Рок музика и рокерски бендови

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
За мене заедно со AC/DC,Кис е најдобрата рок група на сите времиња..па сеа..
Се сложувам...но кога сме веќе кај AC DC, прекрасна атмосфера направиле во Белград.Ова е изведувањето на Rock n Roll train...

You shook me all night long

В

Вори

Гостин
Ќути.
Знаеш колку ми е криво што не отидов,зошто тие во мај беа и веќе никогаш..овде на балканов.

В

Вори

Гостин
Мене повеќе ми се допаѓа Брајан Џонсон,одколку Бон Скот..ама и двајцата биле,едниот уште е одличен пејач.

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
GNR, EUROPE, BON JOVI, WHITESNAKE, SCORPIONS, AC-DC.
Whitesnake ги гледав пред некој ден, на еден од поновите концерти од оваа година, и пофалба до Coverdale кој сеуште зрачи со енормна енергија и како состав знаат да ја натераат публиката да скока на песни стари 30 години...

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.131
Поени од реакции
25.646
И така нешто ретко излегува, и рок ако не е мртов тогаш само живурка јас ќе го препорачам најновиот албум на Dream Theater-Black Clouds and silver linings. Има ритам, рифови, сола и е моќен како што впрочем им доликува на на маестровциве. Добро метал е (што е сепак подкатегорија на рокенролот општо) ама не ми текнува друго за препорака а да е ново. Со нетрпение го чекам новиот на Porcupine Tree-Incident.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Рок музиката е zakon.Посебно бендовите whitesnake skorpions joe satriani dream theather...

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
И така нешто ретко излегува, и рок ако не е мртов тогаш само живурка јас ќе го препорачам најновиот албум на Dream Theater-Black Clouds and silver linings. Има ритам, рифови, сола и е моќен како што впрочем им доликува на на маестровциве. Добро метал е (што е сепак подкатегорија на рокенролот општо) ама не ми текнува друго за препорака а да е ново. Со нетрпение го чекам новиот на Porcupine Tree-Incident.
Мене лично, многу ме изненади новиот албум на Dream Theater. Многу стегнат албум, перфектно склопен, а и многу добар избор и на преработки во Special Edition CD-то.

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73

Porcupine Tree-Incident ги има за симнување на нет. али ја шо ја симнав верзијата не беше ич квалитетен звуко,сецкаше. а иначе и албумот не ми се допадна баш. ногу полош од Fear of .. ; Deadwing или In Absentia..

Kajgana Shop

На врв Bottom