Швајцарија, Сејшели ?!? Бајден не ја финансираше Украина, туку САД ја финансираше за да Бајден лапне нешто... Иначе Украина не е класичен случај, мислам дека немаат база у Украина Американците...
Точно, вукојебина се сеуште, ама се движат во добар правец. Но ајде да те видам отвори нафтена компанија во САД, можеш ? Или па примерот со ресторанот.. Можеби таму рекетот е сведен на бирократско ниво.. Пак повеќе пари ќе трошиш на Америчката бирократија, одколку во Русија на рекет....
Така е и тоа, ама пак јас со ништо не го негирав ова... САД се број 1 во светот сеуште, не заради што сега стануваат јаки, туку дека беа премногу јаки претходно па направија светска хегемонија....Сега процесот е реверзибилен и полека ќе се изедначат со Русија...дали САД ќе паѓа или пак Русија ќе расте, сосема небитно...
Дали знаеш да посочиш пример таков тука, Јас имам работено со неколку Руски банки и доста добар однос имав со луѓето, ниту пак ми изгледаа врботените како ептен робови, туку беа бајаги порелаксирани од просечна америчка компанија, повеќе како европска компанија да речеме...
Ее немора да чекаме до тогаш, а САД сигурно нема да се распадне до тогаш, меѓутоа дефинитивно балансот ќе биде оформен, а тој нема да биде Кина... Инаку еве и тебе те вика Владе на пиво па заедно сите ќе опрааме светска политика...Под услов да е надвор и да има добра храна...