Регистрирање на фирма?

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
абе,не знам дали на постов му е место тука али јас ќе си прашам,па ако некој мисли дека не му е место тука,нека преместува :smir:

ми треба информација какви бенефиции се добиваат ако во фирмата имаш вработено
лица со ментална заостанатост,самохрани мајки,лица со телесен инвалидитет и сл

фирмата е регистрирана како најнормален дооел :smir:

фала однапред

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
За самохрани мајки нема никакви поволности мислам, а за лица со инвалидитет имаше...мислам нешто дека беше околу придонесите кои се плаќаат за нив.
Сепак, не сум 100% сигурен.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Дали е можно да се направи пререгистрација на фирма од ДООЕЛ во Интернационална Шпедиција ,ако е возможно кој се документи се потребни и колку би коштало сето тоа ?

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
А што е разликата помеѓу Т/П(Трговец Поединец) и Дооел, мора да се има почетен капитал или не треба ? Кој може да отвори Т/П а кој Дооел. Дали Т/П важи за сите понуда на сервиси, телефонски услуги или мора Дооел да се отвара?

Однапред ви благодарм доколку одговорите.

Член од
9 август 2009
Мислења
46
Поени од реакции
1
Ме интересира нешто-од кога адвокатите се занимаваат со регистрација на фирми?:wink::smir:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ме интересира нешто-од кога адвокатите се занимаваат со регистрација на фирми?:wink::smir:
Одкако регистрацијата и затворањето на фирми стана толку комплицирана работа што обичен човек не може да се снајде во лавиринтот со подметнати документи од кој подоцна сигурно ќе зажалиш што си ги потпишал.

Б

Бат Елохим

Гостин
ај апдејт: :) што треба за регистрација на фирма, колку се плаќа и такви ми ти работи...

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
SITE PRASUVAAT PA I JAS DA SI PRASAM MOZEBI NEKOJ ZNAE kako da si otvoram
kulturno umetnicko drustvo ,sto bi se zanimavalo so izucuvanje na makedonskata kultura ,makedonskata tradicija ,so izucuvanje na ora i pesni od makedinija ?
za informaciite odnapred vi blagodaram .

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
ај апдејт: :) што треба за регистрација на фирма, колку се плаќа и такви ми ти работи...
mnogu malku za registracija...prakticno samo dobra volja, malku pari i vreme...problem e kako da izlezes od zaebancijata vo koja ke vlezes SO REGISTRACIJATA...:)
SITE PRASUVAAT PA I JAS DA SI PRASAM MOZEBI NEKOJ ZNAE kako da si otvoram
kulturno umetnicko drustvo ,sto bi se zanimavalo so izucuvanje na makedonskata kultura ,makedonskata tradicija ,so izucuvanje na ora i pesni od makedinija ?
za informaciite odnapred vi blagodaram .
SMEES...pod uslov da ima koj da ti dava pari za tvojata plata(pod zakonski uslovi koi treba epten dooobro da gi proucis), trosocite i slicno....t.e.poednostavno nekoj "mecena"... ili ti treba kupuvac na toa sto ke go prodavas kako .....izucena tradicija, ora ........pesni...od Makedonija.....................:)

Член од
27 јануари 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
kolku cini da se otvori nova firma

isto taka i kakvo obrazovaniemora da imas

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
kolku cini da se otvori nova firma

isto taka i kakvo obrazovaniemora da imas
Малку ...... за регистрација ..околу 2000 ден, плус за тој што ќе ти ја изработи документацијата.... но после тоа ќе се истуриш давајки пари за разно разни потврди и уверенија....

Образование..не е битно...

Kajgana Shop

На врв Bottom