Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714
Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Од идната година пушачите нема да можат да пушат во кафеани, кафе-барови, дискотеки, пабови, на стадиони, а во лето и во бавчите.

Oвие стварно се :uvo:
За стадионите и бафчите малку си се заебал,законот конкретно вели во затворени простории додека стадионите и бафчите се на отворено ај сега

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас ќе бидам тој шо ќе ги пиши казните... и ај да ве видам, некој нека пуши пред мене. Добивате казна однапред :)

Maла шега не е на одмет. Него, ме интересира кој ќе биде тој што на 31.12 во 23.00 ќе работи? И колку ќе му платат за да казнува на 1.1.2010 во 1.30?
Ќе лапнат бонуси...од после.Колку фатиш толку ќе клатиш :)))

Леј од толку апаши во земјава што го искрадоа народот,ние пушачите станавме криминалци од прв степен па и за Нова Година ќе не бркаат :pos2:

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.804
Поени од реакции
5.577
aбе па и вие сте се запнале ко слепци за стап .. аман!! на 31-ви ќе пишувале казни.. како не, ќе пишуваат жими половиов орган... ама после 1-ви, ако не почнат да пишуваат и да казнуваат нека се гонат и инспектори и закон и цела држава.. мора да се залепат неколку казни за да служат како пример иначе отиде законот јабана...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
На 1ви, стартна позиција Плоштад Македонија,ќе се трча по околните кафиќи,со каса прими во рака или фискален апарат на песната:

Цигани Јуриш!!!!

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Јас она не го измислив тоа во законот го пиши....

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
За стадионите и бафчите малку си се заебал,законот конкретно вели во затворени простории додека стадионите и бафчите се на отворено ај сега
Ако имаш бавча ќе си ја заградиш :)))))))))

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Ако имаш бавча ќе си ја заградиш :)))))))))
под бафча не се мисли на куќната бафча онаа штотие предкуќа или зад куќа туку се мисли на угостителски бафчи,онаа дома тие градина

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
А казни се пишуваат ако те фатат на лице место или и видео материјал е прифатлив?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Конкретно за законот пушачите и непушачите си имаат свои ставови и тешко дека ќе ги променат.
Јас како непушач долго време си имав проблеми да ме трујат од страна кај и да влезам без да ме прашаат што се вика, да смрдам на цигари и да треба да се перам на секои 2 дена. Мислам сепак станува збор за јавна просторија дома никој не забранува да се пуши ама во јавна просторија со право нема да има привилегии за пушење.
океј нека биде така... кажи ми ти сеа.. ја ова како да го сватам? ко у стил сеа ти идеш у дискотекаи очекуваш никој да не ти пуши??? да отворат ако не дискотека за пишачи и непушачи... македонија е меѓу првите земји по број на пушачи и со самото тоа некои работи не идат.. владата убаво шо го днела законот ако сум пушач сепак ги поддржувам... само треба некои работи други да се средат пред ова... не иде сеа ти да се споредуваш со шумахер шо вози со преку 300 а ти на 160 веќе размислуваш да намалиш... мислам може сеа ке ти биде глупа компарацијава ама у принцип тоа е.. нашава влада незнам да измислила сама некој закон.. 90 посто им се превземени од другите држави...

ПС не ми замерувајте ако има печатни грешки пишувам на една НИКАКВА тастатура...

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
под бафча не се мисли на куќната бафча онаа штотие предкуќа или зад куќа туку се мисли на угостителски бафчи,онаа дома тие градина
Поинтересно ако се мисли на куќна бафча : )))

Сигурно и попуст ќе ти дадат ако платиш веднаш во кеш:))
Ако добиеш 4 казни за пушење на јавно место добиваш купон со што 5тата би ти била безпари (нормално со важност од 1 година), а за време на божиќните празници ако те фатат 2 пати, плаќаш само една : )))))

Ќе ја оградиш, ама нема да ја покриеш:vozbud::toe:
Мислев на целосно оградување од сите страни вклучувајќи и покрив : )))))))))

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Слободно нека казнуваат јас сум непушач туку плукач :icon_lol:.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Значи пуши, непуши, го попушивме со новиов закон...

Kajgana Shop

На врв Bottom