Sussaro напиша:
претежно јас фрчам и напаѓам. Види музиката можеш да ја гледаш од две перспективи: како забава и како уметност. Ако ја гледаш и слушаш како забава тогаш и Ламбе и Ноне да ги слушаш за релаксација е во ред. Ако ја гледаш како уметност треба да обрнеш внимание на креацијата преку аналитичките перцепции. Иако тоа е релативно сепак Pink Floyd се креативна моторна сила на отелотворување на идеи, мисли и осети во музика а тоа се согледува преку уметничките текстови и пионерската и револуционерна во тоа време психолделична музика. Тоа што не ди се допаѓаат е личен вкус а тоа што те убедуваат претпоставувам е заради тоа што и други го согледале квалитето на нивната музика.
Ц, нивниот квалитет воопшто не го спорам, имам преслушано многу цдеа и имам обрнато внимание на текстовите и суштината на песните.
И ги признавам сите кфалификации шо им ги даваат.
Ама тоа што нечија музика е исполнета со свежи (барем за сфоето време) идеи и уметнички вклопувања не значи дека ќе ми легне на уво односно ќе ми биде исто толку ќејф да и се препуштам во друг аспект како што ми било кога само сум ги согледала длабочините. Можда ја едноставно незнам да се впуштам во нивната музика.
Важно. Сакам да им кажам well damn it на оние "Не ги сакаш Пинк Флојд??? Па тоа е зашто не моеш да ја сфатиш нивната возвишеност па бла бла блааа,*МЕНТАЛЕН*".