Релација Скопје - Провинција

• Креатор на темата Забавата е во Кругот
  • Време на започнување

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.406
Поени од реакции
16.646
Сфаќаш дека е ова синдромот ,,кутар провинцијалец,,?
Вечно обесправдени, вечно некој ве хејта, вечно вас ви се ускратени права?!
Па пеер, исто ко турска факинг серија да гледам!!
И се надевам во иднина ќе ми го пишуваш никот како што треба, основна култура е во прашање.
Побогу, јас мислев се заебаваш, ти тоа сериозна да си била.
Па ако ни даде раскантани автобуси да возиме, тоа не значи дека имаш право вака да се понашаш кон провинцијалците., ало.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.777
Побогу, јас мислев се заебаваш, ти тоа сериозна да си била.
Па ако ни даде раскантани автобуси да возиме, тоа не значи дека имаш право вака да се понашаш кон провинцијалците., ало.
Како се понашам?
--- надополнето: 19 мај 2012 во 11:46 ---
1. А накинџурените скопјанки провинцијалец клецале, па префатиле сељачаана, или вродено им е? Или пак, гарант се втора генерација, па семката излегува на виделина? И пак, плука плука, па за да се извади „ама не, јас тоа не за сите...“. Лејм
2. Ме заболе како се облекуваш. Или соблекуваш.
3. Немам никаков дијалект, родена сум и порасната во Скопје. Дијалектот го снемува многу брзо, не е никаков показател. Ама како би знаела, ти, живеејќи ја скопската бајка, додека ние копаме пиперки по нивите.... Со миничи копаме пиперки. И со шљокици.

Оу кеј, не коментирај, и така смрди на скопска канализација кога коментираш.

Оу, до пред малку ќе дискутирав, ама ми изгледа дека зборувам со овца. А со овци се блее, не се зборува. Не разбирала источњачки, она. Држ ме мајко сиспосрав.

Лол, мдр, рофлмао итн итн. Кромањонска скопјанке, раскажи ми го мирисот на Скопје, жити очи. Јас последно кога бев таму, зимоска, мирисаше на чад и лајна.

Освен кога таа популација носи шљокици? :)
--- надополнето: 19 мај 2012 во 10:23 ---
На страна од препуцавање со хипер скопски хард кор првоборци, збор два за Скопје.
Екшли, Скопје е мојот град, 15 години живеев таму и над 90 посто од пријателите ми се од таму. Така што, го знам Скопје, душата, кафаните, вицовите, зборењето... И сето тоа е убаво и си има некој свој... шарм?! Ама кога ќе се вратам во МАкедонија, за неколку години од сега - не сакам да живеам во Скопје.
МУабетот е - не се дриблајте ко фудбалери со ампутирани нозе - Македонија е толку мала, што тоа што го има во Скопје - го има низ цела Македонија.
Исто Кисело Млеко јадете и исти серии гледате од Табановци до Меџитлија, и исти вицови кажувате и исти луѓе хејтате од Дебар до Берово.

Проблемот на Скопје се Скопјаните. Не зборувам за вас, Ох, Старите скопјани. Зборувам за 95 посто од Скопјаните, кои како мене имаат родители, или баби и дедовци (Пума, тука си? Од кое Кумановско село доаѓа баба ти?) кои се дојдени во Скопје.
И претпоставувам дека надменоста на „староседелците“ е таква што ги има натерано во еден момент сите да си го мерат во „скопјанштина“. Па одненадеш на сите им фалат дрворедите на „Старо Скопје“, шармот на „Стариот Плоштад“, мирисот на старите кафани во Дебар Маало. И паралелно на ова, одеднаш сите оние кои до пред две генерации (како и цела Македонија, де) оделе „насело“ за да си го направат ајварот и да си го земат сирењето - почнаа да се засрамуваат од својата провинција. Пред се', за да покажат на околината колку не се тие дел од неа - почнаа да ги исмејуваат првите братучеди, нивниот акцент, облекување, начин на живеење.
А и „провинцијалците“ нема да се поарни, по 10 години во Скопје, де... И нивните деца ќе бидат „прави аеродромци“ или „горди карпошани“.

Некако жалосна е нашата централизација на Скопје. Не зборувам за административната, политичката и економската... За менталната....

Ајде, да фатам да работам. Поздрав

Ти си девојко крајно неписмена.
Бар прочитај што цитираш.

А во поглед на лични навреди, или испи си ги апчињата и смири се, или ќе го пријавам мислењето.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.406
Поени од реакции
16.646
Како се понашам?
Ко речи ти скопјанке не газиш по земја, туку леташ.
Прифати некои негативни ствари што не чинат у Скопје, иако тие се кажани од провинцијалци. Знаеш и тие понекогаш знаат да оценат позивитни и негативни ствари иако не се од Скопје. А не така дрско да ги праќаш дома и да ги нарекуваш "угнетени провинцијалци" кои се бореле за нивните "права".
И да, ти стандард по секоја тема каде ќе ти се укаже можност ги хејташ нескопјаните.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.777
Ко речи ти скопјанке не газиш по земја, туку леташ.
Прифати некои негативни ствари што не чинат у Скопје, иако тие се кажани од провинцијалци. Знаеш и тие понекогаш знаат да оценат позивитни и негативни ствари иако не се од Скопје. А не така дрско да ги праќаш дома и да ги нарекуваш "угнетени провинцијалци" кои се бореле за нивните "права".
И да, ти стандард по секоја тема каде ќе ти се укаже можност ги хејташ нескопјаните.
Каде ги хејтам нескопјаните? Ги хејтам хејтерите на Скопје, а не сите нескопјани го хејтаат Скопје.
Исто како што ги хејтам Скопјаните со ,,београдски,, коплекс.
Тука нескопјанец ме убедува дека ,,Скопје нема душа,,. Да ми се фати за таквата, тоа што не ја нашол, не е мој проблем, уште помалку значи дека е вистина.

Член од
3 април 2012
Мислења
161
Поени од реакции
156
Темава е само за хејтање и тролање изглеа.
Кажав еднаш, нема провинција во мк. За провинција може да збориме ако имаш империја што се зафаќа огормен простор, пример британската империја. Имаш колонии по цел свет. Е тука да течеме, јужна африка би била провинција, зашто би требало нешто како 3 до 6 месеци да дојде модата од Лондон до Ј.Африка.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.406
Поени од реакции
16.646
Каде ги хејтам нескопјаните? Ги хејтам хејтерите на Скопје, а не сите нескопјани го хејтаат Скопје.
Исто како што ги хејтам Скопјаните со ,,београдски,, коплекс.
Тука нескопјанец ме убедува дека ,,Скопје нема душа,,. Да ми се фати за таквата, тоа што не ја нашол, не е мој проблем, уште помалку значи дека е вистина.
Еве у овој пост конкретно.
Ти можеш самата да си се фатиш за таквата, ама ти немаш никакво право да забраниш да збори некој лошо или добро за Скопје, зашо Скопје не е од татко ти, нити пак некој ти го купил за поклон на роденден. И чим не е твој проблем, шо си се фатила ко слеп за стап па од петни жили се нервираш.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.777
Еве у овој пост конкретно.
Ти можеш самата да си се фатиш за таквата, ама ти немаш никакво право да забраниш да збори некој лошо или добро за Скопје, зашо Скопје не е од татко ти, нити пак некој ти го купил за поклон на роденден. И чим не е твој проблем, шо си се фатила ко слеп за стап па од петни жили се нервираш.
Да се нервирам? Таман работа, не збори глупости.
Ако можеш ти да хејташ, можам и јас да ги хејтам хејтерите.
Зошто ти можеш, а јас не?!

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.406
Поени од реакции
16.646
Да се нервирам? Таман работа, не збори глупости.
Ако можеш ти да хејташ, можам и јас да ги хејтам хејтерите.
Зошто ти можеш, а јас не?!
Зашто ти тоа го праиш од инат, не од друго. Се осеќаш навредено како тоа може некој кавадарчанец да каже лошо за Скопје, ма без разлика колку он да биде у право, ти тоа ќе го негираш.
Немој да ми кажеш дека не е така, зашто сама себе си ќе се излажеш ;)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.777
Зашто ти тоа го праиш од инат, не од друго. Се осеќаш навредено како тоа може некој кавадарчанец да каже лошо за Скопје, ма без разлика колку он да биде у право, ти тоа ќе го негираш.
Немој да ми кажеш дека не е така, зашто сама себе си ќе се излажеш ;)
Па не си во право. Зошто да кажам дека си, кога не си?
Ако Кавадарчанец ми каже дека не му се свиѓа нешто од 2014, или не му се свиѓа општо 2014, негово право, негов избор, негово мислење.
Ама ако ми каже дека Скопје нема душа, нема да му ќутам. Проблемот е во него, а не во градот, уште помалку од нас.
Јас во Тетово најдов душа, а ретко кој од вас успеал да ја најде.
--- надополнето: 19 мај 2012 во 12:02 ---
И јас нема да кажам на комшијата каков му е дворот. Ако не ми одговара, нема да пијам кафе кај него во двор. Ќе пијам во мојот, ако ми е поубав.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Ти си девојко крајно неписмена.
Бар прочитај што цитираш.

А во поглед на лични навреди, или испи си ги апчињата и смири се, или ќе го пријавам мислењето.
Јас сум неписмена, ама прости, таква е провинцијата наша мизерна.
Немој само да ме пријавиш, те молам! :))

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.406
Поени од реакции
16.646
Па не си во право. Зошто да кажам дека си, кога не си?
Ако Кавадарчанец ми каже дека не му се свиѓа нешто од 2014, или не му се свиѓа општо 2014, негово право, негов избор, негово мислење.
Ама ако ми каже дека Скопје нема душа, нема да му ќутам. Проблемот е во него, а не во градот, уште помалку од нас.
Јас во Тетово најдов душа, а ретко кој од вас успеал да ја најде.
Епа ако ти нема да му ќутиш, ќе се најде и некој таков друг кој нема да ти ќути.
По се изгледа ти имаш некаква надмоќ да ги откриваш душете на градојве :pos:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.777
Епа ако ти нема да му ќутиш, ќе се најде и некој таков друг кој нема да ти ќути.
По се изгледа ти имаш некаква надмоќ да ги откриваш душете на градојве :pos:
Па добро де, јас не ги заќутувам, таман работа. :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.777
Јас сум неписмена, ама прости, таква е провинцијата наша мизерна.
Немој само да ме пријавиш, те молам! :))
За жал, ликови како тебе има наоколу, кои даваат погрешна слика за многу други луѓе кои вредат за внимание.
Ајде, поздрав. И запамти дека не си на пазар.
--- надополнето: 19 мај 2012 во 12:07 ---
Ај не ќути, жити мене. Зборувај ми за душата на Скопје?
Нема. За неа не се зборува.
А бидејќи ти си ги знаела дискотеките, кафичите, стварно многу си дознала :facepalm:
На твоја несреќа, немам никој надвор од Скопје. А за тебе не знам.
Изгледа ти си била од ,,новите,, кои не успеале да се вклопат.

Kajgana Shop

На врв Bottom