Рекламите кај нас

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
marija aleksova напиша:
Дали и колку им верувате на рекламите од телевизија?
Им верувам како не. Посебно на овие по нашите МКД канали....од влошки ( кои патем „пијат„ цели базени :icon_eek:) и памперси, „магични„ таблети со кои слабеете до неколку стотици килограми за една недела :pos:...па до топ-шоп ( нема што нема брееее и се е прва класа:pos2: ).

Посебно „омилени„ ми се оние на сред фудбалски натпревар - спонзорушите :tapp:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
4.059
Поени од реакции
2
Или пак рклами за средства за чистење(таму само поминат со сунгерче и свете дури брка во очи) а јас дома стругам...стругам

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
супер се само колку за забава ги гледам. сега многу ми е омилена онаа за и.к банка за кредитете. коа ке им дојде старат и ке им пусти некоја шпанска сапуница абе лудила хахахахах

BoYd

женско сум
Член од
1 февруари 2007
Мислења
707
Поени од реакции
4
Толку многу им верувам што откако ја видов рекламата веднаш истрчав до најблиската продавница и купив вреќа Гонг.Високобуџетна реклама како и да е.А и резултатите се видливи после првото перење.:lud:

Judge†Dread

Undercover Brother
Член од
28 март 2007
Мислења
290
Поени од реакции
1
abe vie zborite ama ako reklamata e dobra onaka TOP smislena mozes da si reces ej dobro e ova mozda ke go kupam(ne zboram za top shop poso toa stvarno e sranje)

T

Tetro

Гостин
000000 денари

Judge†Dread напиша:
abe vie zborite ama ako reklamata e dobra onaka TOP smislena mozes da si reces ej dobro e ova mozda ke go kupam(ne zboram za top shop poso toa stvarno e sranje)
Рекламите ги сваќам како видео материјал, за да се запознае човек со тоа што е ново. Арно ама, за посигурни информации, за тоа (што можеш да добиеш за 000000 денари), најдобро е да си идеш на лице место.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Се фасцинирам од рекламите... но не им верувам...
Се фасцинирам од тоа какви глави треба да направат една таква реклама, уникатна - да те остави без зборови.. и, затоа гледам реклами многу, можеби не на ТВ но на Јутубе обавезно...

Морам да ги спомнам Bud Light... верувам дека сите имате гледано клипчиња.. со реклами на ова пиво.... Тимот кој работи таму... е ЛУД!! дословно луд, за да се направат такви ремек дела.... а има 30-40 реклами (кои ги имам гледано), и сите се од добри - подобри...

Од Македонија, само пофалби за маркетинг тимот на Космофон... за тука: најдобри се... браво!

VORTEX

Кафански човек
Член од
10 мај 2006
Мислења
673
Поени од реакции
1
neznam dali postoi podobra reklama od ovaa

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
досега најдобра реклама што ја имам видено беа рекламите за 7UP со то чоечето. :)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
4.059
Поени од реакции
2
Домашните адвертајзинг агенции велат дека не се тие виновни за нискиот естетски квалитет на рекламите со кои се претставуваат домашните фирми.Повеќето газди , очигледно , не знаат дека добрата амбалажа и добрата реклама половина го продаваат производот , можеби зошто мислат дека се обраќаат на народ кој има ниски критериуми и бара само ниски цени.
Рекламите кои излегуваат од продукцијата на К-15 се преупотребени , со преекспонирани ликови , дури понекогаш вулгарни во настојувањето да привлечат со својот народски јазик.
Не се следат светските трендови да се привлече потенцијалниот купувач со реклами не под наводници туку навистина со здрави производи.Во Америка доколку некојх рекламира сок како природен , а сокот ги нема тие особини производителот оди на суд од потрошувачите.
Кој е тој што ги пушта рекламите во етер , а притоа не се интересира за естетското доживување кај гледачот туку само колку ќе наплати со самото рекламирање?

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Мене ми се допадна вчера ја видов прв пат
НОвата на кока кола Анимирана е со еден дечко нешто слично на скратен цртан филм секоја им чест :helou:

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
SCORPIO__20 напиша:
НОвата на кока кола Анимирана е со еден дечко нешто слично на скратен цртан филм секоја им чест :helou:
Скоро секоја реклама на Кока Кола ме воодушевува,овие зимскиве знаат понекад да бидат досадни и предвидливи но све остало ми се допаѓа од Кока Кола,Космофон морам да ги пофалам а (скоро) сите други реклами се шит...Џабе спомнувате кои реклами ви се смешни и глупави бидејќи така ќе треба да ви набројам илијадници,(зборам за во Македонија,немам кабловска и само нашиве ги гледам)а некој да ми каже кој се убави реклами во нашиов простор?...Епа нема многу такви како што знам:smir:

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
SCORPIO__20 напиша:
вистина е интересна, а и кога не била Кока Кола реклама интересна ? :)

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
Реклами

Кажете се што мислите во врска со рекламите! Дали ве нервираат, дали ви се интересни ова она. Мене некои реклами ме нервираат и мислам дека нашите телевизии претеруваат со рекламите.

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Abe ne me nerviraat nesto epten, najveke me nerviraat koga za vreme na nekoj vazen nastan ke zemat i ke pustaat reklami. A sea gleam sekoja televizija se poveke i poveke go tupat so reklami.

Kajgana Shop

На врв Bottom