Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Законот не стапува во сила за да се заштитат не пушачите, стапува во сила за да се наполни буџетот(читај поединци) со пари, се видело колку на власта(било која) им е дојдено до народот...
Не осопорувам дека законот стапува во сила со една цел - зголемување на државниот капитал , ама го поддржувам и покрај задните намери на владата , ме штити мене.

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Замисли казнат ме :хмм: Нема да ми платат од дома 300 евра ќе кажат зимајте носејте го. Стварно глупав закон, нема да се намалат пушачите секако јас ако имам решено да пушам ќе пушам било каде не ?

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Јас живеам во држава во ЕУ каде што пушењето е целосно забрането на јавни места, и никој не се буни како тука......ако ти се пуши излези надвор од кафич испуши една цигара и врати се назад.....разбирам дека ова е навика која ќе биде тешко да се одвикне но сепак мислам со текот на времето ќе се навикнеме со овој нов закон.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
А најавата дека законот ќе стапи во сила точно на полноќ и дека инспекторите ќе бидат на терен објаснува колку нашата влада се грижи за луѓето и колку многу им се важни парите од казнувања
Доказ дека и во новата 2010 ќе работат 24/7 :toe:

...како не им е срам само тоа се прашувам!
Не треба инспекторите и владата да се срамат за ваквите и слични закони, туку народот што ги гласал.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.927
Поени од реакции
12.499
Доказ дека и во новата 2010 ќе работат 24/7 :toe:

Не треба инспекторите и владата да се срамат за ваквите и слични закони, туку народот што ги гласал.

Секоја чест на муабетот, народот, потполно се согласувам!

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Од Нова година еден милион граѓани колку што има пушачи во Македонија, ќе бидат дискриминирани. Нема да биде дозволено пушење на сите јавни места, во сите угостителски објекти, автобуски постројки, на фудбалски натпревари, концерти.
сепак не биле мнозинство пушачите, т.е. законот си е на место. Инаку мислам дека е глупост дека за Нова година ќе се казнува, едноставно нема логика

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
А дали ќе смее да се пуши на пример пред некој си рандом објект т.е. дали ќе смееш ко ќе се шеташ низ ГТЦ да си запалиш цигарче?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
сепак не биле мнозинство пушачите, т.е. законот си е на место. Инаку мислам дека е глупост дека за Нова година ќе се казнува, едноставно нема логика
0d 2.000.216 makedonci 1.000.000 pusaci, ne se mnozinstvo poradi jebeni 216 makedonci?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
А дали ќе смее да се пуши на пример пред некој си рандом објект т.е. дали ќе смееш ко ќе се шеташ низ ГТЦ да си запалиш цигарче?
За у шетња не знам,ако си носиш пепелотресник со тебе(поради закон за чистота) најверојатно може да запилиш цигара, а забраната за пушење на јавни места важи и за терасите на локалите.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
0d 2.000.216 makedonci 1.000.000 pusaci, ne se mnozinstvo poradi jebeni 216 makedonci?

а ако беше обратно ќе велеше дека пушачите биле мнозинство нели? Поентата ми е дека се 50-50... па како за едните така и за другите

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
За у шетња не знам, а забраната за пушење на јавни места важи и за терасите на локалите.
Епа тогаш, иако не сум пушач не го оправдувам законов. Незнам на кого по ѓаволите ќе му смета ако некој си запали чигарче надвор од локалот.

Kajgana Shop

На врв Bottom