Редовна војска повторно?

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Зошто тие што се на факултет ќе претрпат штета?
Кога тогаш ќе завршат факултет,нема ВЕЧНО ДА УЧАТ.. :icon_lol:
Сега е војна,лесно е.
Нема вечно да учат,но доколку мораш да го ставиш на пауза факултетот и да одслужиш војска од една година,кога ќе се вратиш на факултет ќе ти биде потребно повторно време од 1-2 месеца адаптација и да се вратиш во шемата пошто си малку зар'ѓан.:)

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Не ми одговори на прашањето...
--- надополнето: 11 декември 2012 во 20:06 ---

Да бе у право си...пушти 1000-2000 души по пола саат нека се научат да попукат малце и пушти ги нека шибат каа мува без глава.
После она што им се случи на тие во 2001 година, да се замислам јас да чекам без една рака пред Влада да молам за парче леб?Не, благодарам.
Имаш некаква информација како оди пријавувањето во редовна војска?
Знам требало некои проби,тренинзи да се направат во време-траење од 3 месеци во Велес.
Ако можеш малку да појасниш,имам другар кој го интересира баш ова?

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Нема вечно да учат,но доколку мораш да го ставиш на пауза факултетот и да одслужиш војска од една година,кога ќе се вратиш на факултет ќе ти биде потребно повторно време од 1-2 месеца адаптација и да се вратиш во шемата пошто си малку зар'ѓан.:)
Не би требало да ви прават такви проблеми..Уживај..

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Mamba. - Што не го одговориш ти прашањето? Потенцираш дека други не ти одговориле, а сам игнорираш туѓи прашања.

B

Borg_Drone

Гостин
Добар одговор. (y)

Дали бил добар или не ти бил добар одговорот тоа не ме интересира.Вистината е таква каква што е.А сега, продолжете си со дискусијата, јас ве напуштам и ви посакувам успешно бранење на татковината.
Не ми ни беше намерата да разубедувам некого, само да си го изразам своето мислење.Време за дебати водење немам.Како мислите, така правете.Поздрав до сите.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Не би требало да ви прават такви проблеми..Уживај..
Не би требало никакви проблеми да прават т.е проблемот се јавува во тоа што многу време ќе закржлавиме со паметот во војска,единствениот проблем е тој.

Инаку не ми се верува дека повторно би се вовела редовна војска од проста причина што е скапа работа за сиромашна земја како нашава.

M

Mamba.

Гостин
Имаш некаква информација како оди пријавувањето во редовна војска?
Знам требало некои проби,тренинзи да се направат во време-траење од 3 месеци во Велес.
Ако можеш малку да појасниш,имам другар кој го интересира баш ова?
http://forum.kajgana.com/threads/Каде-да-се-пријавам-за-доброволно-служење-војска.55064/

Види тука...
--- надополнето: 11 декември 2012 во 20:18 ---
Mamba. - Што не го одговориш ти прашањето? Потенцираш дека други не ти одговориле, а сам игнорираш туѓи прашања.
Кој прашања ?

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Еве мала фракција од војување за мамба и за сите други кантер страјковци што немаат појма за ужасите што ги носи една војна

Пак ќе повторам ја сум 100 % ПРО редовна војска пак...али вашиот став ме иритира.....

Содржина што може да ве вознемири

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
http://forum.kajgana.com/threads/Каде-да-се-пријавам-за-доброволно-служење-војска.55064/

Види тука...
--- надополнето: 11 декември 2012 во 20:18 ---

Кој прашања ?
Прашав дали си ѕирнал кои се последиците од војна, PTSD, и што му прави тоа на човек (и семејството впрочем)? Зошто доста активно го браниш сето искуство што го нуди војската, ама другата страна не ја спомна, па затоа прашав (можеби бидејќи не си имал увид).
--- надополнето: 11 декември 2012 во 20:22 ---
Еве мала фракција од војување за мамба и за сите други кантер страјковци што немаат појма за ужасите што ги носи една војна

http://www.liveleak.com/view?i=fc9_1264624578
Друже, на првото видео вика "item not found".

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Прашав дали си ѕирнал кои се последиците од војна, PTSD, и што му прави тоа на човек (и семејството впрочем)? Зошто доста активно го браниш сето искуство што го нуди војската, ама другата страна не ја спомна, па затоа прашав (можеби бидејќи не си имал увид).

Ај сеа види...баш на тоа прво видео има за PTSD и Shellshock.

M

Mamba.

Гостин

Пак ќе повторам ја сум 100 % ПРО редовна војска пак...али вашиот став ме иритира.....

Содржина што може да ве вознемири

http://www.liveleak.com/view?i=d05_1267520094
http://www.liveleak.com/view?i=fc9_1264624578

Item not found.

Да сум ѕирнал и според тебе шо треба тоа да значи ?

Зборуваме за редовна војска...чиста обука од неколку месеци. Незнам шо толку напнате каа и онака нема редовно одење војска.

Јас викам за доброволно одење тиа шо сакат че одат тиа шо не сакат нека не одат никој не ги тера, нема шо да кењате и да кажувате за последици и курци палци.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
За сите што не верувате во ужасите,маката,можноста за полудување,амбисот,мизеријата топло ви препорачувам да го изгледате Сталинград филм базиран на WW2 снимен во 1993 година.
:)

Kajgana Shop

На врв Bottom