Steve Ray
Texas Huriccane
- Член од
- 24 ноември 2007
- Мислења
- 1.131
- Поени од реакции
- 182
Стеф со Perl (бубнејеви)....:pos2: :pos2:Стеф е бубњарот, мн добро свири, и со нив е од почеток, а место диме сеа е Симон, ритам гитара.
Стеф со Perl (бубнејеви)....:pos2: :pos2:Стеф е бубњарот, мн добро свири, и со нив е од почеток, а место диме сеа е Симон, ритам гитара.
стеф дојде кај едни мои другари што имаат бенд истиот ден пред свирката во мкц и имаше едно загревање за вечер, типов растура, за џабе не свири 5 годиниСтеф со Perl (бубнејеви)....:pos2: :pos2:
Prvo, mladichu, sam si se kontrirash vo prvite dve podvlecheni rechenici, ama ke te ostavam sam da si uvidish kade. Isto taka vo tie dve rechenici dade mnogu navredi za luge koi samo go kritikuvaa nachinot na pobeda na tvojot omilen bend (koj zasluzuva za kritika). Najgolemata navreda shto tie "plachkovci metalci" ili "muzichki nenadareni" luge dadoa za tvojot omilen bend e deka ne im se dopagal nastapot. Ama ako sakas vistinska kritika eve ja vednash:Znaci plachkovci metalci, znaete li zaso next generation imaat najvise publika? Za pochetok posho se banjaat, sisaat i bricat. Posle zatoa so sekoj od niv ( iznenaduvachki za rokfest ) si go znae instrumentot, ne zivee vo zabluda deka e nekoj headbanger od MTV ( so pocit za dobrite metalci vo gradov, stvarno gi ima i jas mnogu gi cenam ) Tie sho izgubivte ne morate da plachete, sepak ova e muzika i ne treba da se smeta za natprevar od prosta pricina sho MUZIKATA E UMETNOST A NE NATPREVAR ( MRZAM EVROVIZIJA HEHE ). Dobri bea site na prvata vecher, pochit do Vandal, ama bez plachenje be lugje, epten e malograganski da se pluka po bend koj dostignal do nekoe nivo muzicki, aranzmanski,i vooposto so zvukot, kako Next Generation. a da, da se nadovrzam na nekoj so reche deka se dosaduvale site na NG... Druze, na nivniot nastap imashe edna skrshena kluchna koska u sutka i edna izmestena karlica ( gi znam lugeto ), taka da ne bi mozel da se soglasam so tebe na taa tema ne mi se lutete, ova e moe mislenje Peace
Golemi pozdravi
(да се надоврзам на постот над овој)Druze, na nivniot nastap imashe edna skrshena kluchna koska u sutka i edna izmestena karlica ( gi znam lugeto ), taka da ne bi mozel da se soglasam so tebe na taa tema
го знам типот што се повредил, по тоа што ми кажуваа ја повредил ногата и одма отиде во болница(да се надоврзам на постот над овој)
А, од кај е изместена карлицата? Од `рбетниот столб? Значи тој човек е парализиран... Кутриот... Како не ја видов амбулантната кола пред МКЦ?
(со други зборови, кога лажете, со усул лажете)
А, поентата ми е дека повредите во шутка не се мерило за квалитетот на музиката/бендот.
Едно е да ја повредил ногата, друго е да изместил карлица. Повреда на нога е и обично свиткување, што може да се случи при симињање од скали. Тоа не ги прави скалите нешто посебно талентирани за свирење.го знам типот што се повредил, по тоа што ми кажуваа ја повредил ногата и одма отиде во болница
Noga....karlica....kluchna kosa....ah kolku e zagonetno chovechkovo telo?! Kako li da se snajdam?!го знам типот што се повредил, по тоа што ми кажуваа ја повредил ногата и одма отиде во болница
kratko i jasno:maski i tepacki,koj moze da gi svatiNoga....karlica....kluchna kosa....ah kolku e zagonetno chovechkovo telo?! Kako li da se snajdam?!
I da, ako se istepaat luge na nekoj bend, ne znachi deka bendot bil dobar, tuku deka imalo maloumni vo publika
edit: osven ako ne bilo nesreka, vo toj sluchaj se izvinuvam.
Алексиј и Матеј се 2(значи 16 год) у Георги Димитров, другите новите не знам... деца се уште, али како шо кажа може да ги биде...Prvo, mladichu, sam si se kontrirash vo prvite dve podvlecheni rechenici, ama ke te ostavam sam da si uvidish kade. Isto taka vo tie dve rechenici dade mnogu navredi za luge koi samo go kritikuvaa nachinot na pobeda na tvojot omilen bend (koj zasluzuva za kritika). Najgolemata navreda shto tie "plachkovci metalci" ili "muzichki nenadareni" luge dadoa za tvojot omilen bend e deka ne im se dopagal nastapot. Ama ako sakas vistinska kritika eve ja vednash:
Next Generation se nekoj copycat bend na site onie bendchinja shto se pojavuvaat na MTV (koi se momentalnata zamena za boy-bendovi kako Backstreet Boys). Znachi drugarchinjata ti se kopija na kopija. Muzikata ne e nishto novo, instrumenti ok si svirat, ama nishto za da se padne vo nesves. Stilot na oblekuvanje, banjanje i shishanje i brichenje e veke neshto videno, vo sekoja mozna diskoteka vo gradov i ako izmislile topla voda, sekoja chest! Aranzmanite im se zanikade, nikogash nema menuvanje na ritam poveke od dva pati vo edna pesna. Godinite, kako shto mozam da zaklucham im se nekade okolu 14-16? Epa na tie godini mnogu od nas pochnale da se zanimavaat so (mnogu po kvalitetna i angazirana) muzika. Primer za toa se SOFAR, Scorch, (pa duri i) Fusnota i eden kup drugi luge koi navistina pochnale da pravat neshto svoe a ne samo da se furaat na smetka na donesenata publika. Site pochnale od nekade ne vikam ne, site se dograduvale a i ushte se dograduvaat. Moze za nekoja godina ke gi bide, a sega za sega, mislam deka e jasno kolku im beshe zasluzena pobedata.
Blagodaram za vnimanieto.:smir:
P.S. A da, jas rekov deka se dosaduvav na nivniot nastap se dodeka ne pochnav da se gazam od smeenje na izvicite od peachot. I nitu edna skrshena kluchna koska ili izmestena karlica ne moze da mi go smeni toa (btw, zarem taka lesno se izmestuva karlica?):pos2:
Како што кажа, може да ги биде, ако прифатат критика а да не мислат дека се најдобри со 2 направени свирки.Алексиј и Матеј се 2(значи 16 год) у Георги Димитров, другите новите не знам... деца се уште, али како шо кажа може да ги биде...
Треба да видиме кои ќе идат.Според вас кои се фаворити за победа? Мислам дека Некст Џенерејшн имаат големи шанси, а Џекил исто мислам дека можат да победат, луѓето се ѕверови!
Така е ептен се нафурани мислат дека го фатиле господ за муда ако свират на Рок фест....Како што кажа, може да ги биде, ако прифатат критика а да не мислат дека се најдобри со 2 направени свирки.
totalno se slagam so tebe,Parallel sakav da gi slusam odamna..konecno mi se ispolni zelbata i ostanav bez zborovi..Значи Скорч победиле а:nesum: ? Добро, боље беа од 3D и од Фонија нормално, ама стварно мислам дека Parallel universe беа најдобри, беа посветени на тоа што го свират, уживаа во истото, не изиграваа некоиси ѕвезди, музиката им имаше некаква длабочина...То(м)е.