Рок музика и рокерски бендови

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Пикник, Бркови, Селјачка буна, Сепса, Хоррор Бишке/Перро Деформерро...од старите се Забранјено Пушење, Нервозни Поштар, Чорба, Азра, Њет, УБР ...од од екс Ју а од странскиве има ептен добри неам време да набројувам.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.627
Поени од реакции
31.829
Намерно како нов член тргнав да постирам во музичкиот дел или поточно, се што е поврзано со рок, панк метал и сл. Мојата листа на омилени бендови изгледа вака некако. На прво место ги поставувам Radiohead, уште од мал ми имаат останато и завлезено мислам во секој атом од мене, човекот кој се погрижи и е виновник за ваквата последица е мојот сега покоен братучед, кој ми ги даваше да ги слушам касетите на касетофонче, бидејќи тогаш немаше компјутери по домовите, освен оние, каде се играше на мртво :) На второ место ги поставувам Tool, на трето Interpol, на четврто Pink Floyd и на петто Interpol. Да не ја ширам многу листава, нека остани вака некако засега. Во последно време слушам пост рокче, онака кулирам во инструменталки, некако ми го доловуваат опкружувањево, околинава, времето, динамиката, хармонијата, чувствата, недефинираноста.........

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Фала Богу,татко ми и мајка ми ми имав пренесено рок жичке,такој да сам бш поносна што сам израснала с'с праву музику.Татко ми по ју-рок мама странско.Иначе моментално сам голем период на Tool,А perfect circle и Pink Floyd.Обожавам напросто.Иначе поштују много Архангел,Фолтин,ДНО,String Forces од наши и на Rammstein сам сга бш :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.627
Поени од реакции
31.829
Еден надежен македонски бенд.

Наскоро излегуваат со албум.
Интересно звучат, и фали таква музика на македонскава сцена
П.с слуша некој блок аут? Страшен бенд се, а фанови во мк, многу ретко се најдуваат.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.896
Поени од реакции
11.196
П.с слуша некој блок аут? Страшен бенд се, а фанови во мк, многу ретко се најдуваат.
Страшен во буквална смисла на зборот, побарајте го и текстот на песнава

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Steven Wilson од Porcupine Tree има соло албум , за кој , јас дури сега дознавам :mad: !
Уште не ми е убаво преслушан , неколку песни само , но вреди тука да се сподели за оние кои го знаат а и не го знаат Wilson!

Уживајте!

A double album ('two 40-45 minute albums in the same package') Wilson has described it as "my biggest project to date".

He continues, "'Insurgentes' was an important step for me into something new. This record takes that as a starting point, but it's more experimental and more eclectic. For me the golden period for music was the late sixties and early seventies, when the album became the primary means of artistic expression, when musicians liberated themselves from the 3 minute pop song format, and started to draw on jazz and classical music especially, combining it with the spirit of psychedelia to create "journeys in sound" I guess you could call them. So without being retro, my album is a kind of homage to that spirit. There's everything from [Ennio] Morricone-esque film themes to choral music to piano ballads to a 23 minute progressive jazz--inspired piece. I've actually used a few jazz musicians this time, which is something I picked up from my work remixing the King Crimson records."
Да да, продолжение на иншрџнтис (намерно вака го пишав) и е сосема пристоен, иако првиот по епик звуци вадеше.
Сега брзо излезе албумот негов со Мајкл од Опет Storm Corrosion проектот, ама воопшто не ми се допадна. Сите очекувавме нешто фантастично а испадна по поресечно...боље стиви да паузира малку за инсприација зашо до сега се што извади без грешка беше.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.627
Поени од реакции
31.829
Да да, продолжение на иншрџнтис (намерно вака го пишав) и е сосема пристоен, иако првиот по епик звуци вадеше.
Сега брзо излезе албумот негов со Мајкл од Опет Storm Corrosion проектот, ама воопшто не ми се допадна. Сите очекувавме нешто фантастично а испадна по поресечно...боље стиви да паузира малку за инсприација зашо до сега се што извади без грешка беше.
И јас го преслушав со Мајкл, слабо некако, ништо посебно, ниту една песна не ми се допадна најискрено. Да се надоврзам околу Вилсон :)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
И јас го преслушав со Мајкл, слабо некако, ништо посебно, ниту една песна не ми се допадна најискрено. Да се надоврзам околу Вилсон :)
Блекфилд е комерцијална намена и затоа се познати.
Преслушај ги Bass Comunion или No-Man ако сакаш да дофатиш колку е стиви сјебан.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ги заслушав вечерва едни Корејци, со маки успеав да разберам дека бендов се вика San Il Lim. http://www.myspace.com/sanullim

Еве го мојот фаворит од нив, инаку можат на тубето да се најдат песни од нив под името или пак со копи/пејст на корејското име.

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
Фала богу тоа е уметност само тешко дека сите можат да ја разберат.Слушам и метал и панк и рок,од странското најмногу најтвиш(ги обожавам) пинк флојд,металика,слипкнот,тоол,ред рот чили пиперс,хамерфол,гунс н розес,систем оф а даун, и уште 10тина,а од македонската естрата мизар,архангел,верка. Од екс ју чорба,јабука,дугме,казалиште,пушење,оркеста,ван гог, од ска панк слушам суперхикс,дубиоза,сарс(мислам таму спаѓаат).И уште неколку не ми текнуваат у момент.SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC!

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.627
Поени од реакции
31.829
Во последно овие ми се доста интересни.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Не знам дали ги имам пишано на темава швеѓаните Burning Saviours, мене лично Hundus ми е еден од најомилените албуми општо. Главна карактеристика според мене e вокалистот на овој албум Andrei Amartinesei, воедно и последен албум на Burning Saviours на кој тој е вокалист. Слушнете ја само изведбата на Lilly Marion и Ballad of Time.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.627
Поени од реакции
31.829
Ги слуша некој? Јако добар бенд, кој трга корени од она 90ското, баш се симпатични.

Kajgana Shop

На врв Bottom