Рок музика и рокерски бендови

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Член од
25 јануари 2007
Мислења
56
Поени од реакции
0
За жалост си прав.Предполагам, че и билетите са св'ршили.
Аз поне гледах през това лјато, на 06.07.2007 в Каварна Robert Plant. Беше неверојатен!

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Абе немат шо да се кажит за rock-ов. То е најубавата музика шо постојт на планетава, а и пошироко:D. Bijelo Dugme, Rolling Stones, Deep Purple, Led Zeppelin, ACDC, Aerosmith......

pcjodamaster

Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Бјело Дугме рок? Не би играл така.

Уште еднаш да повторам за Led Zeppelin. НЕ МИ СЕ ВЕРУЕ ДЕКА ЌЕ ГО ПРОПУШТАМ ТОА! ц,ц,ц,ц, неправда, па тоа е неправда :pos:

^рЕтАрДиРаН

error: Invalid Title
Член од
14 август 2007
Мислења
292
Поени од реакции
0
Бјело Дугме рок? Не би играл така.
А што е? :)

Инаку не ми се допаѓаат новите (читај комерцијалните) рок групи. Уживам во рок балади и во ex-yu rock. Омилени групи ми се Nazareth, Scorpions, Kraljevski apartman, Divlje jagode, Skid Row, Cranberries имаат добри песни, Deep purple, Europe, mr.big, bijelo dugme, aerosmith, Whitesnake, rolling stones...

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
А што е? :)

Инаку не ми се допаѓаат новите (читај комерцијалните) рок групи. Уживам во рок балади и во ex-yu rock. Омилени групи ми се Nazareth, Scorpions, Kraljevski apartman, Divlje jagode, Skid Row, Cranberries имаат добри песни, Deep purple, Europe, mr.big, bijelo dugme, aerosmith, Whitesnake, rolling stones...
Бјело дугме не е рок.
Да не објаснувам едноставно не е. Од тие екс ју единствено з рок ги признавам рибља чорба и тоа поради фактот што коритат вистинска рок дисторзија а не сајзери, а донекаде може да се кажа и азра. Другото се спаѓа во жанрот така наречен турборок

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Бјело дугме не е рок.
Да не објаснувам едноставно не е. Од тие екс ју единствено з рок ги признавам рибља чорба и тоа поради фактот што коритат вистинска рок дисторзија а не сајзери, а донекаде може да се кажа и азра. Другото се спаѓа во жанрот така наречен турборок
Абе не зборви глупости. Почни да ги слушаш постарине песни и тогаш ќе сфатиш каква група е. Ти претпоставувам дека ги знајш само Џурџевдан и Ливе цвату. Па нормално дека тие две не се рокерски. Слишни ги првите албуми од Жељко Бебек и слушни ги песниве: Кад би био бијело дугме, замисли, Ако има бога, Битанга и принцеза, Да сам пекар, Ето баш хочу, Goodbye America, Тако ти је мала моја кад љуби босанац, Не спавај мала моја музика док свира..... и уште многу други, па после ќе прајме муабет, ок?
Иначе срамота е да ги споредвиш Рибња Чорба со Бијело Дугме. Како прво Бебек и Бора не се на исто ниво. Како второ слушни ги текстојне од Дугме и текстојне од Чорба, кај Чорба се само глупости редени, то шо му дошло на памет :D. А за Дугме ги компонират Горан Бреговиќ, најдобар композитор на Балкаков. И зато пред да напишиш нешто, прво помисли.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Абе не зборви глупости. Почни да ги слушаш постарине песни и тогаш ќе сфатиш каква група е. Ти претпоставувам дека ги знајш само Џурџевдан и Ливе цвату. Па нормално дека тие две не се рокерски. Слишни ги првите албуми од Жељко Бебек и слушни ги песниве: Кад би био бијело дугме, замисли, Ако има бога, Битанга и принцеза, Да сам пекар, Ето баш хочу, Goodbye America, Тако ти је мала моја кад љуби босанац, Не спавај мала моја музика док свира..... и уште многу други, па после ќе прајме муабет, ок?
Иначе срамота е да ги споредвиш Рибња Чорба со Бијело Дугме. Како прво Бебек и Бора не се на исто ниво. Како второ слушни ги текстојне од Дугме и текстојне од Чорба, кај Чорба се само глупости редени, то шо му дошло на памет :D. А за Дугме ги компонират Горан Бреговиќ, најдобар композитор на Балкаков. И зато пред да напишиш нешто, прво помисли.
Горан брегововски:pos2: најбољи композитор на балканов рибља чорба рокенрол побогу што се случува дали јас сум ја згрешил димензијата :toe:изглеа кажете ми каде па да се вратам во вистинската каде што бјело дугме се изфурани југословени а горан е идиот со лоша фризура кој што му текнуал дека ако научи 2 акорда на гитара може дури и некоја да се смилува па да му даде.
Не мешај кич со рок те молам. Јас вусшност се уште се чудам зошто ти пишувам затоа што најверојатно повеќе од тој екс ју турбо рок немаш ни слушнато во животот-кутрото ти а цело време си мислел дека тоа е рокенрол.

Да се разбереме слушај што сакаш тоа е твоја работа, ама не мешај баби и жаби.:tapp:

pcjodamaster

Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Ги имам сите плочи од Бјело Дугме дома, и ги имам ислушано. Пеер, тоа не е рок. Горе-болдираните песни се поп-рок, а да не зборувам дека се чиста комерцијала. Бора Чорба не е музичар, тој е жива заебанција. Сам си има признато дека не го баш бива за музика, али пишува музика колку знае и умее од срце и искрено, и затоа е ценет на Балканов. Бебек само знае уста да отвара, ништо друго. Горан Бреговиќ е да, добар композитор, го бива чоекот, али веќе не гледа што прави туку цената ја гледа. А и порано е било така.

Вистинска музика не е таа што се прави за пари.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Ги имам сите плочи од Бјело Дугме дома, и ги имам ислушано. Пеер, тоа не е рок. Горе-болдираните песни се поп-рок, а да не зборувам дека се чиста комерцијала. Бора Чорба не е музичар, тој е жива заебанција. Сам си има признато дека не го баш бива за музика, али пишува музика колку знае и умее од срце и искрено, и затоа е ценет на Балканов. Бебек само знае уста да отвара, ништо друго. Горан Бреговиќ е да, добар композитор, го бива чоекот, али веќе не гледа што прави туку цената ја гледа. А и порано е било така.

Вистинска музика не е таа што се прави за пари.

Чорба не е музичар? Е тогаш што е,пекар? Чорба секоја песна што ја има напишано 90% текстот од тие песни се негово лично искуство. Така да.... Чорба се добри не се закон но се добри.

А за последното... Чорба не свири за пари,туку од срце. Кога ќе имаш можноста како пто јас еднаш седнав до него и си праевме муабет тогаш некои работи ќе ти бидат појасни:)

pcjodamaster

Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Јас го поштуем многу Бора Чорба, а воедно и Рибља Чорба. Мислам дека се сто пати подобри од Бјело Дугме. Коа почнав да свирам на гитара, Кад сам био млад и Немој среќо, немој данас ми беа меѓу првите песни што ги научив. Бора си е интересна појава, затоа велам дека е заебанција (заебант како сакаш толкувај :)).

Не си ме разбрал добро ти изгледа. :)

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Јас неслушам рок, нит знам многу рокерски бендови....
Ама си ги знам и поштувам Doors(Riders on the storm, LA woman, Light my fire, Hello i love you и сл.) и Queen (We are the champions, Flash, Radio GA-GA и толку ми текнуваат).....иначе таткоми на времето ги слушал овие и тој ме "зарази".....

п.с. Валда се рок:pos:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Јас неслушам рок, нит знам многу рокерски бендови....
Ама си ги знам и поштувам Doors(Riders on the storm, LA woman, Light my fire, Hello i love you и сл.) и Queen (We are the champions, Flash, Radio GA-GA и толку ми текнуваат).....иначе таткоми на времето ги слушал овие и тој ме "зарази".....

п.с. Валда се рок:pos:
Со тоа се почнува, па после се иде на други работи. Добро е што имаш основа некаква елементарна. Сега само треба да се доиградиш и да се придружиш на рок елитата:icon_mrgr

Kajgana Shop

На врв Bottom