Редовна војска повторно?

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Не гледам објаснување, гледам верглање в место и кажување смешки.
За редовна војска треба да има само 1 причина а тоа е да се едуцираат луѓето за ракување на оружје, дисциплина, слушање на заповеди и др.Зошто толку мислиш дека нема да има војна ? кој не штити нас никој ама тотално никој, сите соседи не мразат и може тие утре ќе нападнат први и ќе ја распарчат земјава на уште 3-4 дела и ќе не стеснат како снопче од сено, а после враќање од таму нема.
--- надополнето: Sep 27, 2011 9:29 PM ---
Не бе војска сите ќе станат специјалисти, срце ќе научат да оперираат, информатичари, електро, машински и градежни инженери, економисти правници... и тоа за 6 месеци :pos: Ова сними го како реклама за топ шоп.
Со воа више немам што да коментирам, се изјасни за џабе сум те цитирал цело време.;)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
За редовна војска треба да има само 1 причина а тоа е да се едуцираат луѓето за ракување на оружје, дисциплина, слушање на заповеди и др.Зошто толку мислиш дека нема да има војна ? кој не штити нас никој ама тотално никој, сите соседи не мразат и може тие утре ќе нападнат први и ќе ја распарчат земјава на уште 3-4 дела и ќе не стеснат како снопче од сено, а после враќање од таму нема.
--- надополнето: Sep 27, 2011 9:29 PM ---

Со воа више немам што да коментирам, се изјасни за џабе сум те цитирал цело време.;)
За оружје постои обука надвор од војска, а изборот дали некој ќе сака е индивидуален. Исто како што не сака секој да оперира срце.
И пак не гледам издржана причина. Повторно верглање, повторно смешки.

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
За оружје постои обука надвор од војска, а изборот дали некој ќе сака е индивидуален. Исто како што не сака секој да оперира срце.
И пак не гледам издржана причина. Повторно верглање, повторно смешки.
Епа индивидуален е само неколку ќе сакаат да одат на обука надвор од војска, а со редовнава војска сите ќе одат на тоа нема не сакам не ме пуштаат.Ако не сакаш ти да одиш да учиш да ракуваш со оружје утре коа ќе треба да се бориме ќе спиеш дома нели ? како за сите така и за тебе, некој ќе гине наму а вие...ама џабе ти објаснувам :notworthy:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Епа индивидуален е само неколку ќе сакаат да одат на обука надвор од војска, а со редовнава војска сите ќе одат на тоа нема не сакам не ме пуштаат.Ако не сакаш ти да одиш да учиш да ракуваш со оружје утре коа ќе треба да се бориме ќе спиеш дома нели ? како за сите така и за тебе, некој ќе гине наму а вие...ама џабе ти објаснувам :notworthy:
Утре нема да се бориме, а јас ќе спијам до 12. И никој нема да гине за мене оти ќе нема војна.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
не се мачи бе џабе, свативме пи.. е во душа и затоа нејќе. не гледаш дека само на самата помисла еден куп памперси има сменато. кремче невидено. башка еден куп работи испомеша, баби и жаби, детски муабети.уште му остана следно да речи во случај на војна ке изгубиме така да и нема што да се бориме. тоа ке му биди врв на се.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
не се мачи бе џабе, свативме пи.. е во душа и затоа нејќе. не гледаш дека само на самата помисла еден куп памперси има сменато. кремче невидено. башка еден куп работи испомеша, баби и жаби, детски муабети.уште му остана следно да речи во случај на војна ке изгубиме така да и нема што да се бориме. тоа ке му биди врв на се.
Aко си старо дртало не значи дека кога ќе немаш што да кажеш да мора да тропаш глупости.
Сеуште чекам јас на нормалната и издржана причина зошто да се оди во редовна недоволно обучена војска.

S

smexy

Гостин
Епа затоа што нема војска,ке гледаш луѓе како фифи,бојан13 и ред компанија низ Македонија,војската е најголема школа во животот,таму ке научиш многу работи,јас се кладам да пукне некоја војна и да отидеме ние,нема да знаеме пушка да држиме,нема да знаме бомба да фрлиме,самите ке се убиеме меѓу себе,јас лично сакам да се воведе закон,верувај ако идеш ке научиш што е дисциплина,а не како што реков кантер да играме секој ден пред компјутер ;)
Еве јас нејќам да служам војска, a не сум нит фифи нит боки 13, всушност карате тренинг и доволно негова употреба за да после години конечно да сфатам некои работи...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
Aко си старо дртало не значи дека кога ќе немаш што да кажеш да мора да тропаш глупости.
Сеуште чекам јас на нормалната и издржана причина зошто да се оди во редовна недоволно обучена војска.
ако си младо пичлеме не се впуштај во теми за кои не си дораснат и не ги разбираш. незнам која нормала и издржана причина треба да ти се кажи. да земиме и да ти нацртаме.
и ти демек кажа нешто паметно освем глупости што изнадрдори тука. на сите му е јасно само тебе не ти е, а зошто не ти е и тоа на сите му е јасно.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
:pos::pos::pos:
И пак ќе почекаме на една нормална издржана причина зошто професионалната војска да се замени со редовна недоволно обучена војска.

Поборнициве како владета се изгубија мозочно. Дајте друго дете

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
:pos::pos::pos:
И пак ќе почекаме на една нормална издржана причина зошто професионалната војска да се замени со редовна недоволно обучена војска.

Поборнициве како владета се изгубија мозочно. Дајте друго дете
оди бе легниси, не ти е касно за уште буден да бидиш.
никој не спомна да се укини професионалната војска( барем јас не), ама покрај неа да има и редовна за таквите како тебе да научат некои лекции во животот, пошто очигледно ти треба контрола и усмерување.
гледам цело време пукаш од :pos:, немој ке те фати стомакот.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Сите лекции што требаше да ги научиме јас и многу генерации пред мене и по мене се научени. И никому за тоа не му требаше војска.
За разлика од многу идиоти кои кога излегоа од војска почнаа да изиграваат рекетари, умствено болни појдоа бетер се вратија

И затоа пак ќе почекаме да смислиш нешто поглупо од то досега.

K

kalimer0

Гостин
Затоа што несакам да гледам вакви педерчиња на кои и после 17 години гласот им звучи како некоја пичка

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
To си е негова работа.
Некои не го приметуваме, а ти му даваш на значење што го рекламираш. Не го гледај не го приметувај, нема да ти смета.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
Сите лекции што требаше да ги научиме јас и многу генерации пред мене и по мене се научени. И никому за тоа не му требаше војска.
За разлика од многу идиоти кои кога излегоа од војска почнаа да изиграваат рекетари, умствено болни појдоа бетер се вратија

И затоа пак ќе почекаме да смислиш нешто поглупо од то досега.
кои лекции ти ги имаш научено жити се, една четвртина од животот немаш поминато( да ти се множат веке кога сме кај тоа), прво немаш однос кон постари ако ништо друго. назад ти е зимата тебе.
п.с да не имаш добиено лекција од некој рекетар или избацувач па вака комплекси си имаш набиено. е јбг не трпат многу пуфки продавање кај што не треба, не си дома со мама и тате па да изигрваш некој џек. ке ти ја шлапни една, ама ако и тоа е лекција во животот. како ке научиш инаку кога треба да збораш , а кога е попаметно да си поќутиш.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
кои лекции ти ги имаш научено жити се, една четвртина од животот немаш поминато( да ти се множат веке кога сме кај тоа), прво немаш однос кон постари ако ништо друго. назад ти е зимата тебе.
п.с да не имаш добиено лекција од некој рекетар или избацувач па вака комплекси си имаш набиено. е јбг не трпат многу пуфки продавање кај што не треба, не си дома со мама и тате па да изигрваш некој џек. ке ти ја шлапни една, ама ако и тоа е лекција во животот. како ке научиш инаку кога треба да збораш , а кога е попаметно да си поќутиш.
Тука годините не се критериум за дискусија, така да не ни морам да те почитувам како постар.

И пак ќе почекам јас на тоа што го барам цело време.

А ти пак продолжи да тресиш зелени во недостиг на аргументи.

Kajgana Shop

На врв Bottom