Рок музика и рокерски бендови

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Слуша многу поквалитетни работи од U2
Ок е тоа....
поштовам ако слуша панк,гранџ,метал........
А ти правен застапник ли и си?

P.S: Blood On my hands -е фина песна

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
леле....што зборвиш бре ти !!
Се читаш от кога ќе напишиш !! Е што бендови ти слушаш??
Izliv na emocii. Dobro be uste eden Korn tip na fan se pojavi. Ne mozesh da kazesh za nekoj bend deka e najdobar samo zasto tebe ti e omilen.

U

UnholY

Гостин
Ок е тоа....
поштовам ако слуша панк,гранџ,метал........
А ти правен застапник ли и си?

P.S: Blood On my hands -е фина песна
Колку шо јас знам Burn слуша Bush, Silverchair и слични работи, а според мене, се определил за нешто прилилно квалитетно па дури и подобро од U2...ама сепак се е прашање на личен вкус

А, инаку ги слушаш Morbid Angel?

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Ако ти мислиш дека U2 се поп бенд........немаш појма што е тоа рок!
извини.....ама ти си грешка...немам намера да спорам со музички необразовани фанови на рок музиката.....

Иначе ја преферирам панк......
Баш поради тоа што имам појма што е тоа рок викам дека U2 се поп бенд. Не секој што свири на гитара е рокер.

П.С. Си ги заборавив точките.............................

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Inaku zaborajv da kazam moe mislenje. Ne se losh bend ama ne se nisto posebno.

Zaklucok: Daleku se od najdobar bend vo istorijata.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
u2 ми се малку премеинстрим, ама не ми сметаат да ги слушам, ми се допадна римејкот на one со мери џеј блајџ, само ме нервира тоа што имаат премногу изгланцан у2 стил и можеш одма да процениш за кого се работи коа ќе ги слушнеш.Иако и многу други бендови имаат сличен начин на работа, у задње време ми се чини и ред хот истото го праат, а и многу други.ок е да се биде свој во звукот, ама повторлив стил малку ограничува... ми се свиѓа на пр. бендот д строукс, кој личи на олд скул бенд од рани 70сети,а пак ми делува свежо, секогаш ново и интересно.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Мислам дека повеќето сакаме да ти докажеме дека u2 не се толку добри колку што ги прават.
Има многу поквалитетни бендови од секаков жанр што не уживаат ни 1% од популарноста на овие "рокери"
Е што бендови ти слушаш??
Јас што слушам не е важно. Но во секој случај сум сигурен дека е подобро од u2 :)

Член од
6 април 2008
Мислења
99
Поени од реакции
7
Ганс анд росес, ју2, Металика, Хим.. малку е мешавина од рок и метал али нема везе =)

Член од
15 март 2008
Мислења
546
Поени од реакции
63
ja kao rock si postuem deep,zeppelin,sabbath,ac/dc,metallica,iron maiden,motorhead,g'n'r,nirvana,alice in chains,soundgarden ........
ima grupi dobri sea so nema da gi pisam
a slicnite kako chemical romance,fall out boy,panic at the disco,
i slicni gej rokeri mi se povraka.:pov:

a sto e tolku arno u tija grupi aj nek mi neko objasni???
i sve gi primetuem sve se so emo friz , a vikaat ne sme emo
-pa so se ponasate taka???
:angry3:

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Вака за У2 си го кажав своето мислење и вие си го кажавте своето!
Туку ме интересира што мислите за следниве бендови...:Anti-Flag,
Against ME ! , Minor Threat, Rancid , Rise Against, Strike Anywhere...овие неколку групи им ги препорачувам на сите љубители на панкот.
Ако и за овие неверувате дека се добри,симнете по една песна и ке се уверите во нивниот квалитет!!

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Slusam Rock no ne bas cesto najmnogu koga sakam da "kuliram" svarno znae da otpuste inaku gledam da e dobar i kvaliteten Rock se drugo od komercijala ne.

TinyGiant

што сакам
Член од
9 април 2008
Мислења
236
Поени од реакции
3
Red Hot Chili Peppers
Pearl Jam
Alice In Chains
Stone Temple Pilots
Guns n` Roses
Pantera
System Of A Down
Rage Against The Machine
Metallica

...the list goes on and on...:coffee:

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
За u2 има цела тема...не се ништо посебно. Премногу ги величат поточно отворено да се кажеме. U2 слушаат дечки што гледаат мтв и ако ги прашаш дали слушаат рок ќе ти кажат u2.
На прсти се бројат пените што вреди да се слушнат, албумите им се очајни, текстовите се жива контрадикторност со озбирот на животот и богатствотот што ги има боно такада...срање у боја.
Да, тапа се, не издадоа саглам албум уште од коа затупија со "Џошуа" и умилкувањето на Американците со песни кои што се поприфатливи за нив. Додека беа фокусирани на "Rebel songs" беа квалитет. Додуше и Ахтунг Бејби не е лош албум, напротив, но ми се повраќа коа ке ги слушнам да речеме "Who's gonna ride you wild horses" или "Trying to throw your arms..." кои се у најмала рака плачипичкарски лимунадици.
Инаку Unforgettable Fire и War се топ албуми, и секогаш со задоволство ги слушам.

Kajgana Shop

На врв Bottom