Руските екстремни десничари го нарекуваат Андерс Брејвик 'херој'

• Креатор на темата Werther
  • Време на започнување

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
А не ми е јасно како ја спасувал Норвешка од исламизација кога многу од луѓето што ги уби и од повредените беа норвежани или убивал што ќе му дојде на нишан...?

Тепал петоколонаши според него.

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
А не ми е јасно како ја спасувал Норвешка од исламизација кога многу од луѓето што ги уби и од повредените беа норвежани или убивал што ќе му дојде на нишан...?
Невините деца се случаен избор на еден екстремист кој сакал да сврти внимание на проблемот ,кој според него и неговите истомисленици , ја уништува неговата родина.
Само се плашам дека ни 77 ни 77777 жртви нема да го одвратат западот од безобразната манипулација со обичниот човек!

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
Хммм... кога сме кај Норвешка...
Не беа норвежани оние будалите натовски кои возеа по автопатот Скопје - Велес во обратна насока, предизвикаа сообраќајка во која загина министер ли беше, заменик министер ли беше, па ги осудија на три (или шест) месеци општокорисна работа?
Ne, od Holandija bese toj.
Go osudija, ama nadvor od Makedonija(znaci sloboda direktno..)
Kakov sramen slucaj. Inace isto taka ramen po sram slucaj e toj vo Struga, bogatasakot od Anglija ako dobro pamtam.. so kola sto utepa i sto si otide..
c c c..

Nego, ne znam do koga mislat da glumat ludilo drzavive vo evropa so presudi od 20 godini vo zatvor ednakov na hotel za ubivanje 77 civili..
Toa ne e napredno, toa e samo glupo..trebase da go strelaat i cao prijatno. Inace sekoj argument treba da se analizira, iako mozebi e daden od najgolem psihopat.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.426
Поени од реакции
5.107
Делото на Брејвик е просто природна реакција на се поголемото присуство на исламисти во неговата земја и Европа. Беше само прашање на време кога ќе се случи такво нешто од такви размери. Нема да биде последно. На крај краева, доколку ситуацијата е навистина лоша, дури и државите ќе влезат во такви акции во какви што влезе Брејвик.

За затворската казна, таа е замислена како начин да се превоспита поединецот, институција каде поединците би станале ненасилни, т.е. корисни за општеството. Оттука, доживотната казна преставува тешка глупост, иако постои во голем број земји. Похумана е смртната казна.

Инаку, Брејвик во затворот во Норвешка ќе живее подобро од 90% од светското население...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.204
Поени од реакции
84.101
Таканаречените либерали ја отворија вратата на Европа, за исламистичката буљумента.
Сега чесните луѓе од овој континент стенкаат под заканите и притисоците на овој култ.

Природно е некој да се побуни и тие кои ова го овозможија и го овозможуваат, треба да им е јасно дека ќе одговараат.
На секој малдинец кој се зачленува во една таква дефектна партија, која се залага за такви искривени вредности, треба да знае дека става дел од товарот на свој грб.
Не е ова нацистичка Германија, па некој со сила да те тера да се зачлениш во Хитлерјунгенд. Кога младиот морон решава да биде дел од политичка сила која им овозможува на некои да вршат злосторства, треба да е спремен истото да го поднесе самиот.

M

Muranyi

Гостин
Таканаречените либерали ја отворија вратата на Европа, за исламистичката буљумента.
Сега чесните луѓе од овој континент стенкаат под заканите и притисоците на овој култ.
Зошто го направија тоа?Јас лично не верувам дека биле толку глупави и наивни за да не предвидат дека токму на ова дереџе ќе дојдат,во сопствената земја да станат заложници на брадосани мајмуни и нинџи кои со својата нетолеранција кон се што е немуслиманско и своите мегаломански апетити за некакви си права(градење по една џамија за секого,попладневно клањање пред Ајфеловата кула,имплементација на Шеријат во законодавството-да,ова го сретнав деновиве и тоа замисли во САД,итн.),го преминаа прагот на сечива толеранција и оправдана е огорченоста и исламофобијата кои од ден во ден се повеќе растат.
Не треба човек да биде многу паметен за да ја сфати суштината на нивната идеологија наречена Ислам,а таа е ширење на Исламот по секоја цена и формирање на единствена исламска држава со сите нејзини обележја(Шеријат и друго).Знам дека ти знаеш,на кој не му е јасно нека прочита што се случува на Блиски Исток-прогон и убиства врз немуслимани,рушење на цркви и други свети немуслимански објекти.Едноставно таква е таа идеологија и им е запишано и како пророштво ако не се лажам сето тоа што погоре го набројав и ако некој смета дека од тоа нема никаква опасност,едноставно слеп е и живее во некоја си утопија.
--- надополнето: 27 август 2012 во 17:47 ---
Делото на Брејвик е просто природна реакција на се поголемото присуство на исламисти во неговата земја и Европа. Беше само прашање на време кога ќе се случи такво нешто од такви размери. Нема да биде последно. На крај краева, доколку ситуацијата е навистина лоша, дури и државите ќе влезат во такви акции во какви што влезе Брејвик.

За затворската казна, таа е замислена како начин да се превоспита поединецот, институција каде поединците би станале ненасилни, т.е. корисни за општеството. Оттука, доживотната казна преставува тешка глупост, иако постои во голем број земји. Похумана е смртната казна.

Инаку, Брејвик во затворот во Норвешка ќе живее подобро од 90% од светското население...
Јас би кажал дека идејата,а не делото на Брејвик е нормална последица од исламизирање на Европа,поготово со радикални исламисти.Делото секако е последица на идејата,но е за секаква осуда и нема никаква оправданост,во било кој поглед.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Брејвик е ЦАР ! Како не се најдат уште едно 10 вакви психопати христијани па да истребат све што е муслиманско !!

W

Werther

Гостин
Вака оди работата во Русија (немојте да ме разберете погрешно и за мене е ваквиот начин погрешен,но и јас сум да се стави крај на имигрантите муслимани во Европа)

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
За твојот пост no comment:facepalm: ...само би те прашал дали знаеш кои беа жртвите на Брејвик?
Абе јас само кажувам такви психопати да се најдат за да има муслимани жртви капираш ?

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.990
Поени од реакции
1.214
:facepalm:
Брејвик не уби ниту еден муслиман.
Брејвик е пизда и психопат, не уби ниту еден муслиман сите жртви му беа христијани, а инаку да беа муслиманите нападнати,сега Брејвик кузнајт дали у опште ќе беше жив..:facepalm:
И во Норвешка има еден куп муслимани,нека ги нападнеше ако е херој,а не вака..:facepalm:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
:facepalm:
Брејвик не уби ниту еден муслиман.
Леле бе толку ли не знаеш што сакам да кажам... Сакам да кажам НЕКОЈ КАКО НЕГО ШТО ЌЕ УБИВА МУСЛИМАНИ КАПИРАШ СЕГА ????????????????????????? Некои 10 такви психопати што ќе убиваат муслимани, ни ти ни тој погоре не ме сфативте...

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
Вака оди работата во Русија (немојте да ме разберете погрешно и за мене е ваквиот начин погрешен,но и јас сум да се стави крај на имигрантите муслимани во Европа)
Ок твоето неслагање , надуваниве пауни се силни кон тие , што им чистат по дома затоа што нивните пијани жени тоа не успеваат , кон тие што им градат домови бидејки нивните пијани роднини и пријатели не се способни за тоа , насилни се кон тие кои покрај сето тоа што го работат успеваат да им ги онадат русинките , бидејки русите од толку важни работи што работат во животот неможат да се занимаваат со таква приземна работа како што е секс....А воопште секој екстремист у ствари е сексуално нереализирана личност .

Kajgana Shop

На врв Bottom