Рок музика и рокерски бендови

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
KohlBass напиша:
Najdobar muzicki, spored mene, ne e, ama definitivno najdobar omot ima. :)
а бе ни за мене не е, ја ти зборам за критичарите, за мене најбољи се првите 4, Kill 'em all, Ride the Lightning, Master of Puppets i ...And justice for all:wink:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
тоа ти е метал од душа, обожавам да ги слушам кога возам точак, посебно kill' em all

Worf

Leader of the High Council
Член од
1 мај 2006
Мислења
413
Поени од реакции
4
Хммм... Pink Floyd: по мое "Meddle", "Dark side of the moon" "Animals" и "The Wall" е вистинскиот Floyd. Најпродуктивен период. Првите два албума "The piper at the gates of dawn" и "Saucerful of secrets" се барање на стилот, a последните два "Momentary lapse of reason" и "Division bell" се многу комерцијални иако има доста песни што ми се допаѓаат. Омилен не можам да одберам. Веројатно сите од периодот што го наведов.

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Kiro Hametovski напиша:
а бе ни за мене не е, ја ти зборам за критичарите, за мене најбољи се првите 4, Kill 'em all, Ride the Lightning, Master of Puppets i ...And justice for all:wink:
Pisi uste edno od mene! :) Inace, sfativ sto sakas da kazes, sakav da pojasnam deka kriticarite ne se soglasuvaat sekogas so `obicnite` luge... :)

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
KohlBass напиша:
Pisi uste edno od mene! :) Inace, sfativ sto sakas da kazes, sakav da pojasnam deka kriticarite ne se soglasuvaat sekogas so `obicnite` luge... :)
ауууууу....никогаш! ама ја мислам дека Црниот албум е најдобар за критичарите зашто е прв албум на металика шо поише иде накај комерцијала, а они тоа бараат, нели? овие првите 4 им се ептен треш, а од сите други само црниот е асален:)

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Kiro Hametovski напиша:
ауууууу....никогаш! ама ја мислам дека Црниот албум е најдобар за критичарите зашто е прв албум на металика шо поише иде накај комерцијала, а они тоа бараат, нели? овие првите 4 им се ептен треш, а од сите други само црниот е асален:)
Epa toa de, toa i ja sakam da kazam. Koga kriticari ke prifatat album na metal bend, pisi propalo. :D

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Зошто ме убедуваат и ми фрчат албуми од сите страни а мене сепак воопшто не ми се свиѓаат Pink Floyd?

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
Goddess of Chaos напиша:
Зошто ме убедуваат и ми фрчат албуми од сите страни а мене сепак воопшто не ми се свиѓаат Pink Floyd?

ne komsumiras drogi???

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
LouWeed напиша:
ne komsumiras drogi???
ако е тоа критериум за слушање на рок бендовите ја сум у една голема заблуда во врска со сите бендови шо ги слушам :nesvest:

ама ќе пробам и тоа па ќе известам дали и тогаш нема да ми се сфиѓаат:icon_lol:

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
Goddess of Chaos напиша:
ако е тоа критериум за слушање на рок бендовите ја сум у една голема заблуда во врска со сите бендови шо ги слушам :nesvest:

ама ќе пробам и тоа па ќе известам дали и тогаш нема да ми се сфиѓаат:icon_lol:

e vidi sea,pink floyd gi imat korenit vo toa "slobodno" vreme t.e. hippie era....taka da mislam stari pink floyd ne se slusat bez drogi

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.136
Поени од реакции
25.669
Goddess of Chaos напиша:
претежно јас фрчам и напаѓам. Види музиката можеш да ја гледаш од две перспективи: како забава и како уметност. Ако ја гледаш и слушаш како забава тогаш и Ламбе и Ноне да ги слушаш за релаксација е во ред. Ако ја гледаш како уметност треба да обрнеш внимание на креацијата преку аналитичките перцепции. Иако тоа е релативно сепак Pink Floyd се креативна моторна сила на отелотворување на идеи, мисли и осети во музика а тоа се согледува преку уметничките текстови и пионерската и револуционерна во тоа време психолделична музика. Тоа што не ди се допаѓаат е личен вкус а тоа што те убедуваат претпоставувам е заради тоа што и други го согледале квалитето на нивната музика.

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.136
Поени од реакции
25.669
LouWeed напиша:
e vidi sea,pink floyd gi imat korenit vo toa "slobodno" vreme t.e. hippie era....taka da mislam stari pink floyd ne se slusat bez drogi
:nenene: :lud: не не апсолутно нема врска

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Sussaro напиша:
претежно јас фрчам и напаѓам. Види музиката можеш да ја гледаш од две перспективи: како забава и како уметност. Ако ја гледаш и слушаш како забава тогаш и Ламбе и Ноне да ги слушаш за релаксација е во ред. Ако ја гледаш како уметност треба да обрнеш внимание на креацијата преку аналитичките перцепции. Иако тоа е релативно сепак Pink Floyd се креативна моторна сила на отелотворување на идеи, мисли и осети во музика а тоа се согледува преку уметничките текстови и пионерската и револуционерна во тоа време психолделична музика. Тоа што не ди се допаѓаат е личен вкус а тоа што те убедуваат претпоставувам е заради тоа што и други го согледале квалитето на нивната музика.
Ц, нивниот квалитет воопшто не го спорам, имам преслушано многу цдеа и имам обрнато внимание на текстовите и суштината на песните.
И ги признавам сите кфалификации шо им ги даваат.
Ама тоа што нечија музика е исполнета со свежи (барем за сфоето време) идеи и уметнички вклопувања не значи дека ќе ми легне на уво односно ќе ми биде исто толку ќејф да и се препуштам во друг аспект како што ми било кога само сум ги согледала длабочините. Можда ја едноставно незнам да се впуштам во нивната музика.

Важно. Сакам да им кажам well damn it на оние "Не ги сакаш Пинк Флојд??? Па тоа е зашто не моеш да ја сфатиш нивната возвишеност па бла бла блааа,*МЕНТАЛЕН*".

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.136
Поени од реакции
25.669
Goddess of Chaos напиша:
Важно. Сакам да им кажам well damn it на оние "Не ги сакаш Пинк Флојд??? Па тоа е зашто не моеш да ја сфатиш нивната возвишеност па бла бла блааа,*МЕНТАЛЕН*".
Ова потајно и за мене се однесува? :mist:

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Sussaro напиша:
Ова потајно и за мене се однесува? :mist:
Иааако не си ти нешо издвоен од останатите муаахахах :),