Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
тогаш секако дека си во право
јас не сум пушач но не го поддржувам законов без врска ми е некако
а за следен закон забрането излегување на улица??:kesa::kesa::kesa:

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Искрено кажано следниот закон којшто очекувам да стапи во сила за неколку месеци ќе биде " забрането жвакање мастика во јавни простории, на улица може да се жвака ама не смееш да правиш балони " нешто во тој стил ќе биде следниот закон го осеќам тоа лол.

Уште еднаш едно големо НЕ за овој закон апсурдно е бе
Абсурдно е бе некој со сушена трева да ми чади под нос.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Сосема праведно. Ако веќе се донесува законот, не само овој било кој, треба да се спроведе од моментот кога стапува во сила и тоа да биде почитувано во спротивно да има казни.
Поддршка за законов.
Законот е дискриминирачки.

Пушачите треба да имаат соодветна просторија, која ќе биде изолирана од просторијата кај што се непушачите. Тоа е најправедно. Се останато (без разлика дали е целосна дозвола или целосна забрана) е дискриминација. А ова со забраната за новогодишната ноќ се медиумски атракции. Нормално дека ќе биде дозволено пушење. Замисли и на таа ноќ да му го скратиш задоволството на некого да пуши, па уште и да го казниш - ќе летаат флаши и чаши.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Може да замислам колку ќе биде глупо кога ќе стапи во сила тој закон...

Седум сабајле, некое мирно кафуле, отоврена книгата, турско кафе, нема цигари...

Ми го руши филмот и вољата за читање.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Pusenjeto (cigari) e bolest na zavisnost. Treba lekarstva, pomos, a vo megjuvreme, soodvetni prostorii za nicotine junkies za da mozat da zapalat nekoja, oti cold turkey moze da dovede do negativni posledici.

Diskriminacija! Ama, kako i se dosega i ovoj ke bide amended zakon.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Стварно не ме занима. Не ми пречат веќе пушачите. Континуирано дружење со истите и се навикнав.
Но ресторани, сендвичари и остало јавно за прехрана, внатре пушење е идиотско. Пред се, покажува немање манири.

Стандардите се тие, едвај луѓето отвараат ресторантчиња, не пак дупло поголем објект за да има просторија за пушачи. Дискриминација е. Но треба да се најде компромис.

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
ова зависи и од метото каде што живеете
јас се кладам дека на места како демир хисар нема да се применува многу многу законов:toe:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Treba lekarstva, pomos
И јас мислам дека повеќе би помогнале бесплатните лекарства за откажување него забраната за пушење во затворени простории. Секогаш може да излезам надвор да мавнам една набрзина и пак да влезам :)

И едукација на младите, дека пушењето е штетно!

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.927
Поени од реакции
12.499
Дискриминирачки до коски, јас се согласувам со австрискиот модел во кој поголемите објекти ќе бидат поделени на пушачки и непушачки дел, а во помалите газдите да одлучат дали објектот ќе биде за пушачи или непушачи, па непушачите нека одлучат дали ќе го посетуваат тој објект или не.
А најавата дека законот ќе стапи во сила точно на полноќ и дека инспекторите ќе бидат на терен објаснува колку нашата влада се грижи за луѓето и колку многу им се важни парите од казнувања...како не им е срам само тоа се прашувам!

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Ајде бре каков закон, нека си го повлечат додека ја не сум им отишла на кавги:pos2:
Не смеат вака да дискриминираат, си знам колку е штетно тоа не мора они да се грижат за мене ја ќе се грижам. Нивна работа е да ги покачат платите, а не да ми забрануваат да пушам. Па како нема да пушам коа сум нервозна, они ми ствараат нервоза!

Член од
24 декември 2007
Мислења
178
Поени од реакции
5
ahahah ke vidite kolku inspektori ke setaat bas za nova godina alooo znaete kolku par ima tuka taa vecer ke napisat 5435345 kazni pa mora nekako budzetot da se napuni be so vi e na vas nova godina bilo :tapp: BUDZETOT PRED SE !!!
nova kampanja imaat

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Законот е дискриминирачки.

Пушачите треба да имаат соодветна просторија, која ќе биде изолирана од просторијата кај што се непушачите. Тоа е најправедно. Се останато (без разлика дали е целосна дозвола или целосна забрана) е дискриминација. А ова со забраната за новогодишната ноќ се медиумски атракции. Нормално дека ќе биде дозволено пушење. Замисли и на таа ноќ да му го скратиш задоволството на некого да пуши, па уште и да го казниш - ќе летаат флаши и чаши.
Тоа е единствено решение, се согласувам. Меѓутоа ако добро паметиш, веќе постои закон што им налага на сопствениците да одвојат посебен дел за пушачи, со што би рекол тешко или едвај фунцкионираше/фунцкионира, пред се поради фактот што во најголем број од случаите, кафулињата немаат одвоен дел за пушачи.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Како страсен непушач законов ми е погоден.
Несакам да бидам зачаден од дим додека си го пијам кафето, несакам штотуку избањат да смрдам на цигари.
Така да , го поддржувам законов.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.927
Поени од реакции
12.499
ahahah ke vidite kolku inspektori ke setaat bas za nova godina alooo znaete kolku par ima tuka taa vecer ke napisat 5435345 kazni pa mora nekako budzetot da se napuni be so vi e na vas nova godina bilo :tapp: BUDZETOT PRED SE !!!
nova kampanja imaat
Треба народот да организира масовен ќотек за тие што ќе казнуваат баш за нова година, ако власта не се грижи за благосостојбата на народот, тогаш зошто народот да се грижи за благосостојбата на власта. Зборувам за било која власт, да беа други и за нив ќе го кажев истото.:tapp:

Како страсен непушач законов ми е погоден.
Несакам да бидам зачаден од дим додека си го пијам кафето, несакам штотуку избањат да смрдам на цигари.
Така да , го поддржувам законов.
Законот не стапува во сила за да се заштитат не пушачите, стапува во сила за да се наполни буџетот(читај поединци) со пари, се видело колку на власта(било која) им е дојдено до народот...

Kajgana Shop

На врв Bottom