Рок музика и рокерски бендови

Rbeatz

Слакер
Член од
13 август 2009
Мислења
169
Поени од реакции
99
Се надевам дека се обраќам на право место, го барам некој ако го има да ми го прати албумов на санаториум
И исто барам една панк македонска песна, имаше и спот, не ми текнува на бендот, но на спотот дечкото носеше шешир, фризура - суканици и одеше низ тесни улички, а низ спотот имаше инсерти од штрајкови, улични тепачки и слично... знам дека не се баш некој информации, али пак колку панк мак спотови би можело да има? :)
--- надополнето: 17 јули 2012 во 19:30 ---

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Се надевам дека се обраќам на право место, го барам некој ако го има да ми го прати албумов на санаториум
И исто барам една панк македонска песна, имаше и спот, не ми текнува на бендот, но на спотот дечкото носеше шешир, фризура - суканици и одеше низ тесни улички, а низ спотот имаше инсерти од штрајкови, улични тепачки и слично... знам дека не се баш некој информации, али пак колку панк мак спотови би можело да има? :)
--- надополнето: 17 јули 2012 во 19:30 ---
Песната со спотот која ја бараш, а за албумот да ѕирнам го имам негде в компјутер, ако го најдам че го прикачам.

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135

Оооо да!

И едно јако македонско бендче со неиздаден физички албум уште.

Член од
8 август 2012
Мислења
10
Поени од реакции
7
Долго време читам муабети по форумов и конечно решив да се зачленам! И јас преферирам рок музика и се израдвев ко ја видов темава, ама ко почнав да читам...:tapp: Тука сте собрани сите рокери и наместо да си се поддржвите вие се карате (или барем така изгледат). Сите кажвите свои мислења па ево и јас да не изостанам. Според мене :icon_lol: не е толку битно шо музика слушате и шо мислет другите за тоа-туку шо вас ви прајт кеиф (задоволство). За мене тоа е рокот а ако треба да спомнам бенд тогаш без сомневање за таа работа ќе кажам Ганс н Роузис. Според мене тие се најуникатен бенд шо постоел. ДА, имат подобри пејачи од Аксл, имат подобри гитаристи од Слеш, имат подобри песни од нивните, имат поубај ликој во светот на рокот-ама ете за мене тие се најдобри. ШТЕТА шо се растурија и тоа одамна. Имам слушнато многу други бендој ама задоволствата со нив биле кратки. Ганс н Роузис ги чувствувам како најблиски за слушање-ако ме разбирате... Со ова несакам да ве убедам да ги слушате нив, вие сигурно имате ваш омилен бенд и така нека остане, само сакам да споделам мислење. Btw, не е дека не видов дека темава е започната одамна (пред 7 години :гик:), и ако сте сеуште активни вие шо имате пишано, да ве прашам дали сеуште го имате истото мислење за тоа што сте се "карале" пред 7 години или нешто или можеби се се сменило? all the best :) И не заборавајте- Слушајте то шо вас ви прајт кеиф!;)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Јас уште не ги слушам Гнр, никако не ме примиле :)
Би ги презентирал дечкиве кои сеуште немаат издадено албум, имаат снимено 4 песнички некаде, али музиката им е доста динамична, или да бидам поискрен, ја имаат бојата на гитара која најмногу ја обожавам и се разлева како низ ехо.
Немаат некој лигушки вокал кој создава тежина, или пак некоја огромна техничка сложеност исто.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.500
Поени од реакции
87.418
Една од најподценетите песни на Квин.Песната е направена после смртта на Фреди Мејкури, а е издадена во 1995 во албумот Made In Heaven (Нивниот последен албум со Фреди).
Мој совет е да си ги ставите слушалките на уши, да го појачате тонот до крај, и слушајте го солото на Брајан Меј почнувајќи од 2:20. Јебига снимката е слаба( VEVO :гомце: ) , симнете си ја од интернет со подобар звук. Важно солото е :cuc::drk:.
Штета е што денес Брајан Меј и Роџер Тејлор прават турнеи со некои си тинејџери што неможат да му се фатат на малиот прст на Фреди. Респект за Дикон што не им се придружи во оформувањето на бендот :icon_mrgr:

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241

Еве една моја компилација со добри стари Рок Хитови :cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom