеловата кула,имплементација на Шеријат во законодавството-да,ова го сретнав деновиве и тоа замисли во САД,итн.),го преминаа прагот на сечива толеранција и оправдана е огорченоста и исламофобијата кои од ден во ден се повеќе растат.Таканаречените либерали ја отворија вратата на Европа, за исламистичката буљумента.
Сега чесните луѓе од овој континент стенкаат под заканите и притисоците на овој култ.
Јас би кажал дека идејата,а не делото на Брејвик е нормална последица од исламизирање на Европа,поготово со радикални исламисти.Делото секако е последица на идејата,но е за секаква осуда и нема никаква оправданост,во било кој поглед.Делото на Брејвик е просто природна реакција на се поголемото присуство на исламисти во неговата земја и Европа. Беше само прашање на време кога ќе се случи такво нешто од такви размери. Нема да биде последно. На крај краева, доколку ситуацијата е навистина лоша, дури и државите ќе влезат во такви акции во какви што влезе Брејвик.
За затворската казна, таа е замислена како начин да се превоспита поединецот, институција каде поединците би станале ненасилни, т.е. корисни за општеството. Оттука, доживотната казна преставува тешка глупост, иако постои во голем број земји. Похумана е смртната казна.
Инаку, Брејвик во затворот во Норвешка ќе живее подобро од 90% од светското население...
За твојот пост no comment ...само би те прашал дали знаеш кои беа жртвите на Брејвик?Брејвик е ЦАР ! Како не се најдат уште едно 10 вакви психопати христијани па да истребат све што е муслиманско !!
Абе јас само кажувам такви психопати да се најдат за да има муслимани жртви капираш ?За твојот пост no comment ...само би те прашал дали знаеш кои беа жртвите на Брејвик?
Абе јас само кажувам такви психопати да се најдат за да има муслимани жртви капираш ?
Брејвик е пизда и психопат, не уби ниту еден муслиман сите жртви му беа христијани, а инаку да беа муслиманите нападнати,сега Брејвик кузнајт дали у опште ќе беше жив..
Брејвик не уби ниту еден муслиман.
Леле бе толку ли не знаеш што сакам да кажам... Сакам да кажам НЕКОЈ КАКО НЕГО ШТО ЌЕ УБИВА МУСЛИМАНИ КАПИРАШ СЕГА ????????????????????????? Некои 10 такви психопати што ќе убиваат муслимани, ни ти ни тој погоре не ме сфативте...
Брејвик не уби ниту еден муслиман.
Ок твоето неслагање , надуваниве пауни се силни кон тие , што им чистат по дома затоа што нивните пијани жени тоа не успеваат , кон тие што им градат домови бидејки нивните пијани роднини и пријатели не се способни за тоа , насилни се кон тие кои покрај сето тоа што го работат успеваат да им ги онадат русинките , бидејки русите од толку важни работи што работат во животот неможат да се занимаваат со таква приземна работа како што е секс....А воопште секој екстремист у ствари е сексуално нереализирана личност .Вака оди работата во Русија (немојте да ме разберете погрешно и за мене е ваквиот начин погрешен,но и јас сум да се стави крај на имигрантите муслимани во Европа)