P
Princ
Гостин
Сега штипе потта од мишките на понежниот и посилниот пол, не знам дали го прочита постот на Riki_AMG///
а шо праиме кога истите пушачи искачаат надвор за да испушат една на -15 -20... дали е тоа фер и океј? шо мислиш за ова?Мене ми пречи ситуацијата кога сул излегол во кафуле некаде и буквално треба да се борам за живот со нечиј чад, додека таа особа си ужива и не ме ни приметува како мавтам со раце да го расчистам воздухот. Е само заради ваквото расипување на расположение и фактот дека на пушачите баш и не ги боли дали некој се гуши заради нив ГО ПОДДРЖУВАМ 110% ЗАКОНОТ. Само казни да им лепат
Како непушач правото на чист воздух си го сметам за поважно од нечие право да пафка цигари. Не уживам кога ги гледам како мрзнат, ама кога ке ми текне на алтернативата, баш и не ме идат солзи, да бидам искрен.а шо праиме кога истите пушачи искачаат надвор за да испушат една на -15 -20... дали е тоа фер и океј? шо мислиш за ова?
И во чаршија неважи- бев -видов- и уживав треба човек да се подзамисли кај ќе искача, поготово сега зимно време- таму е МЕРАЦИ, пиј јади пуши(ех као у она добра стара времена)Ма ич не се замарам за законов, од Тетово сум, тука не важи законот!
Сега не ми е јасно. Цигарите се поопасни од канабис и амфетамини а се легални, а канабисот и амфетамините се нелегални?Јас бев полупушач т.е. пушев само во друштво но, кога се воведе законов комплетно престанав и сум среќен и задоволен многу од законот лично. Посебно тоа што важи секаде. Според мене пушење на секое затворено јавно место треба да биде забрането. На отворено или во домови може.
Може краткорочно е лошо малку за бизнисот на некои кафани ама тоа е многу малку во однос што се добива со намаленот изложување на пушењето. Канцерогенеза трае 10 години за 10 години ќе се видат правите ефекти на законов. Мора агресивно да се делува кон пушењето зошто е премногу опасна навика за сите во државата.
Никотинот како дрога е многу поопасна од Канабисот и амфетамините така и треба да биде третирана така со агресивни закони и мерки. Никотинот е слабо психогена дрога но, со многу јаки токсични нусефекти.
Прашање е на историја тоа. Причината поради кој канабисот и амфетамите се илегални е дека се повеќе психогени. А не дека се потоксични. Канабисот не создава никакви долготрајни физички последити за разлика од никотинот, предозирање со канабис е НЕВОЗМОЖНО, предизвикува помала физичка и психича зависнотс но, проблемот е зошто е повеќе психоген и има некој долготрајни психички ефекти. Слична приказна е и со ЛСД и Амфетаминот. Во превод Никотин е многу слаба ама ѓубре дрога, а канабисот е многу чиста ама затоа и појака дрога. И едното и другото треба да е забрането ама историски не се знаело за лошите ефекти на никотинот и е дозволена полесно а за јаките психогени ефекти на ТХЦ и Амфетаните веднаш се гледа не ти треба некоја студија.Сега не ми е јасно. Цигарите се поопасни од канабис и амфетамини а се легални, а канабисот и амфетамините се нелегални?