- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Не, сака да ти каже дека си неписмен провокатор.Сакаш да кажеш дека терминологијата има влијание врз карактерот на небеските тела?
Не, сака да ти каже дека си неписмен провокатор.Сакаш да кажеш дека терминологијата има влијание врз карактерот на небеските тела?
Тоа е субјективна перспектива.Не, сака да ти каже дека си неписмен провокатор.
Неписмен е од објективна перспектива, а провокатор од субјективна...Тоа е субјективна перспектива.
Да, али можам све тука на форумов да објаснам со категориите субјективен и/или несовршен.Неписмен е од објективна перспектива, а провокатор од субјективна...
Реално гледано, кога за тоа би било потребен мисловен процес, ти нема да можеше таквото да си го најдеш. Ајде сега гитла во второ одделение, не досадувај...Да, али можам све тука на форумов да објаснам со категориите субјективен и/или несовршен.
А каде има апсолутна вистина?Се слагам со твоите објаснувања дечко, али ова црвенково ти фрчи. И тоа бајаги. Во науката нема апослутна вистина. Постојат научно верифицирани факти.
Никаде. Ја не истрчав со такво тврдење. А ти да не сакаш под чергиче да ми го прошверцаш ова тврдење?А каде има апсолутна вистина?
Добро, а каде има „пообјективна“ вистина од таа на науката?Никаде. Ја не истрчав со такво тврдење. А ти да не сакаш под чергиче да ми го прошверцаш ова тврдење?
Нема. Али осеќам дека многу сакаш да ми прошверцаш некое такво тврдење.Добро, а каде има „пообјективна“ вистина од таа на науката?
Така е, во право си!Се слагам со твоите објаснувања дечко, али ова црвенково ти фрчи. И тоа бајаги. Во науката нема апослутна вистина. Постојат научно верифицирани факти.
Не врши работа. Извини. Ако сериозно ја браниш науката (и ако си се бавел со неа), муабетите за апсолутна вистина ти се трокирања во калта во која сам се заглави.Така е, во право си!
Но, не ни реков дека во науката се е апсолутна вистина, туку дека научниот метод е единствениот начин/процес за доаѓање (блиску) до апсолутната вистина - апропо верниците кои инсистираат на апсолутната вистина. Значи: начин/процес за доаѓање, не во, туку до апсолутната вистина. Тоа што не стигнав да потенцирам е дека тој процес е асимптотски. Бесконечно блиску до апсолутната вистина не е вистинска апсолутна вистина, но „врши работа“.
Зошто да ти прошверцувам? Те прашувам кое е твоето мислење и ти бидејќи си го знаеш твоето мислење и бидејќи имаш слободна волја можеш како сакаш да ми одговориш. Нели е така?Нема. Али осеќам дека многу сакаш да ми прошверцаш некое такво тврдење.
Не знам зашто, ти си знаеш најарно. Малце ми е мука од „браначи“ на наука на форумов. Посебно од мрсулковци кои уште не завериле втор семестар, а се дрзнуваат да дрват за квантна кинетика и комплицирани концепти од кои боли глава. Call me crazy, ама имам впечаток дека огромниот број на оние кои се к`лнат у наука и дрват за научни методи по форумов немаат напишано нит објавено ни еден научен труд. Ниту пак некогаш сериозно се бавеле со научна работа. А тоа е малце смешно, нали?Зошто да ти прошверцувам? Те прашувам кое е твоето мислење и ти бидејќи си го знаеш твоето мислење и бидејќи имаш слободна волја можеш како сакаш да ми одговориш. Нели е така?
Нормално. Не си ти глуп.рабл, рабл, рабл....
неам намера ни да го читам ова.
Остај тоа, него ми заглави компјутерот... Windows е лош оперативен систем - научно докажана апсолутна вистина.Не врши работа. Извини. Ако сериозно ја браниш науката (и ако си се бавел со неа), муабетите за апсолутна вистина ти се трокирања во калта во која сам се заглави.