cYb3rc0re напиша:
Трошоци се отприлика 200 евра, и за ДООЕЛ и за ДОО оди брзо, јас и другар пред 6-7 месеци отворивме ДОО, и ја активиравме (ако не почнувате одма може и да почекате ако не ја активирате одма, ама нема да можете фактурирате).
А за трошоци, зависи од работата, ама за книговодител обавезно одат 1000-2000 месецот.
I na prvata inspekcija da zaglavish! Dobar knigovoditel pod 50e ne baraj, za da mozesh 'normalno' da si rabotish, pod ova 'normalno' mislam edno da prijavish 10 da prodadesh isl. Da ne zvucham nekulturno ama, ke ti se ebi mameto ako prijavish pola i nagore i za toa gi platish site davachki! Nashava drzava e uzasna za siten biznis i malostopanstvenici, sekoj den slusham kako davaat popusti za stranski investicii i ushte ova, ona, nova ekonomska zona, bla bla.... do kade? site ranbotnici da bideme na nekoj gazda od rOMANIJA ili bUGARIJA(vaka 'literaturno' gi napishav zashto naskoro niv ke treba da im lizeme muda za vlez!)
Beneficija za siten biznis, nekakva odstapka od vladata? pazi boze, smao toa go nema, kaj nas e samo novogodishen son!
Inaku pocheten troshok prviot mesec bez ninakov ostvaren profit minimum e okolu 500e dokolku imash svoj deloven preostor a dokolku nemash togash stavete i kirija, zashto mora toj da go prijavish, mora da si platish pridones ushte nepochnat so rabota barem za gazdata/menadzerot, smetkovoditel, advokat, sushte nekoj propraten dokument za tebe kako gazda...= enda 'luljakova'!
Slushnav nekoj zakon za pocheten sigurnosen kapital vo banka so koj ja garantirash firmata vo sluchaj na stechaj ama ne znam tochno! Ako znae nekoj neka kaze! Za domashna firma! Sekade vo svetot go ima, ne znam kaj nas dali e vo sila i kolkava e sumata????