Рок музика и рокерски бендови

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
Хамет и Хетфилд се на самиот врв со другите подобри гитаристи, изјави од типот "немаат врска" само затоа што така рекол некој друг не се на место.
До ден денеска на многумина им е тешко на ONE солото да го фатат, ама се уште да се зборело глупости...?

И шо сеа, треба да ти поверувам?!

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Оne се свири со вежбање за два-три дена, ако ја кинеш сам. Со таблатури ќе ти треба помалку. :wink:

А Хамет и Хетфилд си се закон, си завршија работи со многу добри рифови, солажи итд, и СЕ класа гитаристи, ама најдобри?

Не зафркавај, знаеш како иде тоа, има и бољи од нив, ај да не зборам од музичко/креативен аспект, туку од технички. На креативен план се повеќе од добри.

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Хамет и Хетфилд се на самиот врв со другите подобри гитаристи, изјави од типот "немаат врска" само затоа што така рекол некој друг не се на место.
До ден денеска на многумина им е тешко на ONE солото да го фатат, ама се уште да се зборело глупости...?
Aman be decko, so zborvis??? Slusni nekoj bluzer gitarist, pa potoa ke pravime muabet. Slusni gi tie sto gi napisav pred nekolku posta. Imam uste da pisam ama dovolni se samo tie, barem po edna pesna.http://www.yahoo.com/_ylh=X3oDMTFkbW4wZjFoBF9TAzI3MTYxNDkEcGlkAzEyMTg2MzkwNjAEdGVzdAMwBHRtcGwDaW5kZXgtbA--/r/ix/*-http://search.yahoo.com/search?toggle=1&cop=mss&ei=UTF-8&fr=&p=stevie%20ray%20vaughan

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Фантастично!
Возвишено!
Како ли ти текна?!
Секоја чест! :tapp:
За туршија и ракијаааааа(голем мерак имам ја)

Aman be decko, so zborvis??? Slusni nekoj bluzer gitarist, pa potoa ke pravime muabet. Slusni gi tie sto gi napisav pred nekolku posta. Imam uste da pisam ama dovolni se samo tie, barem po edna pesna.
Ма дечко(кому бе ти влечко) ајде олади

Како Slash од ГнР ми звучиш овде :) се гледа дека си рокер :)

бај д веј неговата изјава беше I'm Slash you Are Not! :)
And i said...Luke! I'm am your father!
NOOOOOOOOOOOOOO!!!

Милан...знаеш дека јас не ги искам гнр ама ич.

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
За туршија и ракијаааааа(голем мерак имам ја)

Ма дечко(кому бе ти влечко) ајде олади

And i said...Luke! I'm am your father!
NOOOOOOOOOOOOOO!!!

Милан...знаеш дека јас не ги искам гнр ама ич.
Pa koga nema so sto da vratis, ke moras taka :pos2::pos2::pos2:

Член од
12 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
30
Коа сме кај рок музиката јас ги обожавам и се палам :pipi:на Joe Satriani,Steve Vai,James Hatfield,Kirk Hammett...и мн.други а инаку слушам рок,односно слушав интензивно во 7 и 8 одд.:vozbud:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Pa koga nema so sto da vratis, ke moras taka :pos2::pos2::pos2:
Што да вратам?
Нејќам мастика сакам кусур.

Си стаил српски бенд на аватар и мислиш дека знаеш што збориш...не сакам да те удостојам со одговор затоа што верувај се откажав од едуцирање на изгубени души....

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
А ти па што го имаш Гевин на аватар, прави разлика?

Големата музичка легенда.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ooooooo Mesaja ubavo ti vika ovoj drugarov gizo slesh(gnr) ako sakas da znaes e najdobar gitarista na site vreminja zaedno so kirk hamet(metallica):D
Joe Satriani, Yingwie Malmsteen, Влатко СтеФановски, Paco de Lucia, Carlos Santana, Dimebag Darrell, Steve Vai ... Немоеш да каеш за некого дека е најдобар гитариста, сите овие се добри, т.е. одлични

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Што да вратам?
Нејќам мастика сакам кусур.

Си стаил српски бенд на аватар и мислиш дека знаеш што збориш...не сакам да те удостојам со одговор затоа што верувај се откажав од едуцирање на изгубени души....
Fala za edukacijata inace. Dugme mi e omilen bend, sto nemat nikakva vrska so muabetov. Uste prodolzvis so neznaenjeto, Dugme ne e srpski bend.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
А ти па што го имаш Гевин на аватар, прави разлика?

Големата музичка легенда.
Поголема од белите копчиња(маги супи, парни машини, жолти јаболки и сите други екс ју јадења произлезени од тие краишта)
И покрај се јас не сум промрчел за авенџд ништо...

Fala za edukacijata inace. Dugme mi e omilen bend, sto nemat nikakva vrska so muabetov. Uste prodolzvis so neznaenjeto, Dugme ne e srpski bend.
Знам дека ти се омилени затоа и коментирам...

Шо си пишал? Ова ...

GoceFrozenAngel ti gi citav ovie nekolku postoj, pa mozam da zaklucam deka nemas mnou aber od muzika (barem to e moe mislenje).
Linkin Park se edna prosecna grupa so 2-3 hitoj, a i Aerosmith ne se nesto naj naj (iako mnogu gi sakam). Slash i Hamet se MNOOOOGU DALEKU od najdobri gitaristi. Ili mozebi samo tie gi znaes, pa si gi kaza. Slusni gi: Eric Clapton, BB King, Buddy Guy, George Benson, Carlos Santana, Hendrix, Keith Ricards (mislam vaka se pisese), Robert Cray, Pet Meteni, pa i Vlatko Stefanovski, pa duri posle mozes da kazis koj se najdobri gitaristi. Pozz
Па остај сеа и кит ричардс и стефановски си ги ставиол???:tapp:
Дали знаеш кој екритериум за добар гитарист или зошто нив сите ги истакнуваат...дај бе пичка му матер читнете нешто па дигајте рака да одговарате а не вака на тепка ако ви каже другарот.

Kajgana Shop

На врв Bottom